Chios Mastika  koristi se više od 2500 godina u tradicionalnoj grčkoj medicini i moćna je, sigurna i neškodljiva alternativa u tretmanu raznih bolesti probavnog sustava.

atma.hr – 61
Što je Chios Mastika?

Mastika je smola zimzelenog grma tršlje (Pistacia lentiscus L.) koji raste uglavnom na Mediteranu. Jedinstvena sorta P. lentiscus cv Chia uzgaja se isključivo na grčkom otoku Chios. Europska Unija joj je 1997. godine dodijelila oznaku proizvoda sa zaštićenim geografskim podrijetlom. Smola se dobiva kao eksudat nakon što se na deblu i većim granama naprave rezovi oštrim instrumentom.

Suvremena znanost je potvrdila njeno djelovanje pa je Europska unija 2015. godine upisala Chios mastiku u biljnu monografiju kao tradicionalni biljni lijek za liječenje dispeptičkih poremećaja, za simptomatsko liječenje manjih upala kože i kao pomoć u liječenju manjih rana.

Kliničke studije sa Chios Mastikom:

  • čir na želucu i dvanaesniku
  • Helicobacter pylori
  • dispepsija: bol, pečenje, osjećaj nelagode i mučnine u želucu,  osjećaj pritiska i nadutosti, gubitak apetita, vraćanje želučanog sadržaja u jednjak (tzv. refluks), mučnina (sa ili bez povraćanja).

Sastojci u 1 tableti:

  • 250mg Chios mastike
  • 750mg dekstrin bez glutena

atma.hr – 61
Način primjene:

Dispepsija: uzeti po potrebi u bilo koje vrijeme za smanjenje bolova, nadutosti i žgaravice 1 do 4 tablete dnevno.

Čir na želucu i dvanaesniku, H.Pylori: 2 x 2 tablete na prazan želudac

Napomena:

Ne preporučuje se uzimanje duže od 4 tjedna u kontinuitetu. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Chios Mastika tablete za žvakanje

chios mastika tablete za zvakanjemmSnažno, prirodno i učinkovito rješenje za probleme probavnog sustava.

Chios Mastika  koristi se više od 2500 godina u tradicionalnoj grčkoj medicini i moćna je, sigurna i neškodljiva alternativa u tretmanu raznih bolesti probavnog sustava.

Doprinosi normalnoj funkciji probavnog sustava, uklanja simptome kod bolesnika s funkcionalnom dispepsijom, baktericidno djeluje na H. pylori. Uklanja bol, nadutost, žgaravicu.

Sadrži 250mg Chios mastike i 750mg dekstrina bez glutena.

Pakiranje: 40 tableta x 1 g

Cijena: 168 kn – Kupi ovdje