Optimizam je dobar za zdravlje, pomaže čak i ‘dobrom’ kolestrolu, pokazalo je američko istraživanje po kojem su razine HDL kolesterola te drugi pokazatelji zdravog srca u krvi bili bolji kod sredovječnih osoba s pozitivnim pogledom na život.

Prema rezultatima istraživanja objavljenog u časopisu American Journal of Cardiology barem se dio veze između optimizma i dobrih vrijednosti lipida u krvi može pripisati tendenciji optimista da održavaju zdravu tjelesnu težinu i zdravu prehranu. HDL, takozvani dobri kolesterol, povezan je sa zaštitom od srčanih bolesti.

“To je još jedan dodatni dokaz koji sugerira da su naše psihičko i fizičko zdravlje povezani i da optimistični pogled na svijet može imati opipljive koristi za naše zdravlje”, kaže voditeljica istraživanja Julia Boehm s harvardske škole javnog zdravlja.

Istraživanje je pokazalo da optimisti imaju i niže razine triglicerida u krvi koji igraju ulogu u stvaranju zadebljanja na stijenkama krvnih žila.

Ranija istraživanja već su pokazala povezanost optimizma i smanjenog rizika od srčanog udara.

Istraživanje je obuhvatilo 990 osoba u dobi od 40 do 70 godina.

http://www.dnevno.hr/magazin/zdravlje/80546-budite-optimisticni-dobro-je-za-zdravlje-i-kolesterol.html

Prethodna objavaJyotish i astrologija
Slijedeća objavaLoš san povećava izglede za zatajenje srca
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.