Priroda današnjeg dana je «istinska sloboda».

Prije dvije tisuće godina veliki je učitelj rekao: »Spoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi». Sada znamo da smo mi istina. Slijedeći je korak vidjeti istinu i vidjeti što jeste. Tek ćemo tada biti slobodni. Slobodni od čega? Slobodni od svih izobličenja svog znanja, slobodni od emocionalne drame koja je posljedica vjerovanja u laži. Kad nas istina oslobodi, uvjerenja koja smo naučili više neće vladati našim svijetom. Tada više neće biti riječ o tome je li nešto ispravno ili pogrešno, dobro ili loše. Neće biti važno jesmo li pobjednici ili gubitnici. Neće biti važno jesmo li mladi ili stari, lijepi ili ružni. Toga više neće biti. Sve su to bila samo uvjerenja.

Kad više ne moramo biti ono što se pretvaramo da jesmo, možemo biti sigurni da smo potpuno slobodni. Ta je sloboda dalekosežna. To je sloboda da budemo ono što uistinu jesmo, a to je najveći dar koji si možemo dati!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaNarukvica Prijateljstvo – Tirkiz i srebro
Slijedeća objavaLutka od soli: priče širom vremena i svijeta
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.