160×600 text-47 lijevo

“Nemoj misliti da si malen/a.

Ti si svemir u konstantnom pokretu.”

– Rumi

Na dan rođenja svemir ti je dao najljepši poklon koji se može pokloniti: tvoje biće. To “biće” koje se sastoji od tijela, uma i duše, te koje se u ovom svijetu manifestira kroz 7 čakri nije ništa drugo već refleksija beskonačnog svemira. Tvojeg svemira.

Jyotish, znanost koja nam pomaže razumijeti na koji se način naše biće manifestira u svijetu u različito vrijeme, nekad je bila zvana “očima Veda” – jer je unosila svjetlo razumijevanja u naše živote. Jyotish, iliti vedska astrologija, nam ne služi samo za puko predviđanje budućnosti, već nam pomaže razumijeti putovanje duše kroz različite živote. To je znanost koja otkriva kompleksnost ljudskog bića i božanstvenosti skrivene u svakome od nas.

Planeti u jyotishu su kao bogovi vremena koji nam otkrivaju na koji način određeni astrološki periodi utječu na naš život i na koji način zapravo oblikuju našu budućnost. No, jesi li se ikad zapitao/la na koji način planeti “tehnički” utječu na naš život?

Zamisli da je božanska svjesnost čisto, bezoblično svjetlo koje prolazi kroz devet prozora. Svaki od tih prozora predstavlja energiju jednog planeta. Ti prozori kroz koje božanska svjesnost prolazi nisu vidljivi na nebu, već su usko povezani sa čakrama u našem tijelu.

Malo je onih koji znaju da svaki planet u jyotishu predstavlja jednu od naših čakri. Položaji planeta u našoj natalnoj karti otkrivaju naše prirodne sklonosti, jačine i slabosti. To znanje nam zapravo pomaže predvidjeti kako je oblikovana budućnost svake osobe. Nakshatra (božanska konstelacija) u kojoj se određeni planet nalazi otkriva nam “posebnu moć”, ili božanski potencijal čakre koja je povezana sa tim planetom. To može biti naša ili najveća jačina ili najveća slabost, ovisno o tome kako joj pristupimo. Koristeći to znanje možemo vidjeti u kojem je stanju svaka od naših čakri, te koja shakti, božanska snaga, se želi manifestirati kroz njih u ovom životu. Tada tu božansku snagu možemo iskoristiti za oblikovanje naše budućnosti, “surađujući” sa božjom voljom, a ne boreći se s njom.
Na koji su način planeti u jyotishu povezani s našim čakrama?

Muladhara chakra – prva čakra koja se nalazi u trtičnom dijelu kralježnice predstavlja energiju Saturna u našem tijelu.

Svadhisthana chakra – druga čakra koje se nalazi kraj križne kosti predstavlja energiju Jupitera u našem tijelu.

Manipura chakra – treća čakra koja se nalazi u slabinskom dijelu kralježnice predstavlja energiju Marsa u našem tijelu.

Anahata chakra – četvrta čakra koja se nalazi u prsnom dijelu kralježnice predstavlja energiju Venere u našem tijelu.

Vishuddha chakra – peta čakra koja se nalazi u vratnom dijelu kralježnice predstavlja energiju Merkura u našem tijelu.

Ajna chakra – šesta čakra koja se nalazi između obrvi povezuje energiju Sunca i Mjeseca u našem tijelu.

Sahasrara – nalazi se na samom tjemenu glave te predstavlja energiju koja je iznad svakog planetarnog utjecaja i smatra se “sjedištem” čiste svjesnosti u našem tijelu.

Rahu and Ketu – planeti koji nisu povezani ni sa jednom čakrom, već predstavljaju silaznu (Rahu) i uzlaznu (Ketu) energiju svjesnosti – dva su suprotna toka energije koji konstantno kolaju našom kralježnicom i našim čakrama sa svakim dahom.

Seminar u Zagrebu 11. veljače 2017.

Kako bi lakše podijelili dubinu ovog znanja, pripremili smo jedinstveni Discovering YOUniverse seminar koji će se održati u Zagrebu 11. veljače 2017.

Discovering YOUniverse je seminar koji spaja znanje meditacije i jyotisha u vrlo moćan alat za samo-upoznavanje. Vedska astrologija je vjerojatno najefikasniji alat za otkrivanje vlastitih slabosti i jačina te razumijevanja njhovog skrivenog potencijala.

Ovaj seminar je savršena prilika da naučiš više o čakrama te njihovoj povezanosti sa planetima i drugim silama u svemiru kako bi bolje upoznao samog/u sebe. I ne samo to! Dobit ćeš priliku proučavati svoju natalnu kartu i započeti otkrivanje svojeg svemira.

Za više informacija i prijavu za seminar posjeti sljedeći link:

www.4harmony.eu/planeti-i-cakre-seminar-u-zagrebu/

https://www.facebook.com/events/1943114415916897/

O nama

Govindadas – Igor Mihajlović

Govindadas je Vastu savjetnik i dizajner iz Hrvatske. Edukaciju o Vastu Shastri započeo je uz Ignaca Perasa 2012. godine, a završio je kod dr. Anand Bhardwaja.

Achala – Sylwia Mihajlović

Achala je Jyotish astrologinja i učiteljica meditacije iz Poljske. Vedsku astrologiju prakticira od 2010. godine uz vodstvo mnogih učitelja, konstantno produbljujući svoje znanje uvidima dobivenim kroz svakodnevnu meditaciju. Uči meditaciju od 2009. godine, a prakticira od 2006.

Prethodna objavaVi niste rođeni i nećete umrijeti
Slijedeća objavaZnakovi koji govore jeste li pali (ili ne) na vašem duhovnom putu: “Ti znaš istinu, jer istina djeluje.”
4Harmony
Naša strast prema Vastu-u i Jyotish-u nas je spojila. Svakodnevna iskustva kroz ove vedske znanosti pomažu nam ostvariti puno dublji odnos i živjeti ispunjeniji život. Jedinstvena kombinacija znanja vastu-a, vedske astrologije i psihologije, koje koristimo u našem poslu, ne samo da nam pruža bolji uvid u svakodnevni život, već nam pomaže u rješavanju svih vrsta problema na mnogo jednostavniji način. To je ono što želimo podjeliti s Vama: znanje kako se vratiti vašoj osobnoj harmoniji. - Achala & Govindadas

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.