Dužnost svete osobe je da ljudima pruži razumijevanje o realizaciji Boga, što je jedino rješenje za sve probleme ovog svijeta. Kada ljudi prilaze svetoj osobi tražeći od nje materijalne blagoslove poput novca, zdravlja ili životnog partnera, njihova srca postaju zatvorena i ne mogu primiti prave blagoslove kao što su ljubav prema Bogu i samospoznaja. Ako netko priđe svetoj osobi i ponizna duha se raspituje o istini te nudi službu, tada se srce otvara za primanje vrhovnih božjih blagoslova.

Ali ako netko traži nešto jeftino i privremeno iz ovoga svijeta, tada neće dobiti ništa dragocjeno od svete osobe, razlog zbog kojeg ga je Bog i poslao na ovu planetu. Stoga, ako netko želi istinske blagoslove od velike duše, potrebno je raspitivati se u poniznom raspoloženju primanja znanja: “Molim te, uputi me u tajne smisla života, što je za mene najbolje i kako te mogu služiti?” Kada osoba na taj način prilazi, postaje dostojna primanja potpune Božje milosti.

atma.hr – 52
Prethodna objavaVegetarijanske tortilje
Slijedeća objavaPredskazivanje budućnosti
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here