Retrogradno kretanje Marsa u prosincu/decembru može postati dosta inertnije pa će se tako frustracije i impulzivnosti pomalo početi smirivati, ali će bezvoljnost uzeti danak za većinu znakova. Zbog normalizacije kretanja Jupitera, polagano će se buditi interes vatrenih znakova za situacije i osobe u njihovoj okolini koje bi im mogle pomoći. Ovo će ove znakove dovesti u mnogo bolji položaj nego ostale. U kontekstu negativnog djelovanja, fokus će biti usmjeren na Vage i Bikove. Ovi znakovi će, pogotovo početkom prosinca/decembra doći u fazu preispitivanja dubokih odnosa i ljubavnih situacija.

atma.hr – 52




Pokretačka strana nas je definirana u astrologiji kroz kretnje planeta Mars i njegovu aspektiranost. Kao takav, do siječnja/januara mjeseca je u retrogradnom pokretu. Takav Mars nije negativan, ali iziskuje mnogo više truda nego ranije kako bismo dosegli ono što želimo. Ovakav Mars uvijek vraća stare relacije s muškarcima u naš život. Može nositi veliku potrebu da u konfliktnim odnosima s osobama jakog i nezgodnog karaktera moramo opet uspostaviti komunikaciju koju smo prekinuli u prošlosti.

Pri tom, ovakav Mars donosi prepreke i usporenje događanja nekih situacija koje smo započeli. Iako je to većini Vas poznato, to je potrebno povezati i s Jupiterom koji 23.11. ulazi natrag u direktnu kretnju i malo nakon toga, u znak Ovna.

Jako je zanimljiv harmoničan odnos ova dva planeta koji će vladati od 10.1.2023. do 20.1.2023.. Zbog toga pozitivne vibracije mogu očekivati vatreni znakovi i od zračnih znak Blizanca.

Ne zaboravimo da su prema svom elementarnom statusu, ova dva planeta astrološki srodna. Jupiter predstavlja pravedni arhetip Zeusa i njegovu moćnu energiju, dok Mars predstavlja impulzivnu, divlju i pokretačku energiju Aresa. Ako imamo u tranzitnom planu ove dvije energije u harmoniji, to nam doprinosi jako pozitivnim ishodima.

Studeni/novembar mjesec govori o generalnom padu energije s tendencijom ka poboljšanju

Retrogradni Mars je pozicioniran u znaku Blizanca. Kao takav nam nudi nekoliko dobrih i nekoliko loših stvari na generalnom planu. Jupiter će tek krajem studenog/novembra imati osnaženu i direktnu kretnju, te će tek tad pokazivati tendenciju ka harmoničnom odnosu s Marsom. Najbolje će ovo podnijeti osobe rođene u znaku Blizanca i Ovna, a najlošije Vage i Škorpioni.

Prema tome, studeni/novembar mjesec će biti povoljniji za Škorpione. Kao takav, od samog početka pa do kraja, njegova generalna vibracija će sve znakove usmjeravati ka nekoj neobjašnjivoj potrebi da se nešto okonča što ne podrazumijeva išta logično.

atma.hr – 52




Stoga, oslonite se isključivo na logiku do 15.12. Tada će se normalizirati i kretnja Jupitera, što će doprinijeti i poboljšanju optimizma generalno. Studeni/novembar će biti dosta težak za Blizance i Vage. Blizanac neće lako uspijevati naći energiju za sve komunikacije koje treba uspostaviti. To će ga činiti nervoznim i iritabilnim. Tek od sredine studenog/novembra se javlja ideja da se uskladi disciplina i djeluje se na prepreke koje se smatraju premostivima.

Jedini savjet je da Blizanci ne troše svoje vrijeme na pokušaje komunikacije, koliko na disciplinu i rad u kontinuitetu na nekim stvarima od interesa. Ovnovi bi u ovom periodu mogli imati mnogo problema da zadrže kontrolu nad svojim impulsima. Mogu se dogoditi neke neočekivane stvari koje mogu utjecati na njihov optimizam. Princip nije djelovati odmah na to što ima negativan utjecaj. Najbolje je u ovom slučaju tražiti detalje na kojima se može lagano raditi i svakodnevno. Samo treba uspostaviti kontinuiran rad na sitnim momentima koji će djelovati obećavajuće.

Ovo je zaista period u kojem iako se malo djeluje, to se jako vidi. Samo idite naprijed i vidjet ćete da će od sredine studenog/novembra situacije biti mnogo lakše za prihvatiti. Škorpioni će u početku skoro pa nečujno prihvatiti energiju retrogradnog Marsa. Postoji veliki problem za ove misteriozne znakove da ne pomiješaju obmanu i intuiciju. U tom kontekstu, jako je bitno na moment saslušati instinkt. To je dio Škorpiona koji je obično nepogrešiv.

banner za knjige nulta frekvencija

Prosinac/decembar: Energetska blokada za sve znakove, s tendencijom ka osvrtanju na pozitivnije elemente

Retrogradno kretanje Marsa u ovom mjesecu može postati dosta inertnije pa će se tako frustracije i impulzivnosti pomalo početi smirivati, ali će bezvoljnost uzeti danak za većinu znakova. Zbog normalizacije kretanja Jupitera, polagano će se buditi interes vatrenih znakova za situacije i osobe u njihovoj okolini koje bi im mogle pomoći. Ovo će ove znakove dovesti u mnogo bolji položaj nego ostale.

U kontekstu negativnog djelovanja, fokus će biti usmjeren na Vage i Bikove. Ovi znakovi će, pogotovo početkom prosinca/decembra doći u fazu preispitivanja dubokih odnosa i ljubavnih situacija. Mnogo će se preispitivati rade li ono što zaista im je potrebno i je li taj novac vrijedan istog. Za ljubavne veze će se slično preispitivati. Naravno, ovo je prilično krupno pitanje.

Odluke ne treba donositi na ovu temu u periodu retrogradnog hoda Marsa. Bikovima i Vagama se savjetuje da za sada samo promatraju što se sve događa, te da odluke donose nakon 13.1. i ispoštuju ih tek krajem travnja/aprila i početkom svibnja/maja. Ovo je period kada će većina znakova, a posebno Bikovi i Vage shvatiti da je s razlogom netko bio u njihovim životima i zašto više nije.

Blizanci i Ovnovi će se dosta dobro nositi s ovom situacijom. Imat će naravno mnogo pitanja za posao i međuljudske odnose, čak je moguće i zahlađenje erotske energije što bi moglo ugroziti ljubavni život. Sredinom prosinca/decembra mjeseca, ovaj tip inertnosti kod ovih znakova će biti istaknut. Sad je mnogo značajno da se proba naći motivacija. Neki od razloga za ovakvo stanje mogu biti depresije koje su nastale zbog nedostatka topline i ljubavi.

atma.hr – 52




Sredinom siječnja/januara slijedi stabilizacija i jačanje harmonije i optimizma

Početkom siječnja/januara mjeseca se situacija lagano usmjerava ka vraćanju na početak. Energije će se regenerirati i pokrenuti se, prestankom retrogradnog kretanja Marsa. Pravi pozitivni efekt možemo očekivati od 22.1. Bikovima, Vagama i Škorpionima će se napokon razjasniti stvar za koje su stjecale dojam da su obmanjene. Ljubavna i poslovna situacija bit će jasnija, a mogući su i novi početci.

Odluke koje ste zamislili, sada ih možete predstaviti ljudima u koje imate povjerenje. Ovnovi i Blizanci će napokon prestati biti pod pritiskom. Impulzivnost i zbunjenost će nestati kako se bude uspostavljala stabilnost.

Poslovi i ideje koje ste obustavili u listopadu/oktobru mjesecu, sada napokon kreću u pravom smjeru. Ako su se vatreni znakovi i znak Blizanca u periodu prosinca/decembra i studenog/novembra forsirali da ipak budu u komunikaciji s ljudima za koje su vjerovali da su prave osobe, u ovom mjesecu već mogu doživjeti prve plodove uspjeha radi tog pothvata.

Ana Dominik Rodić, https://adominicnaturalservice.wordpress.com/