Jeste li za jedan pravi cheesecake? Slijedi sočan i ukusan recept za ovu poznatu slasticu, koji je na svojim internetskim stranicama podijelio bio&bio. Gospođa Dijana iz Splita, koja ga je predstavila, naglašava kako postoji puno recepata za cheesecake u kojima se umjesto sira koristi tofu, indijski oraščići i to na raw način, no ovdje se radi o „pravom cheesecake-u“ s eko sirom.

“Naime, ovaj recept je nastao zbog želje naših kupaca koji su tražili inspiraciju za recept sa sirom, jer u našoj ponudi sada imamo mnogo eko sireva, od quarka, sira s 0% masnoća, ovčjeg, kozjeg i sl. Konkretno, ja sam koristila quark, pakiranje od 1/2 kg, a može i ona verzija s 0% masnoće ili neki drugi  (naravno, možete koristiti i svježi tofu umjesto sira). I svi ostali sastojci su ekstra kvalitetni i bez glutena, a vjerujte, ni najzahtjevniji gosti neće ostati ravnodušni kad im pripremite ovu poslasticu!

Poznata sam po brzim receptima, pa ni ovaj neće biti iznimka. Za izradu ove torte odnosne pite neće trebati puno vremena, nekih 15 minuta za izradu biskvita i nadjeva, a ostalo radi pećnica 🙂

Vrijeme pripreme: 30min

Složenost: jednostavna priprema

SASTOJCI

BISKVIT:
2 šalice mljevenih badema (ili indijskih oraščića, lješnjaka ili kombinacija mljevenih keksa i badema)
1 žličica sitno naribane limunove kore
1 žlica soka od limuna ili limete
3 žlice sirupa od agave
3 žlice otopljenog kokosovog ulja
1/2 žličice bourbon vanilije

NADJEV:
500 g svježeg sira
1/3 šalice limunovog soka
1/2 – 3/4 šalice sirupa od agave
100 g bijele čokolade
1 limenka kokosovog mlijeka
1 vrećica praha od vanilije

PRELJEV:
1 pekmez sa šumskim voćem
listići crne čokolade za ukras

POSTUPAK:

Idemo redom: pećnicu zagrijte na 180 °C. Pomiješajte sve sastojke za biskvit. Dno kalupa za tortu obložite papirom za pečenje pa smjesu utisnite u kalup. Za nadjev izmiješajte sve sastojke u blenderu i miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Prelijte njome biskvit i pecite 45 min. Još toplu tortu odnosno pitu prelijte pekmezom od šumskog voća kojeg ste rastopili na vatri s par žlica limunovog ili jabučnog soka i ukrasite listićima crne čokolade ili po želji.

U sezoni bobičastog voća, napravim preljev sa svježim bobicama.”

Prethodna objavaDobro je činiti dobro – ali što je dobro?
Slijedeća objavaPročitajte recepte koji su njima pomogli u liječenju od raka
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.