Foto: Gerd Altmann/pixabay.com

160×600 text-47 lijevo

To je nešto što je teško prihvatiti.

Ali istina će iscijeliti vaše srce puno brže nego da jednostavno dopuštate da se slama iznova i iznova, sve dok se konačno ne suočite s onim što ste cijelo vrijeme svejedno znali:

Da je želio biti s vama, on bi bio s vama.

Postoji milijun mogućih scenarija ovdje. Lakše je kad je on gad – sebičan, usredotočen samo na sebe, ako vas je koristio da učini nekog drugog ljubomornim, koristio vas općenito, ako je postupao prema vama loše, što god.

No, puno teže je kada se radi o dobrom muškarcu,  a vi ga svejedno morate pustiti, piše Thought catalog. Kad vam kaže da ste nevjerojatna osoba, ali da on jednostavno ne osjeća isto što i vi. Ili da vas  stvarno voli, ali ne misli da ste vi „ona prava osoba“.

Ili kad jednostavno ne osjeća tako snažno kao i vi i želi biti iskren. Ili kad se ne može odlučiti jer je njegov um zbunjen, a osjećaji pomiješani, to u stvari znači da se boji povrijediti vas.

Taj osjećaj ‘zbunjenosti’ je samo mekši način da na kraju kaže “ne”. Da on želi biti s vama, ne bi bio neodlučan.

To bi samo bio odgovor kojeg bi duboko osjećao u želucu.

No, bez obzira je li on divan čovjek ili kreten ili negdje između, radi se o vama, morate krenuti dalje. Jer, bez obzira na situaciju, bez obzira na to koliko dobro vas on tretira ili koliko ste se zabavljali zajedno i slagali, on ne želi biti s vama.

I to je istina. I to će biti vaša muka narednih nekoliko tjedana ili mjeseci, bez obzira koliko vi to ne želite. Jedina stvar koja vam može pomoći da krenete dalje je ružna istina:

Da je želio biti s vama, on bi bio s vama.

Lako je pokušati ublažiti udarac. On treba vremena ili samo treba malo prostora ili samo ima strah od obveze i samo je potrebno da ga uvjerim i umirim.

Ali razmislite o tome što vi osjećate o njemu. Kako jednostavno i prirodno ti osjećaji teku. Vi ne trebate dovoditi u pitanje trebate li biti s njim ili ne, jer to samo osjećate u žilama.

Čak i ako se bojite obvezati ili se bojite povrjeđivanja ili  se bojite otvoriti sebe, još uvijek ste spremni to učiniti, jer vaše srce je već donijelo odluku i nadvladalo je um. Želite biti s njim – bit ćete. Odluka je jednostavna. To zapravo nije ni bila odluka.

Možete li sada zamisliti kako osjećate sve te stvari, ali odabirete ne biti s njim?

Zato je vaše srce slomljeno. Jer on ne osjeća te stvari. On ne osjeća istu sigurnost kao i vi, duboko u kostima. I ne možete to promijeniti, ne možete popraviti sebe, jer ne postoji ništa što ste učinili krivo. To je istina.

Njegovo srce nije donijelo odluku, njegovo srce je negdje drugdje. I to jako, jako loše. A vi samo morate to prihvatiti.

Možda će vam trebati nekoliko tjedana, možda i nekoliko mjeseci za to. Možda i duže. Boljeti će, ponekad će biti strašno, ali na kraju će biti  u redu.

No, dobra strana svega toga je ovo: možete dopustiti da vam se srce slomi jednom – umjesto da se slama milijun puta, uvjeravajući sebe kako je on pogriješio ili kako mu sigurno nedostajete i da bi ga vi trebali prvi nazvati.

Volite sebe dovoljno kako bi mogli biti strogi prema sebi:

Da je želio biti s vama, on bi bio s vama.

Imaš pitanje ili problem?
Nazovi ATMA savjetnike!


Widget not in any sidebars

Widget not in any sidebars

 

Otkrij Himalajsku kristalnu svjetiljku

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli!
Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.
Električna lampa od himalajske soli na drvenom postolju, svaka je unikatan ručni rad, različitog je izgleda ili nijansi boja.
Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo.
Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor.
Stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike.
Proizvodi dugin spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 149 kn

Dimenzije:
širina 10-13 cm, duljina 15-19 cm, težina 2-3 kg
Plaćanje pouzećem (poštarina 25 kn – GLS)

Prethodna objavaKako bi izgledao svijet kad bismo bili svjesni svog pravog identiteta
Slijedeća objavaŠto se događa s tijelom kada meditirate?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

6 KOMENTARA

  1. Tekstovi poput ovog narusavaju stranicu koja moze dosegnuti izrazito visoki frkvencijski nivo.

    Ne zelim ovim komentarom uvrijediti doticnu osobu koja je pisala ovaj clanak, naime, smatram da bi se malo vise trebalo poraditi opcenito na pravopisu i biranjem rijecnika u clancima.

    Kao vjerni citatelj ovo je moj prijedlog za poboljsanje ove stranice.

  2. @O tome sam pisao prije par mjeseci, naravno da se nitko nije javio. Ova stranica je marketinško sranje, jako dobro znaju da su im velika većina čitatelja žene pa im se dodvoravaju ovakvim tekstovima. Obrati malo pažnju na buduće tekstove – uvijek su muškarci problem, uvijek muškarci varaju i uvijek su oni nezreli. A žene nevinašca su, dakako, savršena i uvijek su žrtve muških monstruma…

  3. Zašto pišete tako rodno određeno, ovakve stvari se dešavaju u oba smjera, odnosno rade to žene muškarcima i muškarci ženama. U puno tekstova na atmi se provlači ova teza.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here