Curcumin C3 Complex

Najocjenjivaniji i klinički najispitivaniji kurkumin brand na tržištu, najdosljedniji u kvaliteti – zlatni standard za kurkumin!

atma.hr – 45

Curcumin C3 Complex® je patentirani i klinički ispitivan “bioprotektant” sastavljen od 3 glavna spoja: Curcumin, Demethoxycurcumin (DMC) i Bisdemethoxycurcumin (BDMC) – zajednički poznatih kao kurkuminoidi.

Zašto se Curcumin C3 Complex® Premium izdvaja iz mase?

Najviše ocjenjivaniji i klinički najispitivaniji kurkumin brand na tržištu – više od od 85 znanstvenih publikacija i kliničkih istraživanja.

Najbolji sigurnosni podaci – jedini kurkumin na tržištu koji je pregledan i priznat od strane američke FDA za GRAS status (Generally Recognized As Safe).

Najviše patentirani kurkumin – posjeduje patente koji obuhvaćaju sastav kurkuminoida, način proizvodnje i upotrebe.

Najdosljedniji u kvaliteti – C3 Complex sadrži kontinuirani sastav u istim omjerima u svakoj seriji za sva 3 kurkuminoida kao i za ekstrakt crnog papra, BioPerine®.

Više puta dokazana bioraspoloživost.

Dodijeljene nagrade za Proizvod Godine te Znanstveno Postignuće od strane Nutrition Business Journal-a (NBJ Product Merit Award; NBJ Scientific Achievement Award).

Studija bioraspoloživosti Curcumin C3 Complex® s BioPerine® pokazala je 20 puta veću apsorpciju od redovnih oblika kurkumina.

Također je važna činjenica da se kod C3 Complex® aktivni sastojci – kurkuminoidi – zadržavaju u svom prirodnom obliku, a BioPerine® (ekstrakt crnog papara) im se dodaje da bi se povećala njihova bioraspoloživost.

1 kapsula sadrži 427 mg kurkuminoida što uz 20 puta povećanu bioraspoloživost odgovara primjeni do čak 8.500 mg nativnih kurkuminoida.

Curcumin C3 Complex ® dobiva se iz suhih rizoma Curcuma longa (Turmeric) koji je standardiziran na minimum 95% kurkuminoida. Ime C3 Complex povezano je sa 3 glavna kemijska spoja: kurkumin, demetoksikurkumin (DMC)  i bisdemetoksikurkumin(BDMC) – zajednički poznatih kao kurkuminoidi.

Curcumin C3 Complex ®  jedini je kurkumin na tržištu koji je pregledan i priznat od strane američke FDA za GRAS status (Generally Recognized As Safe), proces koji uključuje   detaljni pregled sigurnosti i toksičnosti.

BioPerine® je 95% ekstrakt dobiven iz crnog papra koji se   uzgaja u vlažnom i hranjivom tlu u regijama južne Indije.   Ekstrakt piperin, nazvan BioPerine® u patentiranom obliku, je jedini ekstrakt crnog papra koji je kroz  kliničke studije u SAD-  u potkrijepio svoju sigurnost i učinkovitost kod   prehrambenih   upotreba (GRAS status).

Upotreba:

Preporučuje se uzimanje 1-2 kapsule dnevno najbolje za vrijeme obroka

Koja je razlika između kurkume i kurkuminoida?

Kurkuma (lat. Curcuma longa) je biljka iz porodice đumbira iz čijeg se podzemnog stabla dobiva istoimeni začin: kurkuma, karakteristična za područje Indije i jugoistočne Azije. Kurkuminoid je biološki aktivni spoj, polifenol, koji kurkumi daje karakterističnu žutu boju te pokazuje snažan antioksidativni i protuupalni učinak. Otprilike 100 g kurkume sadrži 3 do 5 g kurkumina.

Što su to kurkumini?

Kurkumini su aktivni sastojci iz skupine kurkuminoida kojima pripisujemo terapeutski učinak, a dobivaju se ekstrakcijom iz korjena kurkume. Kurkumini u proizvodu Curcumin C3 Complex® Premium su patentirani i standardizirani.

Postoje li klinička istraživanja na Curcumin C3 complex®?

Curcumin C3 complex® je trenutno najocjenjivaniji i klinički najispitivaniji kurkumin na svjetskom tržištu sa više od 80 znanstvenih publikacija, uključujući i klinička istraživanja. Također proizvodu Curcuminu C3 Complex® dodijeljena je nagrada za Proizvod godine te za Znanstveno postignuće koje dodjeljuje časopis Nutrition Business Journal. Djelovanje, sastav i sva istraživanja Curcumin C3 Complex®sažeta su u knjizi “Curry Powder to Clinical Significance”.

Što znači da je Curcumin C3 Complex³® standardiziran?

To znači da Curcumin C3Complex® sadrži kontinuirani sastav u istim omjerima u svakoj seriji za sva 3 kurkuminoida kao i za ekstrakt crnog papra, BioPerine®.

Koja je preporučena dnevna doza?

Preporuča se uzimanje 1-2 kapsule dnevno, najbolje za vrijeme obroka. Budući da je Curcumin C3 Complex® biljni ekstrakt, može se uzimati i više od preporučene dnevne doze. Klinička istraživanja su pokazala da ljudski organizam može podnijeti i do 12 grama kurkuminoida dnevno bez nuspojava.

Postoje li kakva ograničenja kod uzimanja Curcumin C3 complex®?

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se kod poremećaja probavnog sustava, bolesti štitnjače, trudnicama i dojiljama.  Ograničenja se odnose samo na  ekstrakt crnog papara  BioPerine® koji se u proizvodu nalazi u preporučenoj dnevnoj dozi od 5-10 mg.

Što je bioraspoloživost i zašto je dodan ekstrakt crnog papra, Bioperine®?

Bioraspoloživost je omjer količine unosa hranjivih tvari u tijelo i dijela hranjivih tvari koja je zapravo probavljena, apsorbirana i metabolizirana konvencionalnim biokemijskim procesima. Jednostavnije, to je onaj dio doze lijeka ili dodatka prehrani koja je doista dostupna za djelovanje na ciljnome mjestuBioPerine® je dodan proizvodu kako bi povećao bioraspoloživost kurkumina i na taj način ga učinio iskoristivijim u našem organizmu do 20 puta.

BioPerine® značajno povećava bioraspoloživost raznih hranjivih tvari kroz povećanu apsorpciju.

Curcumin C3 Complex® Premium

Curcumin C3 Complex 1400x1800 miniNajocjenjivaniji i klinički najispitivaniji kurkumin brand na tržištu, najdosljedniji u kvaliteti – zlatni standard za kurkumin!

1 vegetarijanska kapsula sadrži 427 mg kurkuminoida što uz 20 puta povećanu bioraspoloživost odgovara primjeni do čak 8.500 mg nativnih kurkuminoida.

Preporuča se uzimanje 1-2 kapsule dnevno, najbolje za vrijeme obroka.

Cijena: 199 kn