pixabay.com

52
Priroda današnjeg dana je «duhovna preobrazba».

Ponekad je potrebno dugo čekanje kako bismo ostvarili duhovnu preobrazbu. Duhovna preobrazba zahtjeva ustrajni rad, što mnogima teško pada. Zbog toga se kaže da Saturn treba biti povoljno smješten u natalnoj karti kako bi osigurao disciplinu i rad na području duhovne prakse. Ipak, ako odmah ne zamijetimo promjene u sebi, ne bismo trebali očajavati, jer će one svakako doći, ako naša duhovna praksa bude redovita. Ako koji puta propustimo svoju dnevnu praksu, ne brinimo već nastavimo dalje sa svojim radom.

Nekima od nas su potrebne ozbiljne životne krize koje će nas potaknuti da započnemo duhovno raditi na sebi. Tada se ne radi o «lošoj karmi» već o potrebi naše duše koja ima veliku želju za spiritualnim napretkom, a taj napredak ne može ostvariti ako dobro ne «prodrma» našu svijest i naš Ego. Ego, kao veliki kvaritelj stvarnosti mora biti transformiran u «svjetlosni Ego» u duhovni princip koji će omogućiti razvoj. Ako patimo, to je za naše najveće dobro, premda takve situacije teško prihvaćano ili u potpunosti shvaćamo.

Nužnost patnje kao poticaja za duhovnu preobrazbu, nezamjenjiv je princip za većinu duša u današnje vrijeme, pogotovo za one duše koje su u prošlim inkarnacijama odbacivale duhovnost i mogućnost za spiritualni rast i preobrazbu.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

39

39

Prethodna objavaProgram „Štitnjača, debljanje, umor” s dr. Meri Bura
Slijedeća objavaTapkanjem protiv pušenja
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

2 KOMENTARA

  1. Stalno pipete o prošlim životima.A zasto ih se ne sjećamo?Kako je moguce da nitko se toga ne sjeća a postojali su po vašem učenju?

    • Ne sjećamo se ni većine ovog života… Ne sjećamo se ni što smo jeli prije mjesec dana, a djetinjstva da ne govorimo. Zaborav je priroda ovog svijeta. Tako je uređeno. Postoji i logika zašto se ne sjećamo, jer da se sjećamo ne bismo mogli živjeti ovaj život. Što da znamo da smo bili puno bogati, a to nam je bogatstvo nedostupno u ovom životu? Što da se sjećamo trauma iz prošlog života itd…? Zaborav je i blagoslov. Međutim sva su ta iskustva pohranjena u podsvjesti i utječu i na našu osobnost u ovom životu. LP Dario

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.