Kako idemo kroz život, razvijamo mnoga prijateljstva.

Neka prijateljstva traju nekoliko godina, ali neka traju cijeli život. Bilo da ste društveni leptirić ili introvert – stvar s kojom se svi možemo složiti  – kvaliteta je važnija od kvantitete.

Bolje je imati dva ili tri prava prijatelja nego imati površne odnose sa hrpom ljudi. Srž tih prijateljstava trebala bi biti povezanost duše s dušom i u skladu s tom povezanošću postoje neke stvari koje trebate raditi jedno za drugo tijekom godina kako bi ta veza ostala jaka.

Stvari koje su stvarno bitne u prijateljstvu: smisleni razgovori, transparentnost, odanost, povjerenje i ljubav. Prijateljstva se ne mjere brojem zajedničkih izlazaka na zabave, već s povezanošću srca i smislenim iskustvima koje imate s tom osobom.

Kada se jednom osvrnete na svoj život, neće vas biti briga za ljude s kojima ste imali površne odnose. Zapamtit ćete one posebne, rijetke koji su imali trajan utjecaj na vaš razvoj.

Ovdje su 4 stvari koje svi pravi prijatelji rade jedni za druge.

1) Pravi prijatelji plaču s vama

Kada ste najranjiviji, pravi prijatelj vas neće dovesti u situaciju u kojoj ćete se osjećati neugodno. Biti dobar prijatelj znači biti spreman doživjeti potpuni spektar s drugom osobom i omogućiti joj da se osjeća  potpuno ugodno u svojoj slomljenosti.

Najbolji  prijatelji su često prikazani kako se smiju i zajedno raduju. Iako dobro prijateljstvo nosi sreću u svojoj srži, bitno je kako vas prijatelj tretira kada ste slomljeni i nemate mu ništa za ponuditi, osim vas samih.

Život je vrtuljak emocija, a ono što razlikuje stvarnog i lažnog prijatelja je to što će pravi prijatelj biti uz vas da vas sasluša i podrži kad vam je teško.
2) Pravi prijatelji će naći vremena za vas

Pravi prijatelji će naći vremena za vas i kada im je “pretrpan” raspored. Bez obzira na to koliko su zauzeti, oni vas cijene dovoljno i zbog toga će izdvojiti vrijeme u svom životu koje će provesti s vama. Oni koji vas ne cijene dovoljno da bi izdvojili vrijeme za vas, možda nisu uopće vrijedni vašeg vremena.

Pravi prijatelj cijeni vaše prijateljstvo jednako kao što cijeni zdravlje, bogatstvo i obitelj, što znači da će vas staviti na vrh  njihove liste prioriteta.

3) Pravi prijatelji će provjeravati kako ste

Pravi prijatelji će provjeravati kako vam ide u životu, jeste li na pravom putu, živite li nesmotreno, razvijate li loše emocionalne i fizičke navike. Ponekad prijateljstvo znači  vratiti osobu na pravi put i uputiti joj poziv za buđenje.

Ako je ta osoba uistinu vaš pravi prijatelj, ona će cijeniti vašu iskrenost i vaše riječi će shvatiti kao priliku za introspekciju. Svatko ima nešto na čemu mora raditi, a oni koji vas podsjećaju na to tko ste uistinu – izravno nudeći svoje vodstvo ili neizravno vodeći vas sa svojim postupcima su oni koje je vrijedno imati u životu.

Kada možete biti  potpuno iskreni i transparentni  jedni s drugima bez straha, to znači da je vaše prijateljstvo vrijedno.
4) Pravi prijatelji vam dopuštaju da budete ono što jeste

Pravi prijatelji daju vam energetsku dozvolu da izrazite sebe u potpunosti. Oni vas ne osuđuju i ne stvaraju vam  pritisak da se promijenite kako bi oni imali koristi od toga. Lažni prijatelj je netko tko vas želi promijeniti zbog toga što se boji da bi ga mogli osramotiti u javnosti jer ste možda  šašavi  ili netko tko misli da će mu druženje s vama ugroziti imidž.

Ukoliko vas netko stalno pokušava prisiliti da budete netko drugi – nešto što niste vi – velike su šanse da to radi iz sebičnih razloga. Pravi prijatelj će biti uz vas, čak i ako dijelovi vaše osobnosti iziskuju rad.

Život je prekratak da provedete vrijeme s ljudima koji vas zapravo ne cijene.  Ako ste dovoljno sretni da imate prava prijateljstva u svom životu, čuvajte ih.

Kada napustite ovaj svijet, jedina stvar koja će vam biti važna je kvaliteta pravih smislenih odnosa  koje ste imali s ljudima koji su vam nešto značili. Oni su ono što čini život vrijednim življenja.

Izvor: thespiritscience

Prethodna objavaŽelite dobru energiju u kući? Top 10 loših stvari koje možete napraviti!
Slijedeća objavaEnergetske kartice Ozdravilište Duše
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.