Vidoviti monah, usprkos mnogim stradanjima, živio je oko sto godina. Njegove savjete za zdravlje od zaborava je sačuvala monahinja Makrina u knjizi “Monah starac Gavrilo – prorok posljednjih vremena”. Monah Gavrilo svojom pojavom, djelom i utjecajem na vjernike dobio je poseban, mitski status. Rođen je 1900. godine. Njegov djed Antonije bio je Rus s Dnjepra, koji se nekim čudom našao u Srbiji u vrijeme Obrenovića. Roditelji su mu bili pobožni i u tom duhu su odgajali i svog sina Vitomira, kako mu je svjetovno ime.
Služio je u manastiru Bošnjani i živio skoro sto godina, do 1999. godine. Bio je vidovit, doživljavao je duhovne vizije, čitao misli ljudima i vidio budućnost. Mati Makrina je u svojoj knjizi “Monah Starac Gavrilo – prorok posljednjih vremena” objavila sve ono što joj je ovaj mudri starac govorio. Kako je Gavrilo odrastao u vrijeme kada nije bilo dovoljno doktora, a medicina još nerazvijena, on je naučio, što od svoje majke i bake, a što i on sam kroz život, da kada se razboli, primjeni tradicionalne narodne recepte, ali uvijek uz prethodnu molitvu – i tako bolest nestane.

Recept protiv visoke temperaturu i groznice

p_9778d5d219c5080b9a6a17bef029331c_1240_magicnobilje_v“Kod povišene temperature ne smije se čekati da ona poraste na 40 stupnjeva. Čim se osjeti kako temperatura raste, odmah se nariba krumpira, podijeli se to u kese i stavi se na noge da prekrije prste i zglobove na nozi, pa se zavije čvrsto da se za nogu zalijepi, da ne spada. To se drži 20 minuta, najviše pola sata, pa se opet ponovi – nov krumpir se nariba i ponovo stavi ne noge.

Već od drugog obloga temperatura će se spustiti. U isto vrijeme mora se i na pluća staviti krpa natopljena sa mlakom ljutom rakijom, najbolje komovicom od grožđa. Preko te krpe stavi se ručnik, da se ne bi brzo ohladio, i taj oblog se drži na plućima jedno pola sata. Oblog od kriške limuna ili lista kupusa stavi se na sljepoočnice. List se malo omekša, da ne bude onako čvrst, i to se stavlja da hladi protok krvi u sljepoočnicama i na glavi.

Tada treba piti čaj i od kantariona, lipe, nane, matičnjaka ili majčine dušice. Time se sprječava da temperatura raste i da ostavi posljedice na djeci, dok se ne ustanovi uzrok visoke temperature.
Reference:

aura.ba/magicnobilje.com

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 25.05.2014.
Slijedeća objavaKako pročistiti pluća od nikotina, katrana i toksina
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.