Designed by Freepik

47

Ovo je priča o Mjesečevim čvorovima, o nitima duboko utkanim u tapiseriju života. Njihovo značenje zadire u našu podsvijest, donoseći nam intrigantnu priču o nama samima. U utorak 9. svibnja Sjeverni čvor ulazi u znak Lava, a južni se pomakao u Vodenjaka. Sudbina ponovno miješa i dijeli karte…

Sjeverni i Južni čvor točke su u kojima Mjesečeva putanja presijeca prividnu Sunčevu putanju oko Zemlje. Tamo gdje se u horoskopu nalazi Južni čvor područje je koje nam je poznato, u kojem se dobro snalazimo i tu smo skloni ići linijom manje otpora.

Predstavlja i naslijeđe iz prošlog života koje donosimo u sadašnji, dok je astrološka kuća u koju pada Sjeverni čvor naš potencijal, talent, nešto čega možda nismo ni svjesni da posjedujemo, a kad to osvijestimo krećemo na put osobnog rasta i napretka, ispunjenja našeg sudbinskog puta. Čvorovi zauzimaju opozitne točke u horoskopu.

Primjerice, ako vam je Južni smješten u Biku, sjeverni će biti u Škorpionu. To su područja koja moramo dovesti u ravnotežu, nešto moramo izgubiti da bismo drugdje dobili, pobijediti strahove i sumnje koji nas drže na mjestu i krenuti u nova ostvarenja, bez obzira je li riječ o ljubavi, poslu ili unutarnjoj transformaciji. ‘Jug’ predstavlja našu sjenu, odnosno one naše osobine koje nas uvaljuju u životne probleme.

Primjerice, ako vam je južni čvor smješten u Raku u sedmoj kući, na djelu je ovisnost o drugima, pa često pristajete na sve kako biste zadržali vezu, bez obzira na posljedice koje trpite, gubite u odnosima sve dok smatrate da je biti u vezi ili braku važnije od vas samih.

Kako biste prevladali strah od samoće i odrasli te se počeli oslanjati na vlastitu snagu, morate naučiti postati samostalni, autoritativni i efikasni, a što su karakteristike Sjevernog čvora u znaku Jarca. Tako stječete sigurnost u sebe, otvarate svoje srce i imate mogućnost ostvariti kvalitetniju i zdravu ljubavnu vezu.

Ciklus od 18 godina

Oni nemaju samo snažan utjecaj na naš osobni horoskop, već i na našu svakodnevicu. Njihovo ‘putovanje’ horoskopom odvija se unatrag i traje 18,6 godina, koliko im treba da prijeđu prostore svih dvanaest zodijačkih znakova.

Svakih 18-19 godina doživljavamo povratak na njihovu natalnu poziciju u horoskopu, pa  su 18., 37., 55. i 74. godina života razdoblja značajnih odluka i promjena. Kako ćemo doživjeti njihov povratak ovisit će o tome koliko smo aktivno pristupali životu i prihvaćali nova iskustva, s ciljem ostvarenja zadovoljnog i ispunjenog života. Između 18. i 19. godine života postajemo punoljetni i ulazimo u svijet odraslih.

Pitamo se što raditi, koji fakultet upisati, po prvi put jasnije čujemo zov Sjevernog čvora (ostvarenje i napredak) i krećemo se prema nepoznatom. U 37. godini nalazimo se negdje ‘na pola puta’ između početka i kraja. U ovome razdoblju događa se i izazovan aspekt tranzitnog Plutona prema natalnom.

Često nas situacije dovedu na veliko životno raskrižje. Jasno nam je da postojeće stanje postaje neizdrživo,  da više nema nazad, te da moramo donijeti odluku i upustiti se u nova iskustva. Ideja o starenju i smrtnosti, u ovom razdoblju postaje sve stvarnija. Tijekom 55. godine ulazimo u zlatno doba. Sakupljeno životno iskustvo otvara vrata prema mudrosti i smirenju.

U ovome razdoblju proživljavamo i Saturnov povratak (kad se tranzitni Saturn nađe na istoj poziciji koju je zauzimao prilikom našeg rođenja). Ove godine navode nas na veliko pospremanje i čišćenje. Trudimo se stvari dovesti u ravnotežu, prilagoditi se novom poglavlju života, odustajemo od nekih ciljeva i postavljamo nove, zrelije.

Posljednji ‘susret’ se događa u 74. godini života, kada se polagano približavamo kraju putovanja. Povratak Sjevernog čvora zaokružit će jedan životni vijek, donoseći osjećaj mira i samoostvarenja. Osim navedenih godina, značajne su i iduće četiri; 9., 27., 46. i 64. u kojima tranzitni Sjeverni čvor stvara opoziciju s natalnim.

Ključ tog razdoblja je pobijediti unutarnje nesigurnosti i strahove kako bismo mogli početi živjeti i ostvarivati svoje talente i strasti te na neki način ‘odčepiti’ vlastite potencijale te početi ostvarivati svoju životnu  misiju.

Trenutno Sjeverni Mjesečevi čvor je iz znaka Djevice prešao u znak Lava, a  Južni čvor je napravio prijelaz iz Riba u Vodenjaka (9.5.2017. – 6.11.2018.). Počinje se ‘pisati’ nova sudbinska priča za svakoga od nas. Os čvorova govori da ovo nije priča o ‘ja’, već o ‘mi’. Koja će konkretno područja zahvatiti u vašem slučaju, ovisit će u kojim će se kućama kretati u idućih godinu i pol.

Dva vladara Južnog čvora – Uran i Saturn – bit će u pozitivnom aspektu s njim tijekom cijelog mjeseca. Iskušenje da se ugnijezdite u zoni sigurnosti nasuprot odabira novih mogućnosti kao i prihvaćanja onog što nam društvo govori da činimo sada se mora nadići. Vrijeme je da otkrijete svoju strast i osobnu moć. Svijet treba vaše jedinstvene kreativne darove!

47

Primjerice, ako vam je podznak u Lavu, Sjeverni čvor smjestit će se u vašu prvu, a Južni u sedmu kuću i aktivirati pitanje odnosa ja – drugi. Igrajte pošteno, saznajte kako vaše aktivnosti utječu na druge ljude, a razvijanjem taktičnog pristupa unaprjeđujete svoje veze.

Ne možete više biti sebični prema bližnjima, već se nalaže ostvarenje kompromisa koji su dobri za obje strane, kao i za sam odnos. Vaša ljubav ne bi smjela postati bojno polje.

Osim toga, nije dobro pristajati na ono što vas na bilo koji način ponižava. Dakle, postavlja se pitanje kako biti u odnosu, a da pritom ne odustajete od sebe i onoga što vam mnogo znači. Imate i priliku naučiti kako se na najbolji način predstaviti javnosti te kako dobiti ono što želite, na način da opravdate ukazano povjerenje.

Ako vam je podznak Rak, Sjeverni čvor ulazi u drugu kuću, Južni će se smjestiti u osmu, radi čega će iskočiti pitanja vezana uz materijalnu sigurnost, novac koji zarađujete ili dobivate od drugih, kao i osobne vrijednosti te suočavanje s prolaznošću života. Pohađat ćete ‘tečaj’ koji će vas naučiti kako s drugima nesebično dijeliti ono što posjedujete te kako biti manje kritični i skloni kontroliranju bliskih osoba.

Niste više u situaciji oslanjati se na pomoć drugih jer vam to donosi sve više problema i nezadovoljstva.

Morate odrasti, pobrinuti se za sebe i tek potom, kad to više nećete očajnički tražiti, dolaze pomoć i podrška drugih. Iskorištavanje drugih kako biste zadovoljili svoje potrebe, pa i one tjelesne (riječ je o seksu), dovodi vas u poziciju odbačenosti i neprihvaćenosti. Naučite biti zahvalni!

Pozicija Sjevernog čvora u trećoj kući ako vam je podznak u Blizancima, a Južnog u devetoj poziva na savladavanje komunikacijskih vještina, na učenje i prikupljanje informacija. Razgovorom rješavajte probleme u odnosima. Upišite radionicu pisanja, čitajte, putujte u nova mjesta i gradove. Odmaknite se od rutine i preispitajte potrebitost i istinitost starih uvjerenja.

Sada učite pomnije slušati druge te razumijete da oni donose odluke koje se ne moraju nužno slagati s vašim uvjerenjima.  Uložite dodatan napor kako biste bili ljubazniji prema svojim susjedima i bliskim rođacima. Ne možete više neke situacije doživljavati osobno, dopustite drugima da žive svoj život, bez da im namećete svoja uvjerenja. Njegujte zreliji pristup religiji, duhovnosti i drugim kulturama.

Onima s podznakom u Biku, Sjeverni čvor ulazi u četvrtu, a Južni u desetu astrološku kuću, imaju priliku naučiti kako biti svoji u obiteljskim odnosima. Pronađite više vremena za privatni život i partnera. Mnogo vam znači obitelj, naslijeđe i tradicija, imate mir sa svojom roditeljskom ulogom, ali i s vašim odnosom prema roditeljima. Pažnju pridajete potrebama onih koje volite, a karijera pada u drugi plan.

Rješavate i odnos prema autoritetima (nezrelost, stid, bijes, osjećaj manje vrijednosti), bez obzira je li riječ o poslu, profesorima ili vašim roditeljima, a uspijete li u tome otpustit ćete mnogo ljutnje i gorčine nakupljenih proteklih godina. Potrudite li se, mogli biste postati privatni poduzetnik, riješiti stambeno pitanje, živjeti slobodniji život te ostvariti veću sigurnost u sebe.

Ako ste od onih koji imaju podznak u Ovnu Sjeverni čvor dočekujete u petoj kući, a Južni u jedanaestoj kući, aktivirat će se pitanja vezana uz primanje i davanje. Zamjeraju li vam bližnji da previše mislite na sebe i na zadovoljenje osobnih potreba, da premalo ulažete u zajedništvo, zastanite i preispitajte se.

Priželjkujete li da vaša veza zaplovi u bračnu luku, ovo je važno razdoblje za vas, kao i za one koji se žele ostvariti kroz roditeljsku ulogu. Prepoznajte i važnost uživanja, odmora, izlazaka, novih prijateljstava.  Odvojite vrijeme za svoje strasti, stvarajte nešto svojim rukama, izrađujte nakit, slikajte, plešite, izrazite svoju kreativnu stranu; to će vaš život učiniti smislenim i ispunjenim. Možda ćete biti primorani  riskirati kad je ljubav u pitanju. Učinite to, sreća prati odvažne.

Sjeverni čvor u šestoj (podznak u Ribama), a Južni u dvanaestoj kući priča priču o radu, ispunjenju obveza, o zdravlju, izgledu i odnosu prema kolegama te kućnim ljubimcima. Ovo je dobro vrijeme za pronalazak suradnika s kojima možete ostvariti važan projekt ili posao koji će vam omogućiti rad u povoljnijim uvjetima, u kojem dajete više od sebe te napredujete.

Postanite svjesniji koliko je zdravlje važno i koje su to aktivnosti koje doprinose vašoj vitalnosti i energiji. Prestanite pušiti, počnite vježbati, hranite se namirnicama iz eko uzgoja, promijenite na sebi ono što vas smeta. Ne znate li što biste u životu htjeli raditi, ovo je vrijeme za promišljanje, ali nećete to saznati samo pukim razmišljanjem. ‘Ubacujte’ se u situacije koje će vam donijeti jasnoću.

Sjeverni čvor u sedmoj (podznak u Vodenjaku), a Južni u prvoj kući donosi vam lekciju o tome kako uvažiti i razumjeti druge i njihove potrebe. Ponekad će biti neophodno utišati sebe i svoje potrebe (ego), kako biste mogli ostvariti skladnije i punokrvnije odnose s drugima (povezanost i intimnost).

Aktivno pristupite traženju ljubavnog ili poslovnog partnera po svojoj mjeri, jer to će biti važno područje vašeg osobnog rasta. Učite kako ponekad ljubazna riječ i osmijeh ruše zidove koji vas dijele od bližnjih. Više se ne morate osjećati usamljeno. Odbacite mrzovolju, agresivan stav i okrivljavanje drugih za vlastiti neuspjeh. Promjenom stava mijenjate i svoje odnose, odbacujete one koji vam ne daju disati, a obogaćujete se novim ljudima.

Ako vam je podznak u Jarcu Sjeverni čvor ulazi u osmu kuću, a Južni se pomiče u drugu, preživljavanje može prerasti u življenje. Odbacivanjem straha za egzistenciju i osjećaja ‘ja nemam dovoljno’, postajete opušteniji te lakše ulazite u nove situacije koje vas izvode na put poslovnog i financijskog napretka.

Kad niste zgrčeni oko toga što vam nedostaje, jasnije vidite ono što imate, te uviđate da ste okruženi ljudima kojima je stalo do vas i koji su vrijedni vaše pažnje. Kad prestanete biti gramzivi, počet ćete ostvarivati i skladnije odnose s drugima koji vam prilaze s velikodušnim namjerama. Pronađite mir sa svojom seksualnošću i s prolaznošću života. Trošenje u skladu s mogućnostima omogućuje vam da ostvarite veću razinu materijalne sigurnosti.

Zaposjedne li Sjeverni čvor devetu , a Južni treću kuću, podznak vam je u Strijelcu i vrijeme je za dijeljenje pustolovina s drugim ljudima. Volite li putovati, pišite o gradovima koje posjećujete, putujte u društvu osobe koju volite, odmaknite se od uskogrudnog razmišljanja i otvorite svoj um prema novim horizontima.

U prilici ste izvući neke pouke o sebi iz ljubavnog odnosa koji vam je mnogo značio. Probudite interes prema obrazovanju, upišite neku edukaciju, usavršite već postojeće znanje, to je vaš put prema napretku. Mogli biste upoznati osobe koje dolaze iz druge kulture, odlučiti na neko vrijeme odseliti u drugi grad, naučiti strani jezik ili ostvariti poslovnu suradnju s inozemstvom. Sredina u kojoj se trenutno nalazite postaje vam ograničavajuća.

Ako vam je podznak u Škorpionu, Sjeverni čvor ‘ugostitit’ ćete u desetoj kući, a južni u četvrtoj, potrudite se iskoraknuti iz zone sigurnosti, učinite nešto veliko za sebe, preuzmite veću poslovnu odgovornost. Iz privatnog i zatvorenog izlazite u javno i otvoreno i to neće biti jednostavan proces za osobe koje nisu dovoljno sigurne u sebe. Postanite svjesniji vlastitih mogućnosti.

Niste ništa manje sposobni ili vrijedni od vašeg šefa ili neke druge osobe na utjecajnoj poziciji. Vaš profesionalni život mogao bi postati platforma na kojoj gradite intimni odnos, a nije isključeno da svog budućeg upoznate putem posla. Oslobodite se ljutnje na svoje roditelje, oprostite im na nekim pogreškama i ne preuzimajte na sebe njihove dužnosti.

47

Iskorak Sjevernog u jedanaestu kuću, a Južnog čvora u petu vrijedi za one s podznakom u Vagi i primorava vas da se prestanete kockati sa svojom sudbinom i naučite zrelije ‘rukovati’ sa životnim zbivanjima. Ponekad je lakše pružati nego primati, a vaš je zadatak shvatiti vlastitu vrijednost i naučiti primiti emocionalne i materijalne poklone kojima vas drugi daruju.

Formirate udruženja s osobama s kojima dijelite iste interese jer tako brže i lakše napredujete u ostvarenju planova. Sada se učite savjesno i odgovorno postupati, ne srljate više grlom u jagode te vaš život postaje organiziran i smislen, a manje kaotičan. Uključivanje u humanitarne aktivnosti također je naglašeno, kao i shvaćanje da su prijateljstvo i seksualna privlačnost jednako važni u vezi.

Ulazak Sjevernog čvora u dvanaestu (podznak u Djevici), a Južnog u šesto polje horoskopa, donosi spoznaju o tome kako loši uvjeti rada, ponižavanje na radnom mjestu ili nebriga za svoje zdravlje mogu negativno utjecati na vaše psihičko zdravlje. Shvatite važnost izolacije, odnosno boravka u samoći kao u prostoru u kojem punite svoje baterije i promišljate.

Bilo kakav odmak od rutine i svakodnevice donosi vam zanimljiva iskustva i pozitivne promjene. Prekinite naporni dnevni tempo, dopustite si ponekad biti lijeni i pasivni.

Naučite kako se život ne sastoji samo od podmirenja obveza, već da ima i dublji smisao. Otkrijte svoju životnu misiju, unaprijedite duhovnu stranu, pronađite grupu ili osobu koji vam u tome mogu pomoći…

Julijana Oremović, astrologinja i životna savjetnica

julijanaoremovic.com

AKCIJA!

himalajska lampa atma.hr

Himalajska lampa

Lampa od divnih, ružičastih grumenja najčišće himalajske soli – stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.

Električna lampa od himalajske soli na drvenom postolju, svaka je unikatan ručni rad, različitog je izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo.

himalajska lampa atma.hr

Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor. Stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi dugin spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Dimenzije: širina: 10-13 cm, duljina: 15-19 cm, težina: 2-3 kg

Plaćanje pouzećem (poštarina 25 kn – GLS)

Cijena: 149 kn

Prethodna objavaVisak ISIS – Iznimno visoke osjetljivosti, širok spektar primjene (bakar)
Slijedeća objavaZašto svi ljudi ne žive životom iz svojih snova?
Julijana Oremović
Julijana Oremović je oduvijek istraživala astrologiju kojom se profesionalno bavi više od 20 godina. Dugi niz godina bila je glavna urednica poznatog astrološkog časopisa te redovito objavljuje članke na temu astrologije i horoskope.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.