Mohanji

MJESTO: Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100a, Zagreb

VRIJEME: 27. listopada 2021., od 18.00 – 20.00 sati

CIJENA: 350,00kn

PRIJAVE: https://forms.gle/seL7AEnCCwkae4wx9

NAPOMENA: Svi sudionici moraju imati EU COVID potvrdu

Broj mjesta je ograničen.

Svjetski poznat humanist, Mohanji ponovno dolazi u Hrvatsku, nakon više od dvije godine, kako bi održao predavanje na temu povratka svojoj autentičnoj, slobodnoj i prirodnoj osobnosti.  

Mohanji više od 10 godina diljem svijeta potiče ljude da izgrade bolji odnos sa sobom, obitelji i zajednicom. O dubokim istinama pripovjeda na vrlo jednostavan, jasan i svima razumljiv način, uz neizostavan začin duhovitosti i opipljive energije ljubavi. Njegova predavanja nisu tek puka informativna predavanja; to su doista živi, nadahnjujući, interaktivni susreti koji donose životnu transformaciju, daju ohrabrenje i podršku da vi doista budete Vi.

Tokom dvosatnog predavanja osvrnut ćemo se na važnost osobnog integriteta i dosljednosti sebi, razvijanja zdravih odnosa, napredovanja u životu i pozitivnog utjecaja na zajednicu. Upoznat ćete meditaciju i tehnike koje snaže naše tijelo i duh, te imati priliku izravno postaviti pitanja Mohanjiju.

U užurbanosti današnjeg vremena, izazova je mnogo. Stoga, ukoliko vam je potreban poticaj za pokret ili novi smjer, ovo druženje pravi je trenutak da uz pomoć jednostavnih i vrlo učinkovitih tehnika, upoznate načine kako samostalno i redovito održavati svoj mir i stabilnost.

Gledati na život otvorenim umom – s povjerenjem, ljubavlju, poštivanjem i zahvalnošću.

Biti svoj

SLOBODAN. AUTENTIČAN. PRIRODAN.

Tko je Mohanji?

Mohanji je javnosti poznat kao humanist koji je posvetio svoj život služenju svijetu. Snažno vjeruje kako je humanost najbolja religija za ljude, njegova ljubav obuhvaća sva bića na Zemlji budući da slijedi put ahmise (nenasilja) u mislima, riječima i djelima. On kaže: „Pravo bogatstvo proizlazi iz onoga što dajemo ovoj Zemlji, a ne što uzimamo od nje.”

Po prirodi nekomformist, Mohanji izbjegava sebe stavljati u okvire i vidi se kao prijatelj svijeta – pomažući siromašne i nemoćne, osnažujući one koji se osjećaju loše, vodeći one koji tragaju za osobnim i duhovnim razvitkom, brinući u potpunosti za sva bića i okoliš.

Glavni temelj Mohanjijevog učenja je duhovno oslobođenje kroz svjesnost, prihvaćanje i nenasilje. Njegova je metoda “Put bez puta”, put na kojem postoji samo spontanost i tok, put na kojem smo u potpunosti svoji! Naglasak uvijek stavlja na čistoću, vjeru, bezuvjetnu ljubav i nesebično služenje svim živim bićima, bez obzira na vrstu. Takvo služenje smatra osnovom i stupom uravnoteženog ljudskog postojanja.

Kao i mnogi u današanje vrijeme, Mohanji je kao poslovni čovjek otkrio da posao i novac nisu sve što želi za sebe. Nakon velike životne tragedije, kada je život izgubila njegova tada 4-godišnja kći Ammu, doživio je potpuni životni krah i preokret koji je na koncu rezultirao duhovnim oslobođenjem. Kako kaže ”Jedno po jedno, Bog je maknuo sve za što sam bio vezan, te me čvrsto ustoličio na put duhovne evolucije.”

Danas ovaj obiteljski čovjek, otac, učitelj i filantrop zagovara osobni rast svakog pojednica i napredak kroz sve segmente života. Jedno ne isključuje drugo, već se nadopunjava; posao, obitljeski život, hobi, sport, opuštanje…. Biti sretan, biti autentičan i svoj zahtijeva istraživanje sebe, discpilinu u uvođenju novih navika, istraživanje i učenje, prosudbu i analizu, no taj trud, na kraju, se uvijek vrati  tebi kroz bolje zdravlje, unutrašnji mir, novi pogled na život i snagu za dalje.

Osobnim primjerom i iskustvom potiče na promjenu, energično motivira i usmjerava u ostvarenje najboljeg sebe. Jednostavne prakse i tehnike primjenjive su u svakodnevnom životu u  ova moderna i ubrzana vremena, a njegovo učenje je univrezalno – budi dobar prema sebi i drugima, napreduj, rasti i razvijaj se podržavajući sve oko sebe, ljude, životnje, Planet – budi pravi, istinski Ti. 

Mohanji je osnivač mnogobrojnih neprofitnih organizacija. To su platforme kroz koje ljudi mogu izraziti svoju dobrotu i suosjećanje putem nesebičnog služenja te tako pozitivno doprinijeti društvu. Neka od njih su: Mohanji fondacija, ACT fondacija, Ammucare dobrotvorni fond, Himalajska škola tradicionalne joge, Svjetska alijansa svijesti, Klub ranoranilaca itd.

Kako su njegova učenja i aktivnosti prisutne u više od 80 zemalja svijeta, Mohanji velik dio vremena putuje, nesebično šireći ljubav bez granica, dobrotu, stabilnost i mir.