Priroda današnjeg dana je «osvještavanje unutarnjih procesa».

Da bise okončali bijedu koja tisućama godina uzrokuje patnju ljudskog stanja, morate krenuti od sebe i u svakom pojedinom trenutku preuzeti odgovornost za svoje unutarnje stanje.

300×600 desni
To znači sada. Zapitajte se: «Postoji li u meni u ovom trenutku negativnost?» Tada postanite budni, pažljivo promatrajte svoje misli, kao i svoje emocije. Provjerite, postoji li prikrivena negativnost u bilo kojem obliku, kao što su nezadovoljstvo, nervoza, «zasićenost» i slično. Potražite misli koje naizgled opravdavaju ili objašnjavaju tu negativnost, iako je zapravo uzrokuju. Onoga trenutka kad postanete svjesni negativnog stanja u svojoj unutrašnjosti, to ne znači da ste doživjeli neuspjeh. Znači da ste uspjeli.

Sve dok ne postanete svjesni, prevladava poistovjećenost s unutarnjim stanjima, a takva je poistovjećenost ego. Svjesnost donosi ukidanje poistovjećenosti s mislima, emocijama i reakcijama. To nije negiranje. Vi prepoznajete misli, emocije ili reakcije, a u trenutku prepoznavanja, automatski dolazi do ukidanja poistovjećenosti. Tada se mijenja vaš osjećaj vlastite osobnosti, onoga što jeste: prije ste bili misli, emocije i reakcije. Sada ste svijest, svjesna Prisutnost koja promatra ta stanja.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaSrebrni prsten Labradorit
Slijedeća objavaTajna je samo za spremne: Kako zakon privlačnosti ispunjava svaku vašu zapovijed
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.