CENTAR ZA KULTURU I FILM AUGUSTA CESARCA VAS
POZIVA NA NOVI CIKLUS RADIONICA ZAPADNOAFRIČKIH RITMOVA
pod vodstvom Krunoslava Kobeščaka i Ismaila Balde Commija.
Radionica će se održavati u prostorijama O.Š. Pavleka Miškine (Sveti Duh 24)

TERMINI RADIONICA:

1. STUPANJ (voditelj K.K.) – UTORKOM 27.2. – 22.05. od 19.30 – 21.00
2. STUPANJ (voditelj K.K. i I.B.C.) – PONEDJELJKOM 26.2. – 21.5. od 19.30 – 21.00
3. STUPANJ (voditelj I.B.C.) – ČETVRTKOM 1.3. – 24.5. od 19.30 – 21.00

Radionica je namijenjena početnim i iskusnijim sviračima. Za sve radionice poželjno je imati svoj djembe, ali nije nužno. Postoji određen broj bubnjeva za posudbu.

Cijena radionice je 650 kn (550 kn za studente, nezaposlene i umirovljenike)
plativo u 2 rate

Prijave na:
[email protected] 
Pitanja i dodatne informacije na kontakt tel. 091 539 2778 (Kruno)
www.centarcesarec.hr

O RADIONICI

Radionica zapadnoafričkih ritmova održava se u Zagrebu punih devet godina zaredom i jedinstvena je prilika za susret s afričkom muzikom koja je temeljena na ritmu. Za razliku od popularne muzike u kojoj je prisutan raznolik spektar melodijskih instrumenata i najčešće jedna dominantna udaraljka, u afričkoj muzici (prvenstveno se odnosi na zapadnu Afriku – kulturni krug bivšeg Mandeng carstva) temeljni zvuk kreiraju bubnjevi. Njihov puls u međuigri nekoliko različitih bubnjeva stvaraju vrlo snažnu i plesnu melodiju, a svaki ritam priča svoju priču koja je duboko utkana u kulturu i tradiciju afričkih naroda.

Od 2008. godine kada je navedena radionica pokrenuta pod vodstvom Nenada Kovačića, ujedno i jednog od najznačajnijih udaraljkaša ovih krajeva, radionicu je pohađalo više stotina ljudi. Podučavanje zainteresiranih u Zagrebu bio je logičan nastavak nakon putovanja u Afriku. Tako smo nastavili širiti znanje koje smo stekli, na isti način na koji to rade afrički učitelji, a temelji se na metodi ponavljanja po sluhu. Kompleksnost ritmova uspješno se svladava raščlanjivanjem svake dionice na manje dijelove te potom objedinjavanje istih u cjelinu. Da bi polaznici u potpunosti shvatili svaki ritam, nastojimo ih naučiti ne samo dionice djembe bubnja, nego i ritmičke fraze svakog od tri Dundun bubnja (Sangban, Dununba, Kenkeni), jer melodija koju oni tvore srce je svakog zapadnoafričkog ritma.

Radionicu zapadnoafričkih ritmova smo u posljednje dvije godine uspjeli podići na novu razinu. Konačno u našem timu imamo pravog djembe majstora, porijeklom iz Senegala. Njegovo ime je Ismail Balde Commi a dolazi iz muzičke obitelji u kojoj još kao dječak počinje svirati djembe. Commijevo podučavanje ritmova pravo je osvježenje i izazov za sve buduće i stare polaznike radionica, budući da su afrička muzika i ritmovi dio njegovog kulturnog nasljeđa, a ne postoji nijedan autentičniji učitelj afričke glazbe na ovim prostorima.

Budući da svatko ima ritam u sebi a njegovo otkrivanje ili usavršavanje je vrlo izazovno i zabavno istovremeno, pozivamo Vas na odličan provod u novom ciklusu zapadnoafričkih ritmova.
www.centarcesarec.hr

Prethodna objavaDANAS, 15.02. – Pomrčina Sunca u 22:03, Mlad Mjesec u Vodenjaku: Evo što raditi, a što izbjeći!
Slijedeća objavaSelfie i digitalna renesansa narcizma
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.