Nedavna su istraživanja pokazala da su dovoljne četiri zdrave navike kako bi se životni vijek produžio za čak 14 godina. Želite li živjeti dulje potrebno je prestati pušiti, prestati uzimati alkohol, povremeno vježbati i prihvatiti vegetarijanski način prehrane uz puno voća i povrća.

Zadnjih godina su se dokazi o ovim korisnim navikama neprestano gomilali a ovo istraživanje je uspjelo odrediti i točan broj godina koje biste mogli dodati svojem životu ukoliko se opredijelite na zdrav život.

˝Ovi rezultati podržavaju ideju da čak i male promjene u stilu življenja mogu značajno utjecati na zdravlje populacije i potaknuti na promjenu ponašanja.“ – zapisali su znanstvenici u časopisu PloS Medicine. Ovo istraživanje provedeno je između 1993. i 1997. godine a obuhvatilo je 20 tisuća ispitanika.

Rezultati istraživanja pokazali su i da je upravo prestanak pušenja promjena koja najviše utječe na poboljšanje zdravstvenog stanja. Druga najznačajnija promjena je veliki unos voća i povrća, pet porcija dnevno, dok život bez alkohola i vježbanje donose istu količinu koristi za zdravlje i nalaze se na trećem mjestu.

˝Sad kad pouzdano znamo ove informacije trebali bismo biti u boljem položaju da ohrabrimo promjene u ponašanju koje služe poboljšanju zdravstvenog stanja populacije.“ – zapisali su znanstvenici.Vijest preuzeta sa: http://www.vidi.hr/

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 18.03.2013.
Slijedeća objavaSmetnje dišnih puteva može uzrokovati i kiselina u želucu, evo kako ju regulirati
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.