‘Majka svih priča’ o vanzemaljcima na našem planetu datira iz 1947. godine kada se u gradiću Roswell, u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko, srušio Neidentificirani Leteći Objekt za koji se ubrzo počelo govoriti kako se radi o ‘letećem tanjuru’. Vlada SAD-a sve je negirala i objasnila kako se radilo o meteorološkom balonu, no do dan danas značajni dio pučanstva im jednostavno ne vjeruje, a priča je postala najveća urbana legenda u američkoj povijesti.

Jesu li u Roswellu pali vanzemaljci? Ako je vjerovati umirovljenom vojnom pilotu američkog zrakoplovstva, potpukovniku Richardu Frenchu – Jesu.

– Letjelice su zaista srušene, i to dvije. Prvu je srušio američki eksperimentalni avion leteći malo izvan naselja White Sands u Novom Meksiku. Pucao je i pogodio u NLO elektromagnetskim pulsom koji je onemogućio sve kontrole na letjelici te se ista zbog toga i srušila – govori French, čija priča je posebno zanimljiva jer se radi o čovjeku koji je postao poznat po razotkrivanju lažnih NLO priča.

Ovaj pilot je 1947. godine bio u Alamogordu, Novom Meksiku, na godišnjem ispitivanju u visinskoj komori, a danas vrlo detaljan u vjerovanju da je vojska SAD-a srušila letjelice s ‘drugog svijeta’.

– Kada su ju pogodili s elektromagnetskim pulsom, bio je to Bingo! Otišla im je sva elektronika i nisu više mogli upravljati letjelicom – pojašnjava French koji u ‘nogama’ ima stotine borbenih misija u Koreji i jugoistočnoj Aziji, i koji je ‘sjedio’ na nekoliko važnih pozicija u vojnim obavještajnim službama.

Međutim, vrlo brzo javio se još jedan umirovljeni časnik koji na Frenchovo izlaganje tvrdi ‘Nema šanse! Nikakve!’ Pukovnik John Alexander je u 80-im godinama prošlog stoljeća imao pristup službenim dokumentima i NLO ‘računima’ te tvrdi kao nema nikakvog zataškavanja o vanzemaljcima.

– U 80-ima ja sam bio čovjek koji je razvijao pulsne sustave naoružanja i nismo to mogli učiniti. U 60-ima su imali lasere, ali domet je bio izrazito ograničen. Mogu sas sigurnošću tvrditi da nismo imali operativno lasersko oružje u tom vremenskom razdoblju – rekao je Alexander koji radi na tome da dobije amnestiju za vojno osoblje jer želi razgovarati o svojim NLO iskustvima tvrdeći da vanzemaljci postoje, ali to nije bio slučaj u Roswellu.

Izuzevši prvotni natpis u novinama na kojem je pisalo kako je vojska zarobila ‘leteći tanjur’ u Roswellu, zrakoplovne snage SAD-a su o slučaju Roswell ‘zatvorile knjige’ tvrdeći kako je pravi identitet letjelice zapravo špijunski nadzorni balon, imena ‘Mogul’, no nakon što je nekoliko svjedoka (uključujući brojno vojno osoblje) počelo otkrivati svoje sudjelovanje u zataškavanju istine u Roswellu, velik broj istraživača inzistira na tome da je u Roswellu uistinu pala vanzemaljska letjelica.

French tvrdi kako mu je u ‘rušenju NLO-a’ rekao jedan vojni časnik (povjerljiv izvor) iz White Sands Proving Groundsa, područja u pustinji Novog Meksika gdje američka vojska testira brojne sustave naoružanja. Isti izvor otkrio mu je kako je u Roswellu pala i druga letjelica nekoliko dana nakon prve.

– Samo nekoliko kilometara dalje od mjesta gdje je srušena prva, pala je i druga. Vjerujemo kako je ta letjelica htjela pokušati pokupiti dijelove s prve i spasiti eventualne preživjele – rekao je French, koji je u vojsci proveo 27 godina, a veliko vrijeme proveo je i kao jedan od ključnih ljudi u ‘Project Blue Booku’, koji je započeo 1947. godine.

– Jedan sam od autora tog projekta, a jedna od dužnosti koju sam imao 1952. godine bila je i pobijanje priča o NLO-ima. Drugim riječima, ako je netko vidio NLO, ja i još jedan agent imali smo zadatak smisliti logično objašnjenje događaja.

Međutim, pitanje je zašto je Frenchu zapovjeđeno da pobija takve priče?

– Nikada vam zapravo ne daju objašnjenje no ja na to gledam ovako: Kada bi se prihvatila činjenica da postoje bića koja na Zemlju dolaze iz drugih svemira, ili od kuda god, to bi zapravo uništilo religije, a činjenica da je naša vojska potpuno bespomoćna protiv njih, to bi uništilo i reputaciju vojske. Dakle, u pitanju su religijski i vojni razlozi.
Nakon toliko godina French vjeruje da zataškavanje o postojanju vanzemaljaca traje i dan danas, no, kako kaže, vremena se polako mijenjaju.

– Da sam samo pisnuo o tome prije 20 godina ubili bi me, no danas je situacija malo opuštenija – priznao je French te dodao kako ‘sumnja da će se istina još dugo skrivati jer je već sada previše dokaza’.

http://www.dnevno.hr/techno/znanost/81609-video-bivsi-vojni-pilot-potvrdio-vanzemaljci-su-zbilja-sruseni-u-roswellu-i-to-dva-nlo-a.html

Roswell-UFO

Prethodna objavaZbog lijekova lani u Hrvatskoj umrle 24 osobe
Slijedeća objavaPriroda u borbi protiv stresa
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here