Foto: pixabay.com

Ovaj mjesec nam pruža bezbroj prilika da iz rušenja stvaramo. Je li vrijeme da zakoračimo izvan zone komfora?

atma.hr – 78
Možda je pravo vrijeme da se iskreno zapitamo kako smo. I možda je pravo vrijeme da se osvrnemo i suočimo sa svim promjenama koje su uzburkale prethodne tjedne našeg života. I, možda je potrebno da vjerujemo da se sve zaista događa onako kako je najbolje za nas i onda kada je najbolje.

Jer ako bi nas netko sada pitao jesmo li mogli pretpostaviti da će se linije života i sudbine ovako izmiješati, teško da bismo mogli biti sigurni da je tako nešto moguće unaprijed zamisliti.

I zapravo, nije uopće loše i nije neželjeno. Iznenada je. I priznat ćemo, ne volimo baš kada nas promjene zateku. Iako je istina da nikada zapravo i nismo spremni za velike životne rezove. Nešto se mora zatvoriti, kako bismo novim stazama krenuli. I nešto moramo ostaviti iza sebe, kako bismo ono što dolazi mogli istinski prigrliti.

Studeni/novembar oduvijek nosi u sebi onu neuhvatljivu magiju. Mjesec koji je nekako uvijek na granici. Nevidljivim nitima plete mrežu između onoga što je bilo, onoga što jest i onoga što slijedi nakon svega. Međutim, ove godine, donosi nam zabune, donosi nam nervozu, kaos, vrtloge u koje sami upadamo, vlastitim izborima, baš onda kada se svim silama trudimo da nigdje ne pogriješimo.

Svaka riječ ovog mjeseca dva puta će se mjeriti. I, takva, odmjerena, povrijedit će tamo gdje smo najslabiji i povrijedit će one koji to nikako nisu zaslužili. Tranzitni Merkur u Škorpionu je retrogradan do 20. studenog/novembra. Iako imamo osjećaj kako je još sredinom studenog/oktobra krenuo u retrogradan hod, zapravo je tek par dana zaista retrogradan.

atma.hr – 39

I, možda zaista znamo dramiti i plašiti se bez razloga. Ali rijetki će poreći kako i dalje sve ide pravom linijom. Brzo, neočekivano i bolno dolazimo do spoznaja gdje griješimo i koje obrasce ponašanja trebamo promijeniti. Ne prije nego što povrijedimo. I ne prije nego što od malog nesporazuma napravimo duboke ponore koji iz nas izvlače ono najgore.

Studeni/novembar nas uvlači u vrtloge koje ne želimo, ali smo ih pokrenuli. I skida sve zaštitne zidove kojima smo se uspješno branili prethodnih mjeseci. Ogoljeni smo. Pred onima pred kojima smo najslabiji.

Tranzitna Venera je u Strijelcu. I, malo će smiriti ove vjetrove. Jer, vrijeme je da se suočimo s tim kako volimo, koga volimo i pokazujemo li to zaista, cijelim bićem. Vrijeme je da zastanemo i udahnemo sadašnji trenutak. Negdje usput smo zaboravili zaista živjeti.

Period Škorpiona ne dozvoljava nam da se olako i bez ogrebotina izvučemo iz vrtloga. Ne dozvoljava nam izgovore i bijeg. I ne prašta nam neistine. Posebno u periodu punog Mjeseca u Biku, koji nas očekuje 12. studenog/novembra. Tranzitni Mars ulazi u Škorpiona 19. studenog/novembra i ako do tada ne osjetimo kako dodirujemo zid nakon kojeg nemamo više gdje pobjeći, Mars u Škorpionu ogolit će i one posljednje maske koje smo možda navukli.

Svađat ćemo se. Inatiti. Željeti istjerati samo nama znane pravde. Povrjeđivat ćemo. I bit ćemo povrijeđeni. Gađat ćemo se riječima, kao jedinim oružjem kojim mislimo da raspolažemo. A, neke rane ne treba ponovo otvarati. I, neki ožiljci nisu zarasli. I slabi smo tamo gdje svi misle da smo najjači. I, ne, nećemo osjetiti satisfakciju kada povrijedimo one koje najviše volimo.

atma.hr – 78
Retrogradni Merkur u Škorpionu izvlačit će sve trulo na površinu. S nečim se nećemo željeti suočiti. Nešto nećemo željeti priznati sebi. Ali istina je da nam je potrebno jedno čišćenje. Jedan reset. Potrebno nam je da sa strane promatramo svoj život i uočimo greške.

Potrebno nam je da preuzmemo odgovornost za svoje postupke. Da ispravimo niz sitnih grešaka, koje su i dovele do ovog labirinta. I potrebno nam je da osjetimo da smo zaista živi. Da udišemo svaki trenutak. Da volimo cijelim bićem. Ovaj mjesec nam pruža bezbroj prilika da iz rušenja stvaramo. Je li vrijeme da zakoračimo izvan zone komfora?

Sretno!

Rajna Cvetković/astroportal

84 HEMP MONEY BELT

AKCIJA - Himalayan hemp - Money Belt torbica

Uniseks 'torbica oko struka' od prirodne konoplje

Prekrasne ručno izrađene 'money belt' torbice za oko struka.

Veliki izbor, obilje boja! Svaka Himalayan 100% Hemp torbica je jedinstvena, napravljena od eko konoplje, ručno rađena u Nepalu.

Konoplja je vrlo čvrsta, "diše" i upija vlagu s tijela, posjeduje antibakterijska svojstva koja nadilaze bilo koju prirodnu tkaninu. Neće uhvatiti plijesan niti zadržavati mirise! Lako se održava.

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here