Detoksikacija pazuha odlično je rješenje za čišćenje tijela od toksina koji se zadržavaju u vašemu organizmu. To također može biti način prevencije od raka. Najnovija medicinska istraživanja često povezuju kozmetičke proizvode za aplikaciju ispod pazuha s rakom na tom području.

Područje pazuha sadržava najviše toksina jer se antiperspiranti rade od aluminij klorhidrata, parabena, propilen glikola, triklosana, TEA, DEA te kvaternijuma 18 između svih ostalih toksičnih kemikalija. Neke od tih kemikalija djeluju kao hormon estrogen i mogu povećati rizik od raka dojke.

Većina raka dojke razvija se kao rak ovisan o hormonima čiji rast ovisi o razinama estrogena.

Ako redovito koristite komercijalne dezodoranse možda vas ove činjenice potaknu da prijeđete na prirodna rješenja.

• Aluminij – neki dokazi upućuju na povezanost s rakom i Alzheimerovom bolešću.
• Ftalati – ometaju rad endokrinih žlijezdi i mogu uzrokovati disbalans hormona, pa čak i neplodnost.
• Propilen glikol – ili antifriz, povezuje se s imunotoksičnošću i alergijama.
• Formaldehid – poznati karcinogen.
• Parabeni – ometaju rad hormona i pronađeni su u tumorima dojke.
• Antibakterijske supstance – ometaju rad endokrinih žlijezda i negativno utječu na imunitet.

Važnost detoksikacije pazuha

Studija iz 2007. zaključila je da žene koje koriste antiperspirante bazirane na aluminiju imaju povećane razine aluminija ispod pazuha. Ova studija objavljena je u „Journal of Inorganic Biochemistry „ 2007. Te žene su se također podvrgle mastektomiji i dijagnosticiran im je rak dojke.

Znanstvenici ne sumnjaju samo na aluminij već i na parabene koji su poznati po svojim lošim svojstvima. Oni oponašaju estrogen i pronađeni su unutar obduciranih tumora dojke.

„Parabeni se koriste kao konzervansi u tisućama kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda te hrani, ali ovo je prva studija koja dokazuje njihovu akumuliranost u ljudskom tkivu. To demonstrira da ako su ljudi izloženi tim kemikalija, tada se one nakupljaju u tijelu.“

Kao što svi znamo, znojenje je jako bitno za zdravu funkciju našeg tijela. Ako začepimo pore ispod pazuha s antiperspirantima, naš limfni sustav se blokira i moguće je stvaranje limfnih čvorova. To je način na koji oni zadržavaju toksine u organizmu, što je jako loše.

No, postoji način na koji možete detoksicirati svoje pazuhe, ako ste vični korištenju komercijalnih antiperspiranata – što vam nikako nije preporučljivo.
Recept za detoksikaciju pazuha

Potrebni su vam:

– 1 žlica organskog jabučnog octa
– 1 kap esencijalnog ulja ružmarina
– 2 kapi esencijalnog ulja korijandera
– 1 velika žlica bentonit gline

*Sve sastojke možete nabaviti u ljekarnama i/ili trgovinama zdrave hrane.

Pomiješajte ocat i glinu te im dodajte esencijalna ulja. Mješavina bi trebala biti kremasta. Premažite njome pazuhe i ostavite je 20 minuta. Isperite je toplom vodom. Pijte puno vode posebice kada radite detoksikaciju pazuha.

Ako tek počinjete koristiti smjesu držite je 5 minuta na pazusima, te s vremenom povećavajte minutažu. Primijetite li bol ili peckanje, odmah uklonite tretman.

Moguća je pojava crvenila kao procesa detoksikacije i toga se ne morate bojati. Koristite tretman svakodnevno sve dok ne počnete primjenjivati i ostale koristi detoksikacije pazuhe navedene niže.
Druge koristi detoksikacije pazuha

Ovaj detoksikacijski tretman pazuha osim što uklanja toksine iz vašeg organizma također donosi:

• Manjak neugodnog mirisa čak i bez ikakvih dezodoransa.
• Nestanak osipa.
• Manjak znojenja.
• Pomaže u lakšem prijelazu s komercijalnih na prirodne dezodoranse.

Ivana Sabljić za atma.hr

Prethodna objava4 velike životne lekcije koje roditelji trebaju prenijeti svojoj djeci
Slijedeća objava6 stvari za koje se trebate boriti svakog dana: Jeste li i danas?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.