Dharma Yoga retreat na predivnom otoku Silba

22.-29. lipnja 2019

Odmor od gradskog života (retreat = povlačenje) i izlaganje prirodi, čistoći i yogi sa Sandrom

atma.hr – 61
Provedite 7 dana na predivnom otoku Silba uz potpunu yoga praksu i povlačenje od urbanog stresa. Voditeljica programa Sandra Petra Pintarić prenijet će vam znanje yoge preko učenja legendarnog učitelja Sri Dharma Mittre. Jutarnja praksa Dharma Yoge, tradicionalnih Hatha Yoga tehnika (asana, pranayama, bandha, mudra, kriya) i meditacije dio su svakodnevnog programa.

I ove godine izabrali smo otok Silbu zbog toga što nema auta, motora, bicikla, kao ni hotela kako bi omogućili rijetku egzotiku potpunog mira koja odlično odgovara yoga odmoru-povlačenju i stjecanju novih znanja. Otok Silba smješten je u zadarskom arhipelagu, to je ekološki čist otok a turisti su uglavnom smješteni u apartmanima. Poznat je i kao otok kojeg vole umjetnici, pun je zanimljivih detalja a na Silbi je raskoš prirode naprosto očaravajuća. Šetnice i staze za duge šetnje su diljem otoka. Mir i tišina omogućit će vam ostvarenje ili ponovno nalaženje izgubljenog dodira s prirodom kao prijeko potrebnim uvjetom potpune psihofizičke relaksacije.

O programu:

– Dharma Open level sat otvoren je za mješovitu grupu polaznika (početnici, srednje napredni i napredni) u kome učitelj tijekom sata pokazuje različite varijacije yoga položaja kako bi svatko mogao prilagoditi praksu i postepeno napredovati. U warm up praksu uključena je dinamična Shiva Namaskar Vinyasa nakon koje slijedi praksa asana. To je proces koji potiče protok životne energije (prane) kroz kralježnicu i izvire duboko u svim područjima fizičke, metaboličke, psihičke i intuitivne ravnoteže. Promiče koncentrirani sklad unutar svih tih slojeva kako bi se postiglo blistavo zdravlje.

Pranayama je svjesno i voljno upravljanje dahom što je osnovni dio prakse joge. Jogiji vjeruju da pri udisanju ne primamo samo kisik nego i pranu, za koju se smatra da je Božanska energija koja daje život svemu živom. Pranayamom se upravlja s pranom, a glavni izvor prane je dah. Dah je jedno od najmoćnijih sredstava putem kojeg možemo otkloniti stres i gotovo 70% otpada iz našeg tijela. Kroz ciklus pranayama proći ćemo većinu pranayama i kriya po učenju tradicionalne Dharma yoge te eliminirati svu napetost i osjetiti iskustvo koje pružaju ove tehnike disanja. Mnogo je pranayama tehnika i njenih dobrobiti a osmišljene su s posebnim namjerama (od promjene svijesti, čišćenja aure, nadija i buđenja čakri, za pročišćavanje, iscjeljivanje i zdravlje, podizanje temperature tijela, hlađenje i sl.).

atma.hr – 61
Vrijeme posvećeno dubokoj relaksaciji obnavlja sve naše sustave koji postaju zdravi i uravnoteženi. Duboko opuštanje otklanja napetost i umor fizičkog tijela, normalizira cirkulaciju kisika, krvi i energije (prane), ublažava depresiju i anksioznost, žudnje i želje se smanjuju, podmlađuje se i energizira cijeli sustav. Podupire se tijelo da se vrati prirodnim iscjeljujućim sposobnostima. Osjećaj težine i napetosti nestaje, pojavljuje se lakoća i mir. Nakon yoga nidre imamo osjećaj kao da smo se probudili iz najdubljeg sna, potpuno odmoreni, svježi i bistrog uma. Ona umiruje živčani sustav, umiruje uzburkane valove uma i emocija te nas okreće da pogledamo prema unutra, svojoj duši. Yoga nidra može poslužiti u razne svrhe, od dubokog opuštanja fizičkog tijela i uma, regeneraciju, samoiscjeljenja, promjene navika i obrazaca karaktera do duhovnog iskustva.

Tehnika Psychic Development je drevna i jedinstvena psihička tehnika razvoja koja će omogućiti da se postigne mir uma, upravljanje emocijama i preoblikovanje mentalnih obrazaca koji privlače i određuju okolnosti u našim životima.

Raspored programa:
08:00-10:00 Kompletna jutarnja praksa Dharma yoge
12:00-13:00 Ručak
19:00-20:15 Predavanja iz yoge, Tehnika Psychic Development i meditacija
20:30-21:00 Večera

atma.hr – 61
Voditeljica programa:

Sandra Petra Pintarić je učiteljica joge sa dugogodišnjim iskustvom koja uči yogu od najeminentnijih yoga učitelja današnjice i redovno podučava preko 10 godina kroz satove yoge  i na Školi za učitelje. Svjetski je priznati senior učitelj Dharma yoge i mentorica mnogima. Uz nju ćemo na Silbi najveći fokus posvetiti dahu, duhu i srcu, njihovom međuodnosu i zaranjanjem u dublje nivoe svjesnosti kroz yoga vježbe tijela, daha, opuštanja i meditacije. Osmislila je zanimljiv program kojem se može prilagoditi bilo koji čovjek bez obzira na dob, sposobnosti i iskustvo u yogi a da bude zanimljivo svima. Sandra će vas voditi kroz vježbe Dharma yoge, tehnike disanja, dubokog iscjeljujućeg opuštanja, yoga nidre, tehnike pročišćenja i meditacije.

Smještaj i hrana:

Apartmani Luštre u samoj blizini mora s kapacitetom smještaja za 19 osoba. Smještaj je s više osoba u apartmanu što je uobičajeno na ovakvoj vrsti retreata te u skladu s pristupačnim cijenama. Svi apartmani su jako lijepi, uredni i ugodni. Jednokrevetne ili dvokrevetne sobe. Ako želite sami organizirati smještaj prema vašim potrebama javite se da se dogovorimo. Veganska hrana, uključuje ručak i večeru.

atma.hr – 61
Otok Silba:

Otok Silba smješten je u zadarskom arhipelagu. Ekološki je čist otok bez pesticida, umjetnog gnojiva i otrovne zaštitne opreme. Silba je otok pješaka na kojem nema automobila, motora, čak niti bicikla. Na otoku je nekoliko restorana, kafića, trgovina, pošta, mjenjačnica i turistički ured gdje možete dobiti sve važnije informacije. Na otoku nema niti jednog hotela, te su turisti uglavnom smješteni u apartmanima. Na Silbi je raskoš prirode naprosto očaravajuća a šetnice i staze su uz more širom otoka. Kako na otoku Silbi nema automobila niti motora, potaknut je prijedlog da otok Silba dobije status parka prirode. Mir i tišina omogućit će vam ostvarenje ili ponovno nalaženje izgubljenog dodira s prirodom kao prijeko potrebnim uvjetom potpune psihofizičke relaksacije.

Veliko nam je zadovoljstvo ugostiti vas i ovog ljeta na predivnoj Silbi!

Prijave su u tijeku!
Popust na rane rezervacije do 1. travnja 2019.

LINK za detaljne informacije o retreatu…

Web stranica: www.dharmayogazagreb.com