Art: Mario Sánchez Nevado

Pluton nakon 5 mjeseci retrogradnog hoda (20.4.-28.9.) pokrenuo se prema naprijed i to na 16. stupnju Jarca.

336×280 lijevo text-54

Pluton je planet dubinske transformacije i preobrazbe. S njim nema cjenkanja i pregovaranja. Kada on odluči nešto uzeti, to će i učiniti, na način da će iza njegovog tranzita ostati samo pepeo.

Pod njegovim aspektom doživljavamo vrlo intenzivne i neumoljive promjene kojima je nemoguće pružati otpor. S njim ulazimo u najtamnije kutke naše psihe, a za to je potrebno mnogo hrabrosti. On će iz naše podsvijesti ‘iskopati’ upravo ono od čega pokušavamo pobjeći, pomoći nam da povežemo uzrok i posljedicu, da detektiramo sve one slijepe pjege u nama i oko nas zbog kojih se osjećamo frustrirano, nezadovoljno, zbog kojih smo skloni destruktivnim i nerazumnim odlukama, a u tome nam pomažu ljudi koji se prema nama ponašaju upravo onako kako se mi ponašamo prema samima sebi. Tu se vrijedno zapitati o krivnji i odgovornosti. Je li druga strana radi nešto što nas ponižava ili mi to cijelo vrijeme radimo sebi, a ona nam služi kao zrcalo?

U proteklih pet mjeseci mogli smo se suočiti s vlastitim slabostima, nesigurnostima i shvatiti da je nužno nešto učiniti želimo li ostvariti ono čemu težimo. Nekad je tu riječ o strahovima vezanim uz odnose i partnera, nekad potiskujemo svoje ambicije jer smatramo da nema prostora za njihovo ostvarenje, dopuštamo drugima da nas kontroliraju i manipuliraju nama. O čemu god da je riječ, s direktnim hodom Plutona, sve ono što smo uočili, shvatili i promijenili, sada možemo pustiti u svijet.

Teme oko napuštanja, smrti, tjelesnog ili emocionalnog zlostavljanja, emocionalnih trauma iz prošlosti, nerijetko i iz djetinjstva, postat će aktualni.  To je nešto što ne osjećamo na površini svijesti, riječ je o rani, iskustvu, doživljaju koji vreba ispod površine, a neki vanjski izazovi u sadašnjosti dodiruju ono što smo tako pomno pospremili i zakopali u sebi. Trauma se ponavlja svaki put sve dok ne bude izliječena, a ignoriramo li ju, iskustva koja ju dotiču ne bi li je napokon riješili, sve su teža i zahtjevnija.

39

Tijekom retrogradnog kretanja Plutona bilo nam je omogućeno da istražimo sebe i sve ono unutar nas što nam snižava energiju, stvara neuroze, onemogućuje da ostvarimo i živimo ono što tražimo, bilo da je riječ o novoj ljubavi, poslu, zdravlju…

Dakle ako se više ne želite kompromitirati u ljubavnim odnosima, zadovoljavati mrvicama ili podnositi nekog samo da ne biste bili sami, sada ćete shvatiti koliko je to stanje neizdrživo i poduzeti nešto.

Izloženi ste pritisku od strane nadređenih osoba, imate osjećaj da vas šef na neki način zlostavlja? Bit će nemoguće sebe držati u poziciji žrtve i onoga koji trpi. Dogodit će se neka promjena u vama koja će izazvati promjenu i u samom odnosu.


Widget not in any sidebars

No te promjene se događaju tek našim djelovanjem. Kad izađemo iz uloge žrtve, kada shvatimo da zaslužujemo više, kada prestanemo drugima dopuštati da nas kontroliraju, kad probudimo osjećaj osobne moći, započinje proces preobrazbe. Ključna spoznaja je da zaslužujemo više od onoga što imamo.

Ponekad opsesivno težimo ispunjenju neke želje, a ne činimo ništa kako bismo shvatili koji je uzrok njezinoj neispunjenosti. Vrijeme je za spoznaju.

Učinak ovog Plutona najintenzivnije su mogli doživjeti pripadnici kardinalnih znakova (Ovna, Raka, Vage i Jarca) i to oni koji su rođeni u danima oko 6. u mjesecu.

Nakon pet dugih mjeseci sada je vrijeme da se prepustimo unutarnjoj detoksikaciji i iscjeljenju destruktivnih čimbenika u našem vanjskom okruženju, rješavajući sve ono što prijeti ugroziti našu unutarnju sigurnost, slobodu, mogućnost izbora.

336×280 lijevo text-54

Često se posesivno i opsesivno držimo za neku osobu, ideju, posao, smatrajući da gubitkom toga gubimo nešto jako bitno u svom životu i uopće ne razmišljamo o tome koliko nas ti odnosi i situacije energetski troše i tako blokiraju proces preobrazbe i promjene. Kada smo destruktivni prema sami sebi, ne treba nam vanjski neprijatelj, sami sebi smo dovoljni.

Sada je vrijeme da se zapitate što me to stavlja pod pritisak i kako to mogu promijeniti da bi moj život bio stabilniji i kvalitetniji?

Sve ono što nosimo u sebi, manifestira se prama van. Vaš život ogledalo je vaše unutrašnjosti. A Pluton koji duboko prodire u našu psihu ne dopušta nam da više zatvaramo oči. Zato s njim i vi krenite prema naprijed!

Julijana Oremović, astrologinja i životna savjetnica
www.julijanaoremovic.com

43 APITERAPIJA

Dr. KAPŠ - APITERAPIJA


Liječenje pčelinjim proizvodima

Sve o svojstvima i primjenama meda, propolisa, peluda, matične mliječi, voska i pčelinjeg otrova. Savjeti za 330 bolesti, povijest, istraživanja, prevencija, terapije i recepti.

Stručna knjiga namijenjena pčelarima, liječnicima, farmaceutima, ali i svakome tko proučava primjenu prirodnih proizvoda u prevenciji i liječenju ili traži rješenje za svoj konkretan zdravstveni problem.

Tvrdi uvez, 440 stranica, format 16×24

Cijena: 351 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaMolitva se “prima” tek iz trećeg puta
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 30.09.2017.
Julijana Oremović
Julijana Oremović je oduvijek istraživala astrologiju kojom se profesionalno bavi više od 20 godina. Dugi niz godina bila je glavna urednica poznatog astrološkog časopisa te redovito objavljuje članke na temu astrologije i horoskope.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.