Nedjeljom od 10 – 13h
Studio T, Draškovićeva 34/1

“You don’t make art, you find it” ~Pablo Picasso“
„To practice any art, no matter how well or badly, is a way to make your soul grow. So do it.” ~Kurt Vonnegut

3 tjedna, 3 radionice, 3 različita umjetnička medija koji će vas učiti da osluškujete svoj unutrašnji glas i intuiciju tijekom retrogradnog Merkura i nakon 2 velike pomrčine mjeseca i sunca.

Ovo je vrijeme velikih i naglih promjena, dovršavanja velikih projekata, osluškivanja i razotkrivanja života iznutra koji nas zove da ostvarimo svoj najveći potencijal. Dođite da vas podržimo u važnim unutrašnjim procesima otkrivanja novih životnih staza, kroz rituale i moć predavanja umjetnosti te podršci u grupi.

Jeste li znali da su mnoge drevne civilizacije, pa tako i Balineška, koristile rituale umjetnosti kao medij umiljavanja bogovima, a zauzvrat manifestirali što žele?

U sve tri radionice otvoriti ćemo prostor umjetnosti kroz ples duše te se u prvoj upoznavati kroz pisanje i otpuštanje emocija, misli i odnosa koje nam ne služe i otkrivati neispričane snove u sebi.
U drugoj radionici ćemo osvještavati glas i stvaranje sa drugima kroz radionicu pjevanja Circle Songs.
U trećoj radionici ćemo kroz kakao ceremoniju postaviti namjeru za budućnost iz dubine srca.

Posvetiti ćemo ovo vrijeme sebi, u kojemu ćemo biti prisutni sa svojim osjećajima, procesima, dubinom, svojim svjetlom i sjenama. Rezultati su uvijek iscjeljujući, osvježavajući, osnažujući i uvijek otkrivamo nove dijelove sebe te se otvaramo za darove unutrašnjeg vodstva i vlastitog potencijala.

1. 06.06. Ples duše i kreativno pisanje – nakon uvodnog prepuštanja kroz ples učiti ćemo ritual automatskog pisanja i osnažiti dijete u sebi prema vježbama iz knjige: Julia Cameron, the Artist’s Way.

2. 13. 06. Ples duše i Circle Songs s posebnom gošćom Majom Savić – ples duše i improvizirano pjevanje u krugu kroz osnovne vokalne tehnike, upjevavanje, melodičke vježbe te stvaranje jedne zajedničke pjesme. Maja će nas voditi kroz harmoniziranje sa drugima, istovremeno otkrivanje glasa u sebi, slušanje drugih, otkrivanje ritmova i melodijskih linija i te metodu skladanja u trenutku.

KAKO ĆE NAM TO KORISTITI U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU:
– vježbanje prisutnosti u raznim situacijama, pa čak i kada su vrlo teške emocije u pitanju – svijest da mi nismo naše emocije
– oslobođenje, otpuštanje starih energija, teških emocija – I stvaranje osjećaja slobode i sreće
– osjećati flow – lakoću življenja i stvaranja iz te energije
– vježbanje intuicije – što nam život šapuće: intuicija je šalabahter života

ŠTO ĆEMO UČITI:
– MINDFUL DAH – biti prisutni kroz dah u tijelu
– MINDFUL POKRET – biti prisutni u pokretu tijela
– PREPUŠTANJE TRANSU – povezivanje sa nesvjesnim u sebi, prepuštanje intuiciji
– DOWNLOADING – prepuštati se vodstvu tijela, i primanju poruka

3. 20. 06. Ples duše i kakao ceremonija – Storytelling through dance, voditi ću vas kroz kombinaciju različitih tehnika plesa, 5 ritmova, Biodanza, 21 moments of stillness, contact dance i otvoriti ćemo prostor za postavljanje namjere iz srca uz ceremoniju ispijanja kakao napitka iz Brazila

U svakoj radionici, koja traje 3 sata, predviđen je prvi dio oko sat vremena koji ćemo provesti u istraživanju midful pokreta i intuitivnog plesa te 2 sata u kojemu ćemo istraživati predviđeni medij i dijeliti dojmove u grupi.

Q&A – PITANJA I ODGOVORI

1. Trebam li imati predznanja u navedenim medijima? Ne, samo želju da se prepustiš iskustvu.
2. Trebam li što ponijeti? Ne, samo udobnu odjeću i obuću
3. Mogu li doći na pojedinačnu radionicu? Da, s time da je bolji učinak ako probaš sve, nikad ne znaš što ćeš otkriti jer svaki medij donosi svoje darove.

TKO SU VODITELJI?

Iva Tarle, je life coach, i autor, vlasnica Iva Tarle Coaching i Studio T u Draškovićevoj 34.
Iva je bivša diplomatkinja koja je prije 8 godina dala otkaz i preselila na Bali, Indoneziju da otkrije svoje vrijednosti i svrhu. Ivina strast je pomagati ljudima da istražuju vlastite emocije kroz umjetnost i usklade se s vlastitim unutrašnjim vodstvom, kako bi izgradili život koji priželjkuju na svim razinama.
Iva je NLP Master, certificirana je tehnikama Theta i Reiki, te Mindfulness treningom.
Proučavanjem astrologije se bavi 10 godina, specijalizirala se za evolutivnu astrologiju svrhe – što sam došao odraditi u ovom životu.
Nemam diplomu iz umjetnosti, no prakticirala sam ples, pjevanje, pisanje i Lectio Divina 6 godina na Baliju, pod vodstvom svjetski renomiranih art terapeuta. Više o tome možete pročitati na mojoj web stranici.

Read my blog here
Follow me on Instagram

Maja Savić, je profesionalna jazz vokalistica i instruktorica pjevanja s dugogodišnjim iskustvom u holističkom pristupu pjevanju. Trenutno ima sjedište u Parizu, a redovno izvodi i podučava na svojim jazz i brazilskim projektima, kao I meditaciju, breathwork, opuštanje i mnogih drugih tehnika koje vam pomažu da pronađete ravnotežu i mir u životu. Svoj trenutni pristup i metodu razvila je tijekom posljednjih nekoliko godina u Parizu, s naglaskom na osnaživanju pjevača da budu sigurni na sceni i prihvate svoju individualnost.

Radi na tijelu kao instrumentu, predaje tehnikama opuštanja i svjesnosti, dubokim dahom koristeći tehnike iz joge i mindfulnessa, meditacije i vizualizacije za kako bi polaznici povećali samopouzdanje, vokalizirajući kroz tradicionalne metode, kao i osvještavanje zvuka u tijelu, iscjeljivanje zvukom, improvizacijom u trenutku kroz pjesme u krugu i otkrivanje vlastitog glazbenog jezika.

Website
Follow me on instagram

CIJENA
Pojedinačne radionice: 250 HRK
Sve 3 radionice: 650 HRK

REZERVIRAJ SVOJE MJESTO NA RADIONICI, 10 POLAZNIKA MAX
Mjesto se rezervira uplatom na račun Padmasambhava, Obrt za poslovne usluge, vl. Iva Tarle, Draškovićeva 44, Zagreb IBAN HR 9425000091101506894
posalji email sa potvrdom uplate na [email protected]

DOJMOVI S PRETHODNIH RADIONICA INICIJACIJA ART TERAPIJOM

„Teško je uopće riječima opisati čaroliju koja se događala kroz sve radionice. Počevši od plesa gdje smo upoznavale sebe, svoje dubinsko ja, svoj pokret, tijelo, ono od čega samo načinjeni, od čega je naše tijelo sačinjeno. Potpuno prepuštanje životu, otpuštanje svega gubinskog nepotrebnog. Naučiš prihvatiti sebe i druge, učim reći ne, učim reći hvala, učim reći voli, uistinu volim.
Nastavak otpuštanja sljedi kroz ruku, pretočenu u pisanje; upoznavanje svojih emocija od tuge, bijesa, ljutnje, sreće, zadovoljstva. Kreativno pisanje otvorilo je novi pogled na nešto što se doima tako jednostavno, nebitno a puno toga čini, čisti, omogućava prihvačanje svijeta i stvaranje novog svijeta ideja. Ono što je na mene posebno ostavilo dojam je radionica pisanja. Baš radi trenutaka koje posvetim ka kažem sve što mislim, bez da se osjećam krivo što sam rekla, bez da me te misli umaraju a ako me i umaraju opet zapišem i opet i opet sve dok se ne pretvore u sitnice prašine. Nestanu kao da nisu ni postojale. Ova baš ta radionica mi jedonjela miran san, mirnije misli.
Dugo čekana radionica pijevanja, otkriva novi sustav otvaranja naših energetskih tijela, naših čakri, omogućuje jasno iskazivanje što želimo i kako želimo, očistila mi je knedlu u grlu. Otvotrila mi um i povezala dvije cjeline, korjen i nebo. Onaj trenutak kad sam osvjetila drugu čakru, njezinu boju i vibraciju posložilo mi se je zašto u zadnej vrijeme gledam sve u narančastoj boji, u boji stvaralaštva, kreativnosti.
Ono što je najteže palo vjerujem svima nama i što nam se niej nimalo svidjelo je bio rastanak nakon svake radionice. A posebice kad je došla zadnja. Još nesvjesne samog kraja. Zadnja radionica i 7 dana proleti, doalzi nova nedjelja a ta nedelja je prazna. Nije ispunjena plesom, pjevanjem, crtanjem… Ispunjena je sjećanjima.
Ono što se oformilo tih par tjedana druženja je pleme, pleme žena kojima nekako svi mi žudimo. Biti dio plemena, pomagati jedni drugima, imati svoju ulogu, njegovati tu ulogu, njegovati cijelo pleme. To je ono što sam ja najviše osjetila sve više kako smo išle iz radionice u radionicu.” M.K.

„Pohađala sam radonice Inicijacija art terapijom Ive Tarle. I nisam zažalila. Laganim i nježnim pristupom, Iva Tarle uvela nas je u svijet umjetnosti kroz intuitivni ples, pjevanje, slikanje, pisanje i astrologiju. Teško mi je reći što mi je bilo najbolje, jer sam u svakom našem susretu istinski uživala učeći tehnike , opuštajući se i družeći se sa divnom grupom žena. Možda me je najviše dirnula contact improvizacija, jer sam shvatila koliko mi paše dodir i intuitivno pjevanje koje stvarno otvara dušu i liječi slomljena srca. Jutarnje pisanje već neko vrijeme i sama provodim, pa su me vježbe pisanja samo podsjetila da sam na dobro putu. Veselila sam se svakoj informaciji o kulturi Balija, jer želim tamo otputovati, a Iva Tarle nam je puno pričala o Baliju budući da je i sama tamo godinama živjela. Te nedjelje koje sam provela na radionicama Ive Tarle ostati će mi u lijepom sjećanju kako zbog vješte voditeljice radionica, tako i zbog drage grupe žena koje sam tamo i upoznala. Svakom bi preporučila Inicijaciju art terapijom Ive Tarle, jer se može puno naučiti, lijepo zabaviti i još ljepše opustiti.„ T.M.

„Tvoja radionica mi je došla kao manifestacija moje želje za više radosti u životu i zahvalna sam na svim predivnim dušama koje sam upoznala.
Za mene osobno je to bilo predivno iskustvo i ogromna sreća koju sam dobila kroz naša druženja. Naviku koju sam usvojila je da vježbajući svako jutro usput malo i plešem i uživajući si podignem vibraciju i raspoloženje. Imam osjećaj da sam sa sebe skinula još jedan “sloj” govoreći istinu u grupi i postala puno lakša, slobodnija i neopterećenija….a samim time i drugačija nego prije….
Najbolje mi je bilo plesanje, dijeljenje spoznaja u krugu i zezanje….pustila si nas da budemo ono što jesmo i hvala ti na tome….
Znam da nas takvi susreti čine jačima (jer smo podrška jedni drugima), svijesnijima, sretnijima i ljubavnijima…i trebalo bi ih biti više….” H.J.