“Znamo iz ranijih studija da se razina vitamina D smanjila u posljednjih 20 godina. Djeca više ne provode svoje slobodno vrijeme izvan kuće te kod njih dominira sjedilački način života. Povećana upotreba krema protiv sunčanja koje odbijaju korisne zrake, također je dijelom odgovorna za ovu epidemiju.”

Amerika je 2009. ostala zaprepaštena rezultatima jedne studije koja je utvrdila da 70 posto djece u SAD-u ima manjak vitamina D. Agencija koja je provodila istraživanje zdravstvenih i prehrambenih navika 6000 djece utvrdila je da čak 70 posto mladih ispitanika ima nizak postotak vitamina D u krvotoku, što bi moglo dovesti do kroničnih zdravstvenih posljedica.

Studija je pokazala da su u toj skupini pretili te oni koji provode više od četiri sata dnevno za kompjuterom, a zanimljivo je da u toj skupini prevladaju mladi Amerikanci afričkog i meksičkog podrijetla, piše OnlineHolilisticHealth.com.

“Očekivali smo nedostatak vitamina D, ali rezultati na nacionalnoj razini su apsolutno zastrašujući”, poručio je Dr. Juhi Kumar, jedan od autora studije.

“Znamo iz ranijih studija da se razina vitamina D smanjila u posljednjih 20 godina. Djeca više ne provode svoje slobodno vrijeme izvan kuće te kod njih dominira sjedilački život. Povećana upotreba krema protiv sunčanja koje odbijaju korisne zrake, također je dijelom odgovorna za ovu epidemiju.”

Vitamin D nastaje tako da tijelo sintetizira UV-B sunčeve zrake, a uvriježeni mit da sunce dovodi do raka i bora samo je pospješio epidemiju nedostatka vitamina D.

Postoje brojne studije koje dokazuju da izlaganje suncu smanjuje izglede za dobivanje raka kože.

Treba se prisjetiti i onih savjeta koji su govorili kako je štetno previše se izlagati suncu. To je naravno besmislica, osim u slučajevima izlaganja intenzivnom ekvatorijalnom suncu, a u tim slučajevima 40 000 IU jedinica može dovesti do štetnosti vitamina D, kao i do prevelike zasićenosti kalcijem.

U konačnici, vitamin D je priznato oružje u borbi protiv raka kao i autoimunih bolesti poput multiple skleroze. No, suvremena medicina ignorira dokaze o dobrobiti vitamina D, iako je to najbolji put prema liječenju osteoporoze, raka i autoimunih bolesti.

Odgovor je naravno profit jer liječenje interferonom, kao što je Avonex, godišnje košta do 30 000 dolara.

S druge strane, cijena bočice vitamina D3 sa 1000 IU jedinica košta svega 5 dolara. Društvo još nije prepoznalo sunčevo svjetlo kao najbolji lijek zbog svoje ovisnosti o farmaceutskim lijekovima kao i zbog propagande koja ih uspješno plasira.

dnevno.hr

Prethodna objavaŠto nakon blagdanskih prejedanja?
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 31.12.2013.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.