Foto: pixabay.com

Mjesec se sprema u zagrljaj Sunca. Dočekuje nas eklipsa. Retrogradna Venera hvata podršku Saturna. Stvar svega je u strpljenju. Načinu na koji možeš sačekati. Saslušati. Utišati sebe.

atma.hr – 78




Sastaviti mir kad te rastavlja. Izmiriti svađu. Pokušati razumjeti. Dati truda sebi. Drugima. Svemu što jesmo. Ljude srećemo u svakakvim njihovim izdanjima. Trebamo ih sresti baš takve. Tamo gdje jesu.

Ne ondje gdje mi mislimo da trebaju biti, na načine na koje ih mi želimo gledati. Možeš se potruditi i kad ne možeš, jer uvijek možeš.

Samo se ljudima ne da. Zašto bi radili na nečemu što imaju, kad mogu odbaciti svaki trud i krenuti ispočetka. Promijeniti partnere, veze, odnose. Nije stvar u početcima. Oni su uvijek isti.

Lakši na svoje načine. Trebaš naučiti, ući u nešto. Prihvatiti to do kraja i nositi naprijed. Krenuti iznova iste stvari, započinjati odnose, prekidati kad se pojave problemi, to je lako.

To kretanje iznova nije ništa novo. Na to si navikao. To je poznato. To je siguran bijeg u područje koje znaš. Treba naučiti ostati u nečemu sto te uči. U prostorima koje nisi obišao.

atma.hr – 39

I situacijama koje nisu idealne. U ljudima. S ljudima s kojima jesi. Misliš da to ne može biti ništa novo? Može. Ako iznova sebi dopustiš da se raduješ upoznavanju jedne osobe na sve načine na koje bi upoznao možda nekog drugog, trećeg, petog.

Nije stvar upoznavanja stotinu ljudi. Stvar je upoznavanja one jedne osobe. Svaki čovjek može biti dovoljno zanimljiv ako mu daš priliku da ga upoznaš cijelog.

U kozmetičkom salonu sjedi čovjek od 80-tak godina. Čeka svoju ženu. Mogao je otići već mnogo puta. Prošetati dosadu. Ubiti vrijeme.

Mogao je to napraviti godinama prije. Ali nije. Tu je. Sjedi i čeka. Strpljivo. I cijela poanta je u tome.

U onome tko te čeka kad možda nitko drugi ne bi. Tko te dočeka kad ne bi dočekao ni sam sebe.

Sanja Paraminski

atma.hr – 78




Prethodna objavaNije siromaštvo ono kada nemaš novca
Slijedeća objava05.07. Zagreb – Istraživanje i oslobađanje glasa
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.