Designed by FreepikKad se dogodi ozljeda bilo koje krvne žile u tijelu, bilo izvana ili iznutra, u organizmu započinje čudesan proces zaustavljanja krvarenja. Odmah nakon ozljede, gotovo istovremeno, glatki mišići krvne žile stegnu se i krvna se žila stisne čime se trenutno smanji otjecanje krvi.

Dalje, krvlju neprestano cirkuliraju trombociti, stanice zadužene za čitavu koordinaciju procesa zaustavljanja krvi. Čim dođu u kontakt s oštećenom žilom (a to je odmah tijekom ozljede), oni posve mijenjaju svoja svojstva i oblik; čudesno se transformiraju u svrhu što učinkovitijeg zaustavljanja krvarenja. Njihov oblik postaje takav da lako prijanjaju uz oštećenu žilu, a iz svojih spremišta otpuštaju brojne signalizacijske tvari kojima signaliziraju drugim stanicama da je potrebna pomoć u zaustavljanju krvarenja.

Vrlo brzo na to mjesto dolazi veliki broj ostalih trombocita koji svojim prijanjanjem stvaraju gusti čep na oštećenom dijelu. Istodobno, savršenom međustaničnom komunikacijom na mjesto ozljede stižu i druge specijalne stanice koje spletu čvrstu mrežu preko rane čime se u potpunosti zaustavi krvarenje. To je krvni ugrušak. Mehanizam stvaranja ugruška inače je iznimno kompleksan i uključuje jako veliki broj specijalnih molekula i savršenu koordinaciju među milijardama stanica u nama.

Želim naglasiti da je unutarnji mehanizam zatvaranja rane jedno veliko čudo koje se sastoji od mnoštva međusobno ovisnih mehanizama. Što bi se, primjerice, dogodilo s prvim čovjekom na Zemlji da ovaj mehanizam nije odmah stvoren kao savršen nego da je bio prepušten tobožnjoj evoluciji kroz dugi niz godina?

Prvi bi čovjek vrlo brzo umro jer svaka, pa i najmanja ozljeda bilo koje žile uzrokovala bi kontinuirano istjecanje krvi kroz otvor (jer srce stvara neprekidan tijek krvi pod tlakom) što bi dovelo do potpunog iskrvarenja čovjeka čak i zbog minimalne ozljede. Ovo je jedan od brojnih primjera koji ukazuje da je čovjek, u svojoj punini, stvoren trenutno.

dr. Saša Đaković


Widget not in any sidebars

Otkrij POLARIS disk

Energija koja iscjeljuje i pomlađuje

S POLARIS-om u rukama postajete vrhunski iscjeljitelj bez dana obuke!
POLARIS višestruko pojačava dotok vitalne energije (bioenergije) u organizam i potiče ga da se sam izliječi na sasvim prirodan način.
Mogu ga koristiti svi ukućani, djeca, vaši ljubimci i vaše biljke.
POLARIS se može koristiti na način da punite energetske centre (čakre) koji su zaduženi za opskrbu organa vitalnom energijom ili izravno na bolna mjesta (tamo gdje imate problem).
Na POLARIS također možete staviti vrč s vodom. Za 30 min dobit ćete najmoćniji ljekoviti napitak.
Malom novčanom investicijom dobivate svog doživotnog kućnog energoterapeuta!
POLARIS ima neograničeno trajanje.

Cijena: 299 kn

Brza dostava – Tisuće zadovoljnih kupaca

Prethodna objavaŠto je inteligencija?
Slijedeća objavaObogatite svoje srce – Povežite se s prirodom!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.