Biser je dragulj mora, simbol promjena i duhovne čistoće.

Biseri nam pokazuju kako se požrtvovnošću može doseći duhovna ljubav. Unutarnju slobodu možemo dobiti samo marljivošću i strogim pravilima. Jednako kao i vatreni opal, biseri utječu na naše karmičke osobine. Odličnu djelotvornost i preobrazbu pokazuju kod ljudi s negativnim načinom razmišljanja i navika.

Jednostavno nas oslobađaju od loših karmičkih razmišljanja i navika. Zato se biseri izdvajaju od ostalih dragulja. Po nekim tradicijama biser se treba držati odvojeno od ostalih dragulja i to u prvom redu od dijamanta, jer u slučaju duševnog konflikta ta disharmonija se u prisutnosti dijamanta samo pojačava.

Biseri su u starom Rimu simbolizirali moć, u arapskim zemljama Božju mudrost. Od pamtivijeka biseri se koriste kao amajlije koje čuvaju od nesreća i katastrofa. Biseri nošeni kao perlice ili u obliku nakita pomažu kod rješavanja brojnih ovisnosti te reguliraju tjelesnu težinu. Crni biser štiti nas od nesreća i lažnih prijatelja.
Ljekovito djelovanje:

Biseri potiču brže ozdravljenje kod psihosomatskih bolesti. Položen na čeonu čakru, biser pojačava inuticiju, umiruje živčane bolesti, ublažava groznice, pomaže kod upala dišnih puteva. Na čakri vitalnosti (pupčanoj) regulira rad slezene i nadbubrežne žlijezde, te probavnog trakta.

Zbog visokog sastava kalcija štiti zube i kosti. Eliksir od bisera pomaže kod plodnosti i izoštrava umorni vid.

Čišćenje bisera:

Biseri su vrlo osjetljiva materija. Postupnim sušenjem stvaraju se pukotine koje uzrokuju raspadanje. Zato je biser vrlo zahtjevan za održavanje. Šteti mu pretjerana suša, vlaga, vrućina, nagle promjene temperature, znoj i kozmetika.

Biseri ne podnose tamu, te gube sjaj i nije ih dobro držati u zatvorenim kutijama. Biseri se čiste kratko pod mlakom vodom ili u morskoj soli.

Punjenje bisera:

Bisere se nakon što se osuše pune za vrijeme Punog mjeseca uz gorski kristal ili preko dana izvan direktnih dodira sunčevih zraka.

miniBiserna ogrlica Antique

Prelijepa ogrlica na slici ručno je izrađena od riječnih bisera i kvalitetnih metalnih dijelova. Napravljena je u starinskom “štihu”, s vrijednim, trajnim materijalima, bezvremenskog dizajna i klasične, damske dužine. Otmjenog je i bogatog izgleda, moćnog i profinjenog u isto vrijeme.

Zatvara se kopčom koja je zapravo skrivena unutar velikoga cvijeta pa svojim izgledom ni na koji način ne narušava cjelokupan dojam. Cvijet je izrađen od sedefa iz školjke i zaista je posebnog izgleda.

Širina: 3.00 cm

Duljina : 44.00 cm

Besplatna dostava!

Prethodna objavaCijeli vaš život je rezultat mišljenja i odluka drugih? 7 stvari na kojima uvijek trebate INZISTIRATI!
Slijedeća objava6 savjeta za smišljanje najboljeg životnog plana: Četvrti je klopka!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.