Foto: pexels.com

Što je vizualizacija i zbog čega ja važna u vašem životu?

Vizualizacija je vježba kroz koju osoba svjesno usredotočava materijalnu energiju na specifičnu ideju, sliku ili željeni cilj kroz određeni vremenski period.

Vrši se s ciljem slanja usredotočene energije u kvantno polje odakle se onda može skladno manifestirati u život osobe koja vizualizira.

Kako to funkcionira? Prvo započnimo s objašnjenjem misli. Misao je frekvencija ili vibracija. Ona se kasnije oblikuje i manifestira u određenu strukturu.

Jedini razlog zbog čega obična osoba ne može “vidjeti” misao je zbog finoće frekvencije i našeg dometa gledanja. Naše oči nemaju moć percipiranja te frekvencije.

Ali to ne znači da misao ne postoji. Misao je stvarna. Prisjetite se sendviča zamotanog u plastiku. Prozirna je i lako se može vidjeti. A sada zamislite da je sendvič zamotan više puta. Još se može vidjeti? Da, ali postaje malo mutno.

Ako bi bio zamotan 10, 50 ili 100 puta, bili bio vidljiv? Ne. Zbog čega? Iako je ta plastika tanka i prozirna, ipak ima strukturu i ako bi ih stavili puno, jednu preko druge, gustoća se povećava i postaje mutna.

Ovo je jednostavan primjer kako misli funkcioniraju u našoj stvarnosti. Ako vizualizirate i uložite, recimo, 15 minuta fokusiranja na jednu misao ili ideju i ako se i emocionalno povežete s njom kroz slike, zvukove, priče, vi doslovno gradite sudbinu i sljedeća stvar koju spoznajete je da ste stvorili stvarnu misaonu strukturu – nacrt gradnje u stvarnosti.

Ovaj dio vaše vježbe vizualizacije je gotov i pustite ga, pošaljite ga svemiru i dopustite kvantnom polju da odradi svoj posao kroz povezivanje i usklađivanje, kako bi vam se ostvario.

Postoji li problem s osmišljavanjem? Tehnički ne. No, praktički, postoje neke poteškoće za mnoge od nas. Ssjediti svaki dan i uložiti 15 minuta usredotočujući svoj um na samo jednu stvar može biti vrlo izazovno.

Svi se mi s vremena na vrijeme stvarno borimo s umom koji je poput majmuna. Tu su neprestani programirani obrasci od ranije, rastresenost fizičkog tijela i drugo. Dakle, problem je da razumijemo vrijednost i važnost vizualizacije te želimo svjesno usmjeravati naše živote u smjeru najveće sreće, ali u stvarnosti svakodnevnog života možemo vidjeti da je teško usporiti, sjesti i fokusirati se na jednu stvar na neko vrijeme.

Vježbe meditacije su poput obrazovanja. Polako počinjemo shvaćati da sistem javnog obrazovanja leži u nemogućnosti da se pobrine za osobne potrebe i sposobnosti učenika. Isto tako, ako svatko od nas ima jedinstvenu i različitu osobnost, životnu svrhu, količinu energije itd., zbog čega bi se svi tjerali na isti način meditacije?
Ako se prisjetimo klasične meditacije, onda se sjetimo sjedenja u položaju lotosa s potpuno praznim umom. No, to je jedna vrsta meditacije i neće svima odgovarati, a može i zahtjevati puno vremena.

Od IZNIMNE je važnosti da se, dok svjesno šaljete poruku ili zahtjev svemiru, OSJEĆATE dobro. Vaše stanje svijesti je najvažniji sastojak. I stoga, ako osjećate da je vaš način vizualiziranja usiljen, frustrirajući ili dosadan, onda je taj osjećaj energija koju šaljete u svemir!

Na slijedećoj stranici ćete pronaći neke kreativne prijedloge autorice Laure Weber koji su alternativna opcija i alati. Ovo ne znači da tradicionalna meditacija nije moćna ili da nema drugih načina. Nadamo se da će vas ovi prijedlozi osnažiti, inspirirati i pomoći vam da dođete u pravo stanje svijesti kako bi se povezali sa sretnom stvarnošću.

Kliknite niže na broj 2 za 4 načina ostvarivanja vaših vizualizacija…

1
2
Prethodna objavaTjedni horoskop od 03.4.-09.4.: Najsretniji znakovi će biti Ovan, Vodenjak i Škorpion!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 04.04.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.