Priroda današnjeg dana je “odaberimo ono što volimo”.

Kad vidimo sretno zaljubljen par, a mi sami očajnički želimo partnera u svom životu, život nam pokazuje sretan par – kako bismo mogli odabrati. No, ako smo tužni ili osamljeni kad vidimo sretan par, tada zračimo negativnošću, što znači da zapravo govorimo: “Želim biti tužan i osamljen”. Onome što želimo moramo pružiti ljubav. Ako smo debeli i susretnemo na ulici osobu savršena tijela, kako se osjećamo? Život nam pokazuje prekrasno tijelo kako bismo mogli odabrati, a ako se osjećamo loše zbog toga što i mi ne izgledamo tako, upravo smo rekli: “Ne želim tako izgledati, želim biti ovako debeo kao što jesam”. Ako se borimo protiv neke bolesti, a okruženi smo zdravim ljudima, kako se osjećamo? Život nam pokazuje ljude kako bismo mogli odabrati zdravlje, te ako prema zdravlju koje nas okružuje osjećamo ljubav, a ne osjećamo se loše zbog svoje bolesti, tada i za sebe odabiramo zdravlje.

Sve u životu nam se predočava kako bismo mogli odabrati ono što volimo i odlučiti što ne volimo, ali nam samo ljubav donosi ono što želimo. Životni se katalog sastoji od mnogih stvari koje ne volimo, stoga ih nemojmo birati prepuštajući se lošim osjećajima. Ako prosuđujemo drugu osobu i smatramo je lošom, privući ćemo negativnost. Ako smo zavidni ili ljubomorni na nešto što druga osoba ima, privući ćemo negativnost, a istodobno svom snagom odbaciti upravo ono što želimo. Samo nam ljubav donosi ono što želimo!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaNekada nije najtragičnije nemati nekoga tko će nas voljeti, najtragičnije je ne voljeti sebe!
Slijedeća objavaTko je vaš najveći neprijatelj?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.