Pozdrav svima:)
U ime Udruge za razvoj zajednice Cvrčak i mrav te svoje supruge Sanele Orepić s veseljem vas pozivam u novi ciklus razgovora u krugu s krovnom temom “odnosi” koji će se održavati svaki drugi utorak od 25. veljače do 2. lipnja, od 18:30 do 21:30 h (svi datumi su u nastavku) u prostoru Mjesnog odbora Ksaver 203. Ovdje su upute kako do prostora.

 Važno je doći na početak susreta, no iz njega se može otići bilo kada.
Ako nekome bude važno, a odgovara čitavoj grupi, satnica se može malo prilagoditi.

Grupa će biti mala. Za pokretanje ciklusa potrebno je najmanje pet, a najviše sedam prijava.

Susreti će počinjati u 18:30, a završavati u 21:30. Važno je da počnemo svi zajedno, no iz svakog susreta možete otići bilo kada.
Ako nekome bude važno, a odgovara čitavoj grupi, satnica se može malo prilagoditi.

Grupa će biti mala. Za pokretanje ciklusa potrebno je najmanje pet, a najviše sedam prijava.

Razgovor u krugu komunikacijski je okvir u kojem se pokušavamo što autentičnije susresti sa samima sobom i podijeliti s grupom što želimo o našem sadašnjem trenutku. Kako se osjećamo? Što nam treba? Što je to živo u nama, sada i ovdje?
Osobu koja govori ne prekidamo, a govorimo i slušamo povjerljivo.
Osvještavamo i preuzimamo odgovornost za vlastita stanja, osjećaje, doživljaje, prosudbe, očekivanja, riječi, djela…
Trudimo se što više dijeliti vlastita iskustva, služeći se tzv. ja-porukama, a što manje pričati i prepričavati priče.
U krug je dobrodošlo sve što u njega donesemo, osim nasilja. Bilo prema sebi ili drugima, bilo fizičkog ili verbalnog.

Više o tome možete pročitati u opisu FB grupe Razgovori u krugu

Na svakom terminu, osim na prvom i zadnjem, predložit ćemo i neke iskustvene vježbe. One su samo mogućnost, a svatko od nas odlučuje od prilike do prilike i od trenutka do trenutka želi li ih i u kojoj mjeri iskusiti. Poštujemo tuđe i svoje granice, a svoje i istražujemo.
Isto tako je i s govorom o sebi. Svi odlučujemo kada i koliko ćemo iskoristiti priliku da dijelimo svoja iskustva, koliko ćemo duboko “čeprkati” po sebi.
——————–

U nastavku su svi datumi i teme.
Kako razgovor u krugu nije do toga da ispunimo nešto unaprijed planirano, nego da doživimo što naš krug doista jest, uvijek će biti vremena i za nešto što je nekome akutno i jako važno.

 1. 2. – Tema je komunikacija općenito te motivi i namjere oko sudjelovanja u ciklusu.
  Bude li nekome ovo prvi takav susret, dio vremena ćemo govoriti o komunikacijskom okviru kruga te pravilima i dogovorima
 2. 3. – disanje, zvučni dah, tjelesne senzacije i izraz: doživljavanje i izražavanje osjećaja
 3. 3. – Nenasilna komunikacija (NK)
  Sanela i ja smo bili navikend radionici NK(prema Rosenbergu) koja me je oduševila već i ranije, kada sam dvaput pročitao meni izvrsnu istoimenu knjigu. Taj je sustav, koji se temelji na empatiji i preuzimanju odgovornosti za vlastita iskustva, uvelike kompatibilan s razgovorom u krugu i svime što sam kroz život “pokupio” na tu temu, a želim vam ga predstaviti u dva susreta, kroz vlastita iskustva, teorijske postavke i iskustvene vježbe
 4. 4. – Nenasilna komunikacija II
 5. 4. – tjelesnost, dodir, naglasak na neseksualnom
 6. 5. – nježnost, užitak; naglasak na neseksualnom
 7. 5. – seksualnost s naglaskom na preuzimanju odgovornosti za vlastitu seksualnost
 8. 6. – bez teme, odnosno tema je slavlje ciklusa te slijeganje i dijeljenje iskustava
  —————————————

Prijave i financije:

Participacija za sudjelovanje u ovom ciklusu iznosi 260 kn kod prijave te početkom četvrtog i petog mjeseca (ukupno 780 kn).
Platite li sve kod prijave, participacija je 670 kn.
Svi koji krenu u ciklus obavezuju se na čitav iznos participacije, osim u slučaju više sile – teža bolest, gubitak posla, selidba u udaljeni grad.

Molimo vas da se prijavite putem priložene prijavnice, a sva pitanja možete uputiti i na telefon 092 298 3908 ili mail [email protected] 

Ako vam je važno sudjelovati u ovom programu, a ne možete nas podržati predloženim iznosima, javite se pa ćemo se probati dogovoriti drugačije.
Hvala
—————————

Malo o nama:
Sanela i ja zajedno smo 29 godina. Na put svjesnog i redovitog „rada“ na komunikaciji i odnosu krenuli smo prije 15 ak godina kada smo u svojem odnosu i braku došli do zida. Krenuli smo na bračno savjetovanje kod divne i iskusne Ljerke Lacković iz karlovačke Harmonije koja nas je „spasila”. I kao par i kao pojedince. Išli smo dvaput tjedno pa jednom tjedno i tako šest mjeseci. Njezine usluge koristimo prema potrebi i dan danas, zajedno i individualno, kao i usluge nekih drugih savjetnika. Ubrzo nakon početnog savjetovanja pohađali smo seminar i radionice Pavla Brajše „Dolje brak, živio brak“. Nekoliko godina nakon toga počeli su nam se javljati prijatelji u krizama svojih odnosa i tražiti razgovor i savjete. A prije sedam godina počeli smo raditi i s grupama, u pojedinačnim razgovorima u krugu te ciklusima poput ovoga. U njima dijelimo svoja iskustva i slušamo vaša. Vjerujemo da su ti susreti izvrsna podloga za bilo kakav rad i praksu koje i inače radite u tom smislu, a temelje se na osvještavanju i preuzimanju odgovornosti za svoja stanja, osjećaje i potrebe, na sadašnjem trenutku, povezivanju i empatiji. To su ujedno okviri Nenasilne komunikacije prema Rosenbergu pa ćemo dva susreta ovog ciklusa posvetiti i tom tzv. jeziku života.

Veselim se novom ciklusu, novim i starim poznanicima te dijeljenju i povezivanju u krugu.

Nino Orepić
Cvrčak i mrav

Prijavite se ovdje ZA RAZGOVORE U KRUGU

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here