Nedavna kampanja/akcija pošumljavanja požarišta Svim’ na Zemlji – daruj drvce! prepoznata je, nominirana i izabrana među 16 polufinalistkinja za nagradu “NajDOBRE kampanje”, u organizaciji agencije “Brodoto”!

Klikom OVDJE možete saznati koje su ostale hrvatske društveno korisne kampanje u polufinalu za 2017. godinu, u svega nekoliko klikova glasati za najbolju do uključivo četvrtka, 8. 2. 2018., u ponoć, te proširiti informaciju.

Radi se o nagradi za kampanje koje za cilj imaju poboljšanje društva, a koje pokreću udruge, inicijative, zaklade, neprofitni mediji i druge neprofitne organizacije. Nominacije se ostvaruju putem preporuka građana/nki već nekoliko godina zaredom.

Blagdanskom online kampanjom pod nazivom “Svim’ na Zemlji – daruj drvce!” Zelena akcija je zajedno s udrugama Eko Zadar i Eko Zrmanja od 13.12.2017. do 15.1.2018. prikupljala donacije za kupnju mladica koje će poslužiti za pošumljavanje požarišta u Zadarskoj županiji. Poticalo se građane i građanke da (npr. umjesto kupovine novogodišnjeg drvca ili konzumerističkih blagdanskih poklona) doniraju minimalno 20kn za pošumljavanje opožarene Dalmacije.

Kampanju je volonterski zamislila, organizirala i provela entuzijastična skupina građana i građanki u sklopu projekta School of Sustainability. “Daruj drvce” je u mjesec dana skupila dovoljno za sadnju oko 500 drvaca te zadobila veliku podršku građana/nki i medija. Realizaciju ove kampanje potpomogli su Europska unija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Više o kampanji pročitajte na poveznici i Facebook događaju.

Stvarajmo život, a ne otpad – donirajmo i darujmo drvca!