Upala mišića, poznata i pod nazivom “muskulfiber”, javlja se kao osjećaj boli u mišićima koji su bili aktivni tokom fizičkog napora, otprilike dan do dva nakon njegovog završetka. Osim bola, javlja se i kroz zategnutost mišića. Bol je znak preopterećenosti mišića uzrokovanom slabom cirkulacijom, te nedovoljnom opskrbom stanica mišića kisikom.

Upala mišića najčešće se javlja kod sportaša, iako oko deset posto slučajeva upale mišića može biti i znak reumatizma. Bol u mišićima može se pojaviti i nakon ozljede.

Kako ublažiti bolove u mišićima?

Ona je najčešće rezultat preopterećenosti mišića i preporuča se odmarati i nikako ne izlagati novim preopterećenjima.

Prevenirati ih možete redovitom tjelesnom vježbom i održavanjem kondicije. Ona jača mišiće i njihovu pokretljivost. Nakon bavljenja sportom napravite vježbe istezanja.

Pijte dovoljno tekućine (vode) za vrijeme fizičke aktivnosti i nakon nje.

Uzimajte dovoljno prirodnog C vitamina i magnezija kroz prehranu.

Jako djelotvorno i prirodno rješenje za ublažavanje upale mišića je upotreba prirodne masti od smole smreke.

Kako kod upaljenih i bolnih mišića djeluje SMREKOgold 100% prirodna mast od smole smreke?

  • pri nanošenju na kožu ne djeluje samo površinski, već ima i jak dubinski učinak na mišićni sustav
  • olakšava bolove
  • smanjuje ukočenost mišića i poboljšava njihovu pokretljivost
  • opušta mišiće
  • djeluje antiupalno
  • pospješuje protok krvi i limfe te potiče regeneraciju tkiva i stanica.

Iskustva upotrebe

Iskustva upotrebe SMREKOgold prirodne masti od smole smreke kod bolnih i upaljenih mišića te drugih tegoba, možete pročitati OVDJE.

Znanstveno potvrđena ljekovita svojstva smole smreke

Dr. med. Arno Sipponen od 2007. do 2011. god. je s timom stručnjaka u Finskoj dokazao da su tradicionalne vrijednosti smole smreke znanstveno utemeljene te da ona posjeduje izvrsna antiupalna, antibakterijska i antimikotična svojstva (sprečava i uništava rast gljivica), koja su jača čak i od mnogih ”klasičnih” medicinskih preparata. Više o tim istraživanjima možete pročitati OVDJE.

Za što se još upotrebljava SMREKOgold prirodna mast od smole smreke?

Osim kod bolnih i upaljenih mišića, upotrebljava se kod brojnih drugih tegoba mišića, kostiju i živaca, kao na primjer: reumatskih bolesti (reumatoidni artritis, giht, osteoartritis), raznih bolova i ozljeda mišića, kostiju i zglobova; kod išijasa, škripanja koljena, sindroma prenaprezanja (trkačko koljeno, teniski lakat), grčeva mišića, upala ligamenata i zglobova, uganuća gležnja itd.

Pogledajte naš originalni kratki video o SMREKOgold masti:

SMREKOgold

SMREKOgold je 100% prirodna mast na bazi smole smreke, u ljekovitom spoju s ekstraktom borovih iglica u nerafiniranom maslinovom ulju, prirodnim vitaminom E i pčelinjim voskom. SMREKOgold mast izvor svoje jedinstvene ljekovite formule pronalazi u bogatoj višestoljetnoj tradiciji korištenja smole smreke u narodnim medicinama skandinavskih zemalja. Upravo u prostranstvima šuma smreke u Švedskoj može se pronaći najstarije stablo na svijetu, a staro je više od čak 9000 godina!

Tajna njegove dugovječnosti je u smoli*, koju smreka ispušta kao obrambeni sustav kada joj je kora oštećena ili grana otrgnuta pod utjecajem vremenskih uvjeta, životinja ili insekata. Smola je tekuće zlato smreke – prirodan oblog smreke za zaštitu od bakterija, virusa, gljivica, insekata ili niskih temperatura, i ona zadržava svoju snagu i nakon što je odvojimo sa stabla. Pri nanošenju na kožu ne djeluje samo površinski, već ima i jak dubinski učinak na mišićno koštani i dišni sustav te druge unutarnje organe.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here