Ova prekrasna narukvica od miješanih kristala sa znakom OM  aktivira čakre i dovodi ih u balans. Svaki kristal djeluje na određenu čakru. Crno, smeđe i crveno drago i poludrago kamenje se povezuje s prvom korijenskom čakrom, narančasti kristali povezuju se s drugim energetskim centrom, žuti s trećom čakrom,  ružičasti i zeleni s četvrtom čakrom, svijetloplavi i plavozeleni s petom, a tamnoplavi kristali i neki ljubičasti sa šestom čakrom. Prozirni i ljubičasti kristali i drago kamenje povezani su sa sedmom, krunskom čakrom.

atma.hr – 39

Još u kameno doba, muškarci i žene su nosili kristalni nakit i amajlije. Oni su imali dekorativnu, ali i zaštitnu ulogu, čuvajući svoje nosioce od zla. Danas kristali nose istu moć. Nošenje kristala ili samo posjedovanje nekog u neposrednoj blizini može povećati vašu energiju. Pažljivo raspoređeni, kristali mogu promijeniti vaš život.

Kristali se od davnina koriste za liječenje i za uspostavljanje ravnoteže. Oni djeluju kroz rezonancu i vibraciju. Kristali djeluju na fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom nivou postojanja. Oni vraćaju u harmoniju suptilne energije i rješavaju bolest, dopirući do uzroka u korijenu.

Kristali djeluju kroz vibraciju tako što ponovo dovode u ravnotežu biomagnetni omotač, koji obavija fizičko tijelo i aktiviraju točke povezivanja s čakrama, koje reguliraju vibrirajuće stanje tijela. Ponovnim dovođenjem čakri u ravnotežu mnoga stanja fizičke i psihološke nezdravosti se mogu popraviti.

Kristali raznih toplih boja griju, stimuliraju zglobove, reguliraju poremećaje u radu želuca, popravljaju cirkulaciju, osvježavaju tijelo, podižu životnu energiju, aktiviraju timus, spolne žlijezde i organe, uspostavljaju samokontrolu i pozitivno raspoloženje.

Jačaju živčani sustav i imunitet, potiču metabolizam, bude nježnost i blagost, općenito rečeno, dižu i aktiviraju.

Svjetlost kristala hladnih boja spušta temperaturu i tlak, smiruje upale i infekcije, ublažava glavobolju, smanjuje rastresenost, pomaže kod bolesti očiju, epilepsije, zubobolje, nesanice, generalno smiruje, spušta i hladi.

atma.hr – 39

Crno, smeđe i crveno drago i poludrago kamenje se povezuje s prvom korijenskom čakrom, narančasti kristali povezuju se s drugim energetskim centrom, žuti s trećom čakrom,  ružičasti i zeleni s četvrtom čakrom, svijetloplavi i plavozeleni s petom, a tamnoplavi kristali i neki ljubičasti sa šestom čakrom. Prozirni i ljubičasti kristali i drago kamenje povezani su sa sedmom, krunskom čakrom.

Prema kristalima trebate se odnositi s poštovanjem, a za uzvrat ćete dobiti povratak izvornoj vibraciji koja će vas dovesti u sklad s prirodom, u sklad sa samim sobom, a time i do pozitivnih misli, izvrsnog zdravlja, aktivnog i ispunjenog života.

Om (aum/omkara) je osnovni princip svih vedskih mantri.

Predstavlja sveukupnost postojanja, kako materijalnog tako i duhovnog. Vibriranjem transcendentalnog sloga Om, osoba može dostići duhovno oslobođenje i spoznati Apsolutnu Istinu bilo u neosobnom, lokaliziranom ili u osobnom obliku, ovisno o želji onoga tko prakticira mantranje sloga Om.

Cijela kreacija je izašla iz tog praiskonskog zvuka. Stoga je on prisutan u svoj stvorenoj materiji: planetama, zvijezdama, u svim molekulama i pranama što prožimaju cijeli svemir.

Om je životno održavajuća snaga, ključ za otvaranje “Božjih vrata” i približavanje najvišoj kreaciji koji simbolizira prošlost, sadašnjost i budućnost i ono što je iznad samog vremena.

Om se smatra svetim zvukom i prvim zvukom stvaranja svemira , ali se također smatra i zvukom tišine. On predstavlja i najviši nivo božanstva i put ka prosvjetljenju.

Om sastoji se od tri razdijeljena zvuka i to od:

 • A – Akara
 • U – Ukara
 • M – Makara

Gospodin koji je poistovjećen sa zvukom (Sadba) javlja se u tri različita aspekta povezana u jednu cijelinu. A to su: stvaranje(srushti), odrzavanje(sthithi) i razaranje(laya). To su uloge božanskog trojstva: Brahme, Vishnua i Maheshvare i ta tri aspekta utjelovljenja su tri slova koja čine OM.

OM takodjer predstavlja Jastvo ili Atmu koja ima četiri stanja svijesti:

 • A – Budno stanje Jagath
 • U – Stanje sna Swapna
 • M – Stanje dubokog sna Sushupti

Četvrto stanje je Turya i ovo stanje je iznad ova tri a to je tišina (rezonancija koju ne cujemo) koja slijedi iza zvuka M. U tom stanju transcendentalne svijesti dotičemo izvor našeg bića, te spoznajemo Jastvo.

atma.hr – 39

Četiri nivoa svijesti koja predstavlja OM:

 • donja linija predstavlja grublji nivo, svjesnost, budno stanje svijesti koje se zove Vaišvanara (‘a’ u mantri aum)
 • centralna linija predstavlja suptilni nivo, nesvjesno i stanje snova koje se zove Taijasa (‘u’ u mantri aum)
 • gornja linija predstavlja kauzalni nivo, podsvjesno, stanje dubokog sna koje se zove Pradjnya (‘m’ u mantri aum)
 • točka ili bindu predstavlja četvrto stanje, apsolutnu svijest koja obuhvaća i prožima prethodna tri stanja i zove se Turija (tišina nakon a, u i m u mantri aum)
 • luk ispod točke simbolizira odvojenost ovog četvrtog stanja koje stoji iznad, iako uvijek ostaje dio ostala tri stanja; prodiranje do Bindua konačno dozvoljava da osoba dosegne najviše iskustvo koje dolazi nakon buđenja Kundalini.

Čakra OM narukvica

minii 2Ova prekrasna narukvica od miješanih kristala sa znakom OM aktivira čakre i dovodi ih u balans.

Svaki kristal djeluje na određenu čakru.

OM predstavlja sveukupnost postojanja, materijalnog i duhovnog.

Na rastezljivoj gumici.

Cijena: 150 kn