Liga protiv raka Labin poziva vas na online školu disanja pod nazivom „Dišeš li?“ koja će se održavati jednom tjedno od rujna do studenog 2021. godine.

Disanje je poput plesa koji se neprestano događa u našem tijelu. Kad smo se rodili čitavo naše tijelo je disalo i sudjelovalo u tom pokretu, posjedovali smo prirodni i temeljni dah. Kroz život, razne događaje i stresne situacije naše disanje automatski postaje iskrivljeno, ograničeno i vremenom usvajamo loše obrasce disanje. Većina ljudi nije niti svjesna da je njihovo disanje loše i nepotpuno.

Do danas provedena su mnoga znanstvena istraživanja koja potvrđuju mnogobrojne dobiti pravilnog disanja. Ono utječe na nekoliko segmenata u našem tijelu: dišni, živčani, probavni, mišićni i duševni sustav, zatim utječe na san,imunosni sistem, pamćenje, razinu energije i usredotočenost. Pravilno disanje blagotvorno djeluje na migrene, kronične bolove, visoki krvni tlak, epilepsiju, astmu, panične napadaje i anksiozna stanja. Možemo slobodno reći kako je dah jedan on naših prirodnih resursa koje podržava fizičko i mentalno zdravlje.

Kroz ovaj program istraživat ćemo naše tijelo, otkrivati kakvo je naše disanje, raditi razne vježbe koje će nam pomoći da ponovno otkrijemo temeljni i prirodni dah. Koristit ćemo vježbe opuštanja kako bi se lakše nosili sa svakodnevnim stresom i pomogli našem tijelu da bude zdravo i dobra podrška za naš život. Stoga ako želite nešto učiniti za sebe, uložite svoje vrijeme i naučite tehnike koje će vam pomoći i koje ćete moći kasnije koristiti u svojoj svakodnevici.

Školu disanja vodi Antonio Mrzlić, akademski glazbenik (solo pjevač) sa završenom edukacijom iz gestalt psihoterapije sukladno europskim normativima.

Prijave na email: [email protected] ili 0955422411

Prvi susret održat će se 15.9.2021.

Dises li