52
Priroda današnjeg dana je “stanje mira”.

Najviše jastvo želi da doživimo mir, a to je određenje prosvjetljenja. Što više imamo povjerenja u mudrost koja stvara sve, imati ćemo više povjerenja i u sebe. Rezultat povjerenja je pristup velikom osjećaju mira. Kad ego ustraje na pobjedi, mi ćemo ga smiriti mirnoćom rođenom iz povjerenja. Kada smo sposobni vjerovati, znamo da smo Bog i mi jedno, kao čaša oceanske vode i ocean sam. Mi smo ono što Božja sila stvara kao što je i val ono što stvara ocean. Kako naša svjesnost raste, otkrit ćemo da smo sve smirenija osoba i da, kao posljedica toga prosvjetljenje postaje dio našega života. To što smo neovisni od mišljenja drugih i što nemamo potrebu da smo stalno u pravu dva su snažna pokazatelja da se naš život kreće prema svijesti povjerenja u samoga sebe i Boga. Pa ipak, mnogi ljudi mogu poremetiti naš mir.

Osoba koja je najviše u stanju poremetiti naše stanje mira je osoba koja nas podsjeća da zapravo nismo istinski u stanju mira i prosvjetljenja koji rezultiraju iz povjerenja. U tom trenutku ta osoba je naš najveći učitelj. Kada budemo mogli prekoračiti bijes, srdžbu i nemir koja ta osoba, čini se, izaziva u nama i kad budemo mogli reći “ Hvala što si moj učitelj”, prepoznat ćemo partnera po duši.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

39

39

Prethodna objava24hours Heart Beat
Slijedeća objavaPodešavanje na čistu svjesnost
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.