Bhakti Tirtha Swami (1950 – 2005), duhovni učitelj, autor serijala knjiga Duhovni Ratnik, Prosjak, Vodič za doba više svjesnosti, Osvrti na vedska učenja, stručnjak za međunarodne odnose i rješavanje sukoba, neprekidno je putovao po svijetu te je postao duhovni savjetnik mnogih visokih članova Ujedinjenih naroda i svjetskih vođa.

Pohađajući Sveučilište Princeton, Bhakti Tirtha Swami je postao predsjednik studentskog odbora, a bio je i predsjednik Koalicije trećeg svijeta. Na Sveučilištu Princeton diplomirao je psihologiju i politiku, i dobio svečane pohvale iz mnogih drugih područja poput indologije, međunarodnoga prava te afričkih studija. Kao predstavnik Bhaktivedanta Book Trust-a, Bhakti Tirtha Swami stekao je međunarodni ugled napose zbog svoje suradnje sa znanstvenicima tijekom sedamdesetih godina u bivšim komunističkim zemljama.

Izravno je nadgledao projekte u Marylandu, Washingtonu, DC, Michiganu, Pennsylvaniji, zapadnoj Africi (gdje je okrunjen tradicionalan vladar), Južnoj Africi, u Švicarskoj, Francuskoj, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U Sjedinjenim Američkim Državama Bhakti Tirtha Swami je bio osnivač i ravnatelj Instituta za primijenjenu duhovnu tehnologiju. Bio je član je Instituta za noetičke znanosti, Centra za informacije obrane, Saveza Ujedinjenih naroda za Ameriku, Zaklade Nacionalnog mirovnog instituta, Društva za budućnost svijeta te Globalnog foruma duhovnih i parlamentarnih vođa.

Osim što je poticao samodostatnost kroz razvoj škola, klinika, farmi i kućnog obrta, Bhakti Tirtha Swami je i vodio seminare o vodstvu, duhovnom razvoju, međuljudskim odnosima i ostalim relevantnim temama. Također ima ugled dragocjenog sudionika u globalnom rješavanju sukoba.

Njegove knjige se koriste kao tekstovi i priručnici na nekoliko sveučilišta. Knjige B.T. Swamija su trenutno raspoložive na dvanaest različitih jezika: engleskom, njemačkom, francuskom, španjolskom, portugalskom, makedonskom, hrvatskom, ruskom, hebrejskom, slovenskom, balinezijskom i talijanskom. Biografija o njegovoj životnoj misiji, s kronološkim bilješkama o njegovoj ranoj dobi kao mali evangelist, studentskom vođi, društvenom reformatoru i međunarodnom učitelju i mentoru, je upravo izašla i može se nabaviti na e-mail [email protected].

U društvu Bhakti Tirtha Swamija i Indradyumna Swamija
Nelson Mandela u društvu Bhakti Tirtha Swamija i Indradyumna Swamija

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here