Foto: pixabay.com

Posljednji aspekt prije izlaska iz znaka Jarca, Merkur gradi s Plutonom u Jarcu, 9. veljače/februara. On simbolizira kraj jednog procesa, posljednje drame, promjenu smjera u poslovnom i životnom smislu.

atma.hr – 52
Merkur je krenuo direktno, nakon retrogradnog hoda koji je trajao od 29. prosinca/decembra 2022. godine. Trenutno je u stacionarno direktnom kretanju, do 7. veljače/februara 2023.. Što to znači?

Merkurova retrogradnost i njeni efekti u potpunosti nestaju tek kada se planet vrati na stupanj s kojeg je krenuo retrogradno, a to je 24. stupanj Jarca na kojem će se naći do 7. veljače/februara. Do tada, lagano ispravljamo greške načinjene tijekom njegovog retrogradnog hoda, osjećamo olakšanje činjenicom da ne moramo baš sve raditi na teži način, ali i dalje brzina misli, djela, komunikacija nije potpuna.

U toku stacionarno direktnog hoda još uvijek osjećamo posljedice Merkurove retrogradnosti, ali u manjoj mjeri. U ovom periodu fokus je na ispravljanju grešaka u poslu, kao i nesporazuma u međuljudskim odnosima koji su nastali u periodu od 29. prosinca/decembra pa sve do današnjeg dana.

Sada dobivamo prave informacije o mnogim procesima koji su tada otpočeli. Razotkrivamo činjenice, istine i imamo priliku za drugačiju postavku stvari u svom životu! Ovo je moment kada konačno možemo reći što nam je smetalo kod kolega, prijatelja, emotivnih partnera, a da to bude shvaćeno zaista onako kako je izrečeno, a ne krivo interpretirano.

Jeste li se ogriješili o nekog? Je li se netko ogriješio o vas u prethodna tri tjedna? Sada je trenutak da se o tome otvoreno porazgovara. Jedno čvrsto i konkretno – oprosti – uz stisak ruke i odlučan pogled, zaista može riješiti brojne nedoumice i pomoći izgradnji povjerenja u raznim tipovima odnosa.

atma.hr – 52
Ovo je momenat kada i suprotna strana uviđa svoje greške. Prihvatimo pruženu ruku i nastavimo dalje ka konstruktivnim stvarima. Ostavimo prošlost prošlosti, bar do nekog narednog retrogradnog Merkura.

Merkurov dispozitor je Saturn u Vodenjaku i upućuje na nove vidove rješavanja problema. Ono što još nismo učinili sada dolazi na dnevni red! Merkur će do izlaska iz znaka Jarca imati trigon s Uranom iz Bika koji 22. siječnja/januara kreće direktno, a taj trigon je egzaktan 30. i 31. siječnja/januara, što doprinosi brzini misli i uspješnoj materijalizaciji poslovno financijskih ideja.

Posljednji aspekt prije izlaska iz znaka Jarca, Merkur gradi s Plutonom u Jarcu, 9. veljače/februara. On simbolizira kraj jednog procesa, posljednje drame, promjenu smjera u poslovnom i životnom smislu.

Sretno!

Jovana Milekić/astroportal.in

banner za stvari ORGONSKE PIRAMIDE