Jeste li Božica ratnica?

Iza svih etiketa, rodnih klasifikacija, vjerovanja i priča, svi imamo dvije dijametralno suprotne, ali božanski međusobno povezane, vrste energije: mušku i žensku.

Vidimo, čujemo, osjećamo i kultiviramo mušku energiju posvuda. Muška energija je vruća, tvrda, logična, orijentirana na cilj, proaktivna i usmjerena na van, a prožima sve, od religije do naših odnosa i posla.

Muška energija ili božanska energija, dominira našim životima, jer njena priroda je da vlada, zapovijeda i nadzire.

To nije nužno loša stvar, ali nakon stoljeća klanjanja strašnim “bogovima”, života prema agresivnim pravilima i idealima orijentiranih na cilj, vrijeme je da povratimo žensku snagu u naše živote.

Što je božanska ženska energija (i zašto je bitna)?

Ženska energija je pasivna, mekana, sažeta, intuitivna i nježna, predstavlja Mjesec, zemlju, vodu i zimu/jesen.

Kao blaga, ali senzualna frekvencija, ženska energija je također povezana s rađanjem i seksualnošću i upravo zato se već stoljećima izbjegava, zbog represivnih religioznih vrijednosti muških patrijarhalnih crkvenih otaca.

Božanska ženska energija ili energija Božice je suptilna, ali također, iznimno važan izvor energije u našim životima. Bez nje, mi nismo povezani s našim tijelima, našim emocijama, našim snovima i našom majkom Zemljom. Bez nje, živimo površni život, ostvarujemo prazne ciljeve, egocentrične ambicije i opustošenu vrijednost koja se odvaja od misterija, čuda i čarolija života.

Bez kultiviranja i poštovanja ženske energije u našim životima, osjećamo se nepotpuno i vječno nezadovoljno, slijedimo put koji je destruktivan za planetu i otrovan za ljude koje volimo. Jednostavno rečeno, bez priznavanja i njegovanja ženske energije u nama, mi smo nepotpuni i naši životi su površni.

Jeste li Božica ratnica?

No, s druge strane, kultiviranjem isključivo ženske božanske energije u našim životima možemo postati neuravnoteženi i nepotpuni. Kada imamo previše ženske božanske energije u našim životima možemo upasti u kaos, slijedeći autodestruktivne, emocionalno reaktivne staze zbog kojih postajemo žrtve naših emocionalnih hirova i različitih tuđih neljubaznih impulsa.

U stvari, previše ženske božanske energije može dovesti do ovisnosti, samosažaljenja i nezdravih uloga identiteta poput „kompleksa mučenika“. To je razlog zašto moramo uravnotežiti Boga i Boginju u nama; muško i žensko, Animu i Animus. Ovo je mjesto gdje nastupa Božica ratnica.

Božica ratnica je sveta mješavina muškog i ženskog. Kao što ime sugerira, Božica ratnica je i sveti spoj snage, odlučnosti, željezne volje i hrabrosti, prijemčivosti, duhovnosti i nježnosti. Balans yin – a i yang – a se održava unutar Božice ratnice, a time i dubok osjećaj cjelovitosti, povjerenja i radosti.

6 stvari koje možete učiniti da otkrijete Božicu ratnicu

Veliki dio mog puta prema obnavljanju svoje moći kao Božice ratnice je bilo prihvaćanje moje izuzetne neuravnoteženosti – emocionalne, duhovne, psihološke i seksualne. Kao mlada djevojka sam odrastala u duboko muškim utvrđenim vrijednostima, uvjerenjima i ciljevima društva, te sam također bila duboko indoktrinirana od rođenja u fundamentalističke grane kršćanstva.

I sama sam prošla kroz proces snažne, neuredne metamorfoze koja je otkrila koji sam ja prekrasan, uravnotežen paradoks. Ja sam i ovca i lav, ja sam sunce i mjesec, ja sam vatra i voda, ja sam logično i emocionalno, ja sam osjetljiva i jaka, ja sam zaljubljenik u muškarce i žene, ja sam student noći i dana.

Ja sam Božica ratnica, a to ste i vi. Znam koliko teško može biti utjeloviti ove dvije suprotnosti, ovu energetsku alkemiju – ali je moguće, a ispod ću vam dati natuknice kako otkriti tu božansku ravnotežu u vama, bilo da ste muškarac, žena ili nijedno:

52
1. Istražite svoju priču

Svi imamo priče koje govore o nama. Mislim na to kao na “priču”, jer ima početak, sredinu i kraj, te je proizvod naših sjećanja, dosadašnjih iskustava, religijske indoktrinacije i kulturnih mitova.

Koju specifičnu ulogu vezanu za spol možete prepoznati u svojoj osobnoj priči i kako vas to ograničava? Primjeri mogu biti da ste muškarac, žena, poslovni čovjek / žena, majka, otac, vođa, itd. Identificiranjem tih spolno specifičnih uloga, utvrđujući količinu njene dominacije, možete otvoriti vrata za rast.

2. Govorite svoju istinu

Budite iskreni. Što istinski želite od života, drugih ljudi i sebe? Prestanite sjediti na stražnjem sjedalu života i dajte si dopuštenje da već jednom preuzmete volan. Potrebno je biti iskren prema sebi i drugim ljudima u vezi onoga što stvarno želite i trebate.

3. Provedite svoju volju

Ponekad je potrebno biti uporan, na uljudan način. Većina nas ima problema s postavljanjem granica kako bi djelovali na način koji želimo i volimo. Ako imate previše muške energije biti ćete dominantni i agresivni.

Ako imate previše ženske energije možete biti manipulativni i pasivno-agresivni. Kako možete provesti svoju volju na zdrav, uravnotežen način?

4. Obvežite se sebi

Predanost podrazumijeva korištenje uma i srca. Srce kaže: “Volim to, želim to učiniti,” um kaže: “To je mudro, to je logično.” Kada se obvežete na put Božice ratnice, obvezujete se da ćete voljeti sve što vi jeste – vaše svijetle i tamne elemente, ugodne i neugodne, lijepe i ružne.

To je prava ljubav prema sebi – duboko, bolno, revolucionarno prihvaćanje svega što vas sačinjava. Obvežite se na ljubav prema sebi. To je kamen temeljac onoga što stvara Božicu ratnicu.

52
5. Obnovite svoje snage i samo – odgovornost

Ratnička energija je potaknuta unutarnjom snagom i ta unutarnja snaga dolazi iz samo – odgovornosti. Samo – odgovornost je odbacivanje samosažaljenja, krivnje i izbjegavanja i zauzimanje proaktivnog stava u svom životu.

Samospoznata Božica ratnica ne zadržava se dugo u svom samosažaljenju, u nemoćnoj ulozi identiteta ili u otrovnom okruženju. Božica ratnica ne misli o sebi kao o “izgubljenoj žrtvi”. Ona vidi sebe divljom, snažnom i slobodnom – i jao svakome tko joj stane na put.

Iako ste možda zaglavili na vašem putu, vi možete biti svoj vlastiti spasitelj. Nemojte očekivati da će vam netko drugi pomoći, ali nemojte se bojati ni zatražiti pomoć. Vi ste onaj kojeg ste čekali.

6. Utjelovite svoju mudrost

Vi čuvate u sebi tajne i čuda svemira. Vi ste sjeme koje cvate. Poštujte proces vašeg rasta koji dolazi u obliku tvrdih lekcija i bolnih životnih iskustava. Neka vas vlažna zemlja vašeg života njeguje.

Budite spremni rasti, cvjetati i umirati, iznova i iznova, tisuću puta. Na taj način vaša duša sazrijeva. Ovo je prilika da utjelovite vašu teško zarađenu – i već naučenu – mudrost.

Vi ste Božica ratnica. Vi ste Majka i Otac; ljubavnik i ljubljena; noć i dan.

Alethia Luna

Izvor: lonerwolf

Prethodna objava29 fotografija ljudske rase koje će vas ostaviti bez daha
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 23.12.2015.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.