Foto: pixabay.com

Svjetlost i tama su u ravnoteži na dan ravnodnevnice. Iskoristite ovu priliku da uravnotežite i sebe. Prije bilo kakvog takvog preokreta, vrijeme je da usporimo kako bismo olakšali fokusiranje i prilagođavanje energijama ravnodnevnice. Iako smo možda tužni što svjetlost polako nestaje u noći, mrak je odlična prilika da se odmorimo i produbimo.

atma.hr – 78
Iako se svake godine suočavamo s jeseni, ona nas uvijek iznova iznenadi i očara svojim bojama, mirisima i hladnim zrakom. Na kraju ljeta se sve pretvara u narančasto-smeđu rapsodiju s mirisom zrelog voća, bundeva i pečenog kestena. Jesen donosi nove boje, novu eru i nove energije. Sve se ciklično mijenja, umire i preporađa se.

Danas je jesenja ravnodnevnica, događaj kada je energija posebno intenzivna i motivirajuća. U skladu s prirodom, energije se također mijenjaju. Milenijima su se naši predci na današnji dan klanjali ravnodnevnici i izvodili obrede.

Imali su potpuno drugačiji odnos prema kozmičkim događajima, zvijezdama, planetima i našem Suncu. Na današnji dan su odali počast višoj sili života koja je stvorila sve i ogleda se u svakom biću, događaju i prirodi.

Ravnodnevnica nije samo proces koji se odvija izvana u prirodi i svemiru, on se događa i unutar svakog od nas.

atma.hr – 39

Svjetlost i tama su u ravnoteži na dan ravnodnevnice. Iskoristite ovu priliku da uravnotežite i sebe. Prije bilo kakvog takvog preokreta, vrijeme je da usporimo kako bismo olakšali fokusiranje i prilagođavanje energijama ravnodnevnice. Iako smo možda tužni što svjetlost polako nestaje u noći, mrak je odlična prilika da se odmorimo i produbimo.

Možemo produktivnije koristiti više tema, usmjeravajući energiju u projekte za koje osjećamo da ih moramo raditi. Istovremeno smo zahvalni na svjetlosti koja nam se još više daje i dobro je koristimo.

Nema svjetlosti bez tame. Jesen nas podsjeća da se moramo udubiti u svoje „mračne“ ladice, gdje skrivamo svoje traume i emocionalne presvlake koje moramo baciti ako želimo oživjeti svjetlost. Drveće baca lišće i to također moramo sami – odbacite sve što vam ne služi kako bi novo zaživjelo. Rad na sebi i razvoj sebe je naporan posao, jer je neophodno suočiti se s najmračnijim dijelovima sebe.

Jesen nas također lijepo podsjeća da svaki trud urodi plodom. Ako dobro sijemo tijekom cijele godine, plodove možemo ubrati i pobrati na jesen. Svaka želja i namjera je poput sjemena. Sjetite se koje ste želje i ciljeve posijali na početku godine? Jesu li se već obistinile? Možda je sada trenutak?

atma.hr – 78
Temperature su također ugodne za aktivnosti na otvorenom. Idite u šetnju i divite se prirodi koja se mijenja. Što vam govori i čemu vas uči? Priuštite sebi promjene kako ih priroda može sebi priuštiti. Lišće koje je odslužilo svoju svrhu lako otpada.

Očistite i okolinu. Baš kao i proljetno čišćenje, također je dobro očistiti prostor nakon kraja ljeta i pripremiti ga za novu sezonu. Dodajte malo jesenjeg dodira ili ukrasa (žira, kestena, tikve, žira …). Jedite sezonsku hranu: jabuke, grožđe, šljive, kruške, kestene.

Ovog posebnog dana možete sebi priuštiti druženje uz vatru ili provesti ga sa sobom negdje u prirodi. Također, na papir možete zapisati čega se želite riješiti tijekom ovog prelaska i bacite papir ili samo misao u vatru.

Povežite se s prirodom i jesenjim vremenom, razmislite kakvo “lišće” vam treba otpasti i pronađite potrebnu ravnotežu u sebi.

lovesensa

108 SAL RACHELE TAJNE NEOGRANIČENE ENERGIJE

Sal Rachele: Tajne neograničene energije

sal rachele tajne neogranicene energijemanja

Nestašica energije ne postoji

JESTE LI ZNALI...? Da ne postoji nestašica energije? Da su fosilna goriva potpuno nepotrebna? Da gotovo beskonačna količina energije postoji unutar svakog atoma? Da trošak izvlačenja ovog neograničenog spremnika energije predstavlja sićušan dio onoga što danas trošimo na obradu nafte, plina i nuklearne energije? Da možemo živjeti u svijetu bez zagađenja? Da je moguće živjeti u svijetu bez siromaštva?

Ova knjiga preispituje istinu o energiji iz znanstvenog, duhovnog, metafizičkog i psihološkog stajališta.

Znanstveni dio je prilagođen laicima.

Autor nudi prava rješenja na probleme s kojima se suočava današnji svijet.

1 KOMENTAR