Od 23. rujna u 19 sati počinje ciklus predavanja Bhagavad gita – dragulj vedske mudrosti

Drevna mudrost Veda prožima se kroz većinu modernih znanja i spoznaja modernog čovjeka. Mudrost je starija od 5000 godina i pokriva znanje kako iz domene materijalnog tako i duhovnog svijeta.

Bhagavad-gita jedno je od najpoznatijih i najvažnijih vedskih spisa u kojima su mnoge poznate i cijenjene osobe nalazile nadahnuće poput A. Einstein, H. Hesse, J.W. von Goethe, A. Schopenhauer, G. Harrison i mnogi drugi.

Bhagavad-gita je poznata u cijelom svijetu kao dragulj vedske mudrosti. Njezinih sedam stotina stihova, koji predstavljaju razgovor između Svjevišnje Božanske Osobe Sri Krsne i Njegova bliskog prijatelja Arjune, pružaju jasan uvid u nauk o samospoznaji. Doista, nijedno se djelo ne može usporediti s Bhagavad-gitom po razotkrivenom znanju o prirodi čovjeka, svijeta koji ga okružuje i njegova odnosa s Bogom.

Bhagavad-gita, je dio Mahabharate, sanskritskog epa koji opisuje povijest drevnog svijeta i događaje koji su se odigrali pred sam početak ovog doba Kali. Na početku tog doba, prije oko pet tisuća godina, Gospodin Krišna je izložio učenje Bhagavad-gite svom prijatelju i bhakti Arđuni. Njihov razgovor – jedan od najvećih filozofskih i religijskih dijaloga poznatih čovjeku – odigrao se uoči početka bitke, velikog bratoubilačkog rata između stotinu sinova Dhritaraštre i njihovih rođaka Pandava ili sinova Pandua.

Bhagavad-gitu preporučeno je barem jednom u životu pročitati, ako ne i više puta, a najviše od svega je preporučeno da se proučava direktno preko učitelja kako bi se moglo kvalitetno i jasnije razumjeti ovo dragocjeno znanje.

Kroz ovaj ciklus predavanja upoznat ćete se sa povijesti, vremenu i mjestu zbivanja događaja za vrijeme kojih je izgovorena Bhagavad-gita, sa temama koje obrađuje i sa praktičnim metodama koje daje.

Kristijan Kolega (Kakudmi das) je vrsni vedski učitelj koji će vas provesti kroz ovaj ciklus predavanja.

23.9. I dio
7.10. II dio
21.10. III dio

Svi su dobro došli, nije potrebno predznanje, na bazi donacije.
Više informacija čitajte na linku: http://www.yogazagreb.com/ciklus-predavanja-o-vedama-i-filozofiji-yoge.html

DIVYA YOGA CENTAR & ŠKOLA
Kralja Držislava 14, Zagreb
www.yogazagreb.com

25 BHAGAVAD GITA

BHAGAVAD-GITA

Dragulj svjetske književnosti - mudrost bez granica

Istina koju objavljuje je univerzalna i vječna, te je kroz tisućljeća nadahnjivala velike mislioce, teologe i filozofe istoka i zapada; Sokrata, Goethea, Schopenhauera, Einsteina, Junga i mnoge druge.
G.W.F. Hegel: “Bhagavad-gita je sposobna dati nam pravo shvaćanje univerzalnosti i uzvišenost religije.”
Albert Einstein: “Dok čitam Bhagavad-gitu, jedino pitanje koje mi se nameće jest kako je Bog stvorio svemir. Sve ostalo, suvišno je.”

926 stranica, tvrdi uvez, 16 slika u boji

Cijena: 150 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaDrevna tehnika nevjerojatne učinkovitosti: Smiješite se OVAKO u organe i otpustite negativne emocije!
Slijedeća objavaYoga nidra i duboka iscjeljujuća relaksacija ove subote u Divya yoga centru
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.