Priroda današnjeg dana je “odaberimo ono što volimo”.

Kad vidimo sretno zaljubljen par, a mi sami očajnički želimo partnera u svom životu, život nam pokazuje sretan par – kako bismo mogli odabrati. No, ako smo tužni ili osamljeni kad vidimo sretan par, tada zračimo negativnošću, što znači da zapravo govorimo: “Želim biti tužan i osamljen”. Onome što želimo moramo pružiti ljubav.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Ako smo debeli i susretnemo na ulici osobu savršena tijela, kako se osjećamo? Život nam pokazuje prekrasno tijelo kako bismo mogli odabrati, a ako se osjećamo loše zbog toga što i mi ne izgledamo tako, upravo smo rekli: “Ne želim tako izgledati, želim biti ovako debeo kao što jesam”. Ako se borimo protiv neke bolesti, a okruženi smo zdravim ljudima, kako se osjećamo? Život nam pokazuje ljude kako bismo mogli odabrati zdravlje, te ako prema zdravlju koje nas okružuje osjećamo ljubav, a ne osjećamo se loše zbog svoje bolesti, tada i za sebe odabiramo zdravlje.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Sve u životu nam se predočava kako bismo mogli odabrati ono što volimo i odlučiti što ne volimo, ali nam samo ljubav donosi ono što želimo. Životni se katalog sastoji od mnogih stvari koje ne volimo, stoga ih nemojmo birati prepuštajući se lošim osjećajima. Ako prosuđujemo drugu osobu i smatramo je lošom, privući ćemo negativnost. Ako smo zavidni ili ljubomorni na nešto što druga osoba ima, privući ćemo negativnost, a istodobno svom snagom odbaciti upravo ono što želimo. Samo nam ljubav donosi ono što želimo!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

44 AYURVEDA

AYURVEDA

Nauk o životu

Knjiga ayurvedskog liječnika Tomislava Petrušića na našim je prostorima jedinstveno izdanje, koliko zbog svoje teme, toliko i zbog autorove kompetencije i pristupa materiji koju obrađuje.

Prikazujući ayurvedsku medicinu bez mistifikacije, Petrušić ruši eventualne “predrasude“, educira čitatelja i ovaj nam drevni nauk približava na izuzetno razumljiv i jednostavan način.

288 stranica, format: 16×24

Cijena: 125,00 kn 112,50 kn - Kupi ovdje


Widget not in any sidebars

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.