Roditelji i istraživači posvuda su u potrazi za odgovorima kako bi zaštititi svoju djecu, ali kako bi i pomogli djeci s dijagnozom autizma. Nedavno, se pojavila studija koja pokazuje da se promjenama u prehrani načinu života, autizam može poboljšati i djeca koja su dijagnosticirana kao autistična mogu biti u mogućnosti ponovno se vratiti “normalnom” životu.

U posljednje vrijeme, postoje studije i priče o uspjehu s prehranom, kako bi poboljšali slučajeve autizma – priča jednog dječaka je posebno upečatljiva.

Ethan Fox – dječak koji je imao autizam

Liječnici nisu prepoznali da su njegovo odbijanje spavanja i probavni problemi bili povezani s prehranom. Srećom, njegovi roditelji su tražili alternativne načine liječenja i konačno, nakon godina truda otkrili nešto vrlo važno za sinovljev oporavak te otkrili duboku povezanost između autizma i prehrane. Otkrili su da se riješenje nalazi u prehrani bez glutena i kazeina (mliječnih proizvoda), te se već kroz nekoliko dana Ethan počeo osjećati bolje. Tijekom godina, započeli su s upotrebom vitamina i organskog povrća i vidjelo se dramatično poboljšanje u društvenim, kognitivnim i funkcionalnim sposobnostima.

Korist od ovakve prehrane temelji se na teoriji da djeca s autizmom mogu imati alergiju ili visoku osjetljivost na namirnice koje sadrže gluten ili kazein. Djeca s autizmom, prema teoriji, probavljaju peptide i proteine u namirnicama koje sadrže gluten i kazein drugačije od drugih ljudi i ova razlika može pogoršati simptome.

Tri godine kasnije, nastavili su s prehranom bez glutena i kazeina, uključujući vitamine te izliječili Ethanov gastrointestinalni sustav. Ozdravio je na prehrani od zdravih proteina, organskog povrća i voća, riže i krumpira. Više ne pokazuje ikakve znakove autizma. Iznad svega, zdrav je, sretan i zabavan dječak.
Izvori:

tv.greenmedinfo.com

portalzdravlja.com

Prethodna objavaTop 10 prirodnih sredstava za suzbijanje sezonskih alergija
Slijedeća objavaTelepercepcija – znanstvenici promatrali čovjeka koji je svojom percepcijom posjetio Jupiter
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.