Koliko smo povezane sa sobom, svojim tijelom, koliko se njegujemo, koliko smo posvećene svojim potrebama, razumijemo li ih, poštujemo li ih?

Vječna dilema većine žena.
Smijem li se brinuti o sebi, jesam li sebična? Što će drugi reći? Imam li pravo na to? Imam li pravo na sebe, svoje vrijeme, svoju slobodu, svoje hobije, svoje MIŠLJENJE?

Poštovanje sebe i svojih potreba nije sebičnost. To je naša dužnost. Hraniti sebe na svim razinama da bi smo mogle biti izvor hrane drugima. Biti izvor hrane drugima ne znači staviti sebe na pladanj i dozvoliti svima da se napoje našom energijom. Biti hrana drugima znači živjeti iz srca i dozvoliti da naša poruka, naša suština dotakne ljude koji su dio našeg života. Tko ima kapaciteta da uzme, uzet će. Tko nema, samo će proći pored nas. Njihovi životi nisu naša odgovornost. Naša odgovornost je naš život. Naša odgovornost je da se pobrinemo da zadovoljimo sebe, da napunimo svoje energetske rezerve jer samo tako možemo biti kreator vlastitog puta.

To znači brinuti o sebi.
DONOSIM TI JEDAN BRZINSKI TEST KOJI ĆE VAM VRATITI FOKUS NA BITNO I PODSJETITI NA PODRUČJA ŽIVOTA KOJA ZAHTJEVAJU MALO VIŠE BRIGE I PAŽNJE.

Boduj niže izjave ocjenama od -2 do 2.

-2 = nikad
-1 = ne znam baš
0 = to bi bilo dobro
1 = ponekad
2 = uvijek

 • Imam svoje načine na koje slavim vlastitu ženstvenost
 • Redovito se bavim nečim kreativnim
 • Odvajam vrijeme za uživanje u svojim kreacijama
 • Brinem o svom (ženstvenom) tijelu
 • Poštujem, razumijem i slijedim svoje unutarnje ritmove
 • Slušam svoju iskonsku mudrost
 • Primjećujem i poštujem darove koje imam kao žena
 • Svoju zdjelicu i ženske organe osjećam kao sveto mjesto
 • Utjelovljujem svoj jedinstveni način izražavanja sebe kao žene
 • Uzemljena sam kao žena i čvrsto branim svoje stavove
 • Zračim svoju ženstvenostIzbroj ukupan broj bodova i pogledaj svaki odgovor pojedinačno.

Za svaku 0 – zapitaj se što možeš poduzeti sad, odmah, kako bi 0 postala barem 1.

Svakom negativnom bodu daj još više pažnje i pogledajte na koji način svojoj unutarnjoj boginji možete dati malo više prostora, ljubavi i prilike da prodiše punim plućima.

Neka ti ova pitanja budu mali vodič da sagledaš gdje si trenutno, gdje bi htjela i mogla biti i što možeš napraviti još danas da se tom mjestu barem malo približiš.

Ako želiš, pošalji mi svoje uvide, rado ću ih prokomentirati i pomoći ti da složiš svoj plan djelovanja kako bi iz tvog nezadovoljstva uklonili jedno ne viška i transformirali ga u nešto puno poželjnije.

Kristijana Vučetić

povratakdivljezene.com

Prethodna objavaJantar ogrlica (dužina 70 cm) – Organski dragulj koji izvlači bolest i obnavlja
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 04.11.2016.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.