52
Priroda današnjeg dana su “naša vjerovanja”.

Sve što vjerujemo postaje istina za nas. Ako smo nenadano doživjeli financijski krah, onda na nekoj razini vjerujemo da nismo vrijedni imati novac ili vjerujemo da je za nas posuđivanje i dugovanje. Ili vjerujemo da dobro nikada ne traje dugo, da nevolje samo dolaze ili možda vjerujemo da smo gubitnici.

Ako nam se čini da nemamo sreće u ljubavi, možda vjerujemo u: “Mene nitko ne voli” ili “Ja nisamo rođen za ljubav”. Možda se bojimo da će netko vladati nama, kao što je naš otac vladao našom majkom ili možda mislimo “Muškarci me samo povređuju”.
Ako imamo loše zdravlje, možda vjerujemo: “Bolest je nasljedna u mojoj obitelji”. Ili ćemo se izgovarati lošim vremenom, ili rečenicama: “Rođeni smo da patimo” i “Moj je život problem za problemom”.

Ili ćemo imati drukčija vjerovanja. A možda nismo ni svjesni svojih uvjerenja, kao većina ljudi. Oni samo vide da se njihov život ruši kao kula od karata. Sve dok im netko ne pokaže između unutarnjih misli tj. vjerovanja i onoga što im se događa, ostat će žrtve svog života.

Kakav god da je problem, on proizlazi iz načina mišljenja. A način mišljenja može se promijeniti. Bez obzira na to kakav je problem on je samo vanjski rezultat ili efekt našeg načina razmišljanja.

Razmislimo o svojim životnim problemima. Zapitajmo se: “Kakve su to misli koje mi stvaraju takve probleme?” Ako si dopustimo sjesti u miru i postaviti si to pitanje, naš će nam razum pokazati odgovor.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com


Widget not in any sidebars

39

39

Prethodna objavaDrvo sreće Ametist
Slijedeća objavaOSNAŽITE SEBE [ThetaHealing®] – besplatno predavanje
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.