Priroda današnjeg dana je “o služenju”.

U ovom svijetu svi živimo s drugim ljudima i naši susreti i odnosi s njima predstavljaju kulturnu komponentu te utječu na nas kao i na druge. “Služenje” nije riječ o kojoj obično razmišljamo. Služenje se jednostavno ne može odvojiti od odnosa. Svi ćemo imati koristi kad služenje postane svjesna aktivnost svakodnevnog života.

atma.hr – 39

Milijuni niti nas povezuju s našom ljudskom braćom, a preko tih niti nas naše aktivnosti povezuju s drugima na ovom planetu. Kad njegujemo stav zahvalnosti i velikodušnosti, otkrit ćemo da želimo biti u službi drugima. Otkrit ćemo da je prirodno dati ono što primamo. Primimo li ljubav, želimo je bezuvjetno pružiti.

Kad razmatramo svrhu života na materijalnoj razini, otkrit ćemo da je jedino što možemo učiniti s ovim životom – dati ga. U stalno promjenjivom svemiru ne možemo biti vezani za ništa. Ne možemo pogledati pravo ni na što. Sve je prolazno. Jedino što je stalno je ono što se ne mijenja, a to je duhovna bit koja boravi u nevidljivoj dimenziji. Naći ćemo svoju svrhu i snagu kad uvidimo da smo u vezi sa svim drugim živim bićima, te da najbolje ostvarujemo svoju sudbinu kada u nekom vidu služimo!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaMora čovjek jednom reći kada je dosta!
Slijedeća objava5 načina kako vas ubojice snova sprječavaju da živite život punim plućima
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.

1 KOMENTAR

  1. ma sve je to tako jednostavno. priroda je to, bez brige, napravila da nema greške. dakle, što vam pruža najveću moguću sreću u životu? kada pomognete, pa makar i malo, nekome drugom. kada se samo nasmiješite nekom ili pokažete pravi put, date nekome savjet, nadu, malo ljubavi .. pa cijeli ste dan dobre volje. eto, pa zar je to tako teško? 😉 po tome se lijepo vidi koja je zaista prava priroda ljudskog roda – empatična i služeća. a sve ovo drugo, ljubomore, zavisti, jalovi, srdžbe i bijesovi, nestrpljenja, netrpeljivosti, itd.. nisu prava priroda ljudskog roda, to je nakalemljeno od društva i što se brže toga oslobodiš to zaista i počneš živjeti – slobodu! to što pričam/pišem se vrlo lako dokaže. npr. kada si prema nekome zao, pa ti se prvi loše osjećaš, jel tako?! ne možeš spavati i muči te to, savjest ti lijepo govori da se odmakneš od toga i da to više ne radiš, prvi ćeš stradati ti. eto. simple as that.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here