Ono što je zapadnjačkom (kapitalističkom) umu nepojmljivo je da je za pravi uspjeh i iznalaženje kreativnih rješenja potrebno STATI, a ne bez stanke grozničavo jurcati za nekim ciljem. No, ova današnja poruka Osho Zen Tarota je vrlo primjenjiva na osobnoj razini za svakoga od nas.

atma.hr – 78




Ako smo pod pritiskom da moramo naći izlaz iz problema ili stanja koje nas muči, zen karte nam sada poručuju da moramo USPORITI, ma koliko nam se to činilo kontradiktornim, poput kornjače na drugoj karti.

Kornjači se nikuda ne žuri jer njen dom je uvijek s njom, bila ona na stabilnom tlu (materijalna sigurnost) ili u vrtloženju jezerskih voda (emocija). Štoviše, kornjača će se podržati tom energijom zemlje i vode, bilo da odmara na tlu ili da lagano pluta vodama. Njen oklop nije samo zaštita, on je simbol njenog doma, povezanosti sa sobom i svojim unutrašnjim Ja.

Reći ćete da kako ćete sada stati kad se stvar mora riješiti!? E pa tu leži dublja mudrost ovih zen poruka – naša podsvijest je sposobna pronaći rješenje ili izlaz ako joj dopustimo da nađe put do svijesti. A to neće biti moguće ako smo pod pritiskom i mozak nam radi 100 na sat.

Sigurno ste čuli za znanstvenike kojima su otkrića došla u snu ili tijekom dokonih šetnji!? Pa pokušajte i vi tako – otiđite u šetnju negdje u park, uz more ili u šumu, legnite na zemlju ili na plažu, napravite si mirisnu kupku, otputujte negdje da biste promijenili okolinu, bilo što što volite i znate da vas opušta, učinite to!

atma.hr – 39

Imajte povjerenja u KREATIVNU SILU koja čuči u vama da će se ispoljiti ako vi napravite svoj dio – USPORITE. Tada će spiralno vrtloženje energije iz nesvjesnih sfera izroniti u vašu stvarnost, kako prikazuje prva karta, sva u toplim bojama stvaranja i cvjetanja. Budite prvo poput kornjače da biste kasnije bili poput kreativne carice!

Kako vam se čini ovo današnje tumačenje poruke zen karata? Jeste li već imali sličnih iskustava?

Napišite svoje mišljenje u komentaru…

Boris Pecigoš
https://mystical-voyager.business.site/

77 OSHO ZEN TAROT

OSHO ZEN TAROT

Transcendentalna igra Zena (79 karata i priručnik)

Komplet za čitanje sadrži 79 karata i priručnik za slaganje karata i interpretaciju.

Kada nam se život čini pun neizvjesnosti i nesigurnosti, mi počinjemo tražiti izvor inspiracije: Što će se dogoditi u budućnosti? Što je sa mojim zdravljem, sa mojom djecom? Što će se dogoditi ako se odlučim za ovo, a ne za ono? Na taj se način koristio tradicionalni tarot, kako bi zadovoljio želju za poznavanjem prošlosti i budućnosti.

Osho Zen Tarot se usredotočuje na razumijevanje sadašnjeg trenutka. To je sustav koji se bazira na mudrosti Zena, mudrosti koja govori da događaji u vanjskom svijetu jednostavno odražavaju naše misli i osjećaje, iako mi sami ne znamo koji su to osjećaji i misli. Stoga nam pomaže da odvratimo svoju pozornost od vanjskih događaja kako bismo pronašli novu jasnoću u razumijevanju našeg unutarnjeg srca.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here