Chios Mastika  koristi se više od 2500 godina u tradicionalnoj grčkoj medicini i moćna je, sigurna i neškodljiva alternativa u tretmanu raznih bolesti probavnog sustava.

atma.hr – 61
Što je Chios Mastika?

Mastika je smola zimzelenog grma tršlje (Pistacia lentiscus L.) koji raste uglavnom na Mediteranu. Jedinstvena sorta P. lentiscus cv Chia uzgaja se isključivo na grčkom otoku Chios. Europska Unija joj je 1997. godine dodijelila oznaku proizvoda sa zaštićenim geografskim podrijetlom. Smola se dobiva kao eksudat nakon što se na deblu i većim granama naprave rezovi oštrim instrumentom.

Suvremena znanost je potvrdila njeno djelovanje pa je Europska unija 2015. godine upisala Chios mastiku u biljnu monografiju kao tradicionalni biljni lijek za liječenje dispeptičkih poremećaja, za simptomatsko liječenje manjih upala kože i kao pomoć u liječenju manjih rana.

Kliničke studije sa Chios Mastikom:

  • čir na želucu i dvanaesniku
  • Helicobacter pylori
  • dispepsija: bol, pečenje, osjećaj nelagode i mučnine u želucu,  osjećaj pritiska i nadutosti, gubitak apetita, vraćanje želučanog sadržaja u jednjak (tzv. refluks), mučnina (sa ili bez povraćanja).

atma.hr – 61
Način primjene:

Uzeti dvije kapsule u jutro na prazan želudac 30 min. prije doručka i dvije kapsule navečer prije spavanja najmanje 2 sata nakon zadnjeg obroka.

Kapsule popiti s vrlo malo vode.

Napomena:

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se uzimanje duže od 4 tjedna u kontinuitetu. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Chios Mastika

chios mastikavećaSnažno, prirodno i učinkovito rješenje za probleme probavnog sustava.

Mastika je smola zimzelenog grma tršlje (Pistacia lentiscus L.) koji raste uglavnom na Mediteranu. Doprinosi normalnoj funkciji probavnog sustava, uklanja simptome kod bolesnika s funkcionalnom dispepsijom, ima visoku učinkovitost u potpunom izlječenju oboljelih od čira na želucu i dvanaesniku, baktericidno djeluje na H. pylori. Potencijalno je netoksično sredstvo za liječenje zadaha iz usta i bolesti desni.

Kapsula sadrži samo smolu Chios Mastike u prahu bez punila, aditiva, konzervansa i umjetnih boja. Kapsule su biljnog podrijetla. Proizvod je pogodan za vegetarijance, vegane i dijabetičare.

Pakiranje sadrži 90 vegetarijanskih kapsula punjenih sa 350 mg Chios Mastike.

Cijena: 238 kn – Kupi ovdje

1 KOMENTAR

  1. Mastika je izvrsna, popila sam 2 kutije po 90 komada, 2ujutro,2 kapsule navečer… Preporodila sam se… Nema podrigivanja, vjetrova, refluksa. Još ću napraviti test na heliko bakteriju pa se javim! Preporučam svima koji imaju problema sa želucom. Stvarno djeluje!!! Sretna sam, konačno