Foto: pixabay.com

Ne bi li bilo lijepo kada ne bi samo reagirali i postavili se izvan situacije? Pogotovo u stresnim situacijama.

Uvijek govori dobro o drugima…
Novo istraživanje otkriva da u vrijeme stresa, razgovor sa samim sobom u trećem licu pomaže u kontroli emocija i omogućuje našem dirigentskom umu da manifestira sklad (tj. Zdravlje) unutar našeg tijela.

Recimo, Bruce je pod stresom i emocionalno je reaktivan kada se obraća prvom licu: „Zašto sam uznemiren?“ Bruce ima sasvim drugačiji odgovor kada izražava svoje osjećaje u trećem licu: „Zašto je Bruce uznemiren? ?”

Kada se obraćamo sebi na taj način, to uzrokuje da razmišljamo o sebi na nevezan način, kao kada razmišljamo o drugima.

Ne vjeruj svemu što misliš…

To stvara psihološku distancu između uma i naših osobnih iskustava i kao posljedica toga raspršuje se utjecaj kontrole koju stvaraju emocije.”

Procjene elektroencefalografa (EEG) o tome kako mozgovi ljudi reagiraju na uznemirujuće fotografije pokazuju da su njihovi emocionalni centri mozga smanjili aktivnost na 1 sekundu nakon što su se počeli sebi obraćati u trećem licu, piše Bruce Lipton.

Sudionici drugog istraživanja razmišljali su o bolnim iskustvima iz svoje prošlosti kada su se obraćali sebi u prvom i trećem licu.

Nakon što su se obraćali sebi u trećem licu, njihov mozak pokazao je značajno manje aktivnosti u području koje je uključeno u razmišljanje o bolnim emocionalnim iskustvima.

77

Kao što sam osobno iskusio u nekoliko navrata,  kada se obraćamo sebi u trećem licu kako bi trenutačno regulirali svoje emocije, to je duboko učinkovitije i djelotvornije od konvencionalnih metoda kontrole emocija koje zahtijevaju značajnu promišljenost i trud.

Uklanjanje emocija iz životnih strategija kontroliranja nudi mogućnost učinkovitijeg upravljanja životnim stresovima bez emocionalne pristranosti.

Bruce Lipton

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

81 BRUCE LIPTON

BRUCE LIPTON U ZAGREBU!

Zagreb, 21.-22.09.2019. - Događaj koji će okupiti sve ljubitelje samorazvoja, znanosti i duhovnosti

Dr Lipton je jedan od vodećih govornika u svijetu, znanstvenik koji ide korak dalje od teorije – on točno i precizno pokazuje i dokazuje kako percepcija mijenja gene! Autor je kultne knjige 'Biologija vjerovanja', koja je 2006. godine proglašena najboljom znanstvenom knjigom.

Teme seminara: Stara znanost dvadesetog stoljeća: priča o ograničenosti, Nova znanost 21. stoljeća: priča o osobnom rastu, Nova fizika: dobre vibracije – loše vibracije, Od gore prema dolje: povezanost na relaciji um-tijelo, Iznutra prema vani: kako kreiramo svoje živote, Matrica…za stvarno, Uzimanje crvene tablete: efekt medenog mjeseca, Biologija duše: priča o besmrtnosti

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.