Priroda današnjeg dana je “bezuvjetna ljubav kao moć”.

Kaže se da ljudi koji privlače dobro u svoj život posjeduju tajnstvenu moć. Sposobnost da se dostigne više stanje postojanja, gdje kao da nema odgode između nastanka misli i uobličavanja misli u materijalnom svijetu, oslanja se na bezuvjetnu ljubav koja od svijeta ništa ne zahtjeva niti ga osuđuje.

atma.hr – 52
Svakome od nas dostupna je ta moć. Većina nas jednostavno ne prepoznaje kako smo uistinu snažni zbog toga jer mislimo, a pomoću misli privlačimo sebi obilje svemira. Kad o tome razmišljamo razumno, odmah pomislimo na sukob između slobodne volje i sudbine. Zbog tog sukoba često ne mislimo i ne živimo na način bezuvjetne ljubavi. Naša racionalna lijeva strana mozga kaže: “Ako je sve već određeno, onda nemam slobodnu volju. Zbog toga je sve što pomislim predodređeno – sudbinski sam određen”.

Ipak, sudbina nije predodređena. Sudbinu u potpunosti određujemo mi. Svaki pojedinačni trenutak našeg sadašnjeg postojanja je razultat naše predhodne misli. Zamisao da je sve unaprijed određeno je privid. Mi možemo ostvariti našu vlastitu sudbinu.
Slobodna volja je poklon bezuvjetne ljubavi. Njome stvaramo svoju sudbinu!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

93 TUGA KOJA ISCJELJUJE

Tuga koja iscjeljuje

Priče o smrti, životu i oporavku

Tugovanje je proces kroz koji je nužno proći; ono je posao, i to vrlo mukotrpan posao, ali ako ga obavimo, ono će raditi za nas. Prirodan proces tugovanja pomoći će nam da ozdravimo, da budemo učinkoviti u životu i da pronađemo način da ga ponovno izgradimo.

Mnogi od nas nisu sigurni kako se odnositi prema smrti i ne znaju kako iskreno o njoj razgovarati s prijateljima i obitelji. Bilo da se radi o suočavanju sa smrću partnera, roditelja, djeteta, brata ili sestre, ili pak vlastite smrti, trebamo shvatiti da je tugovanje težak, ali nužan proces u iscjeljivanju.

Ova knjiga pokazat će vam da se ono nikada ne okonča, ali će nam omogućiti dublje razumijevanje sebe koje ćemo s vremenom osjećati kao rast te nam obnoviti vjeru u život.

atma.hr – 52
Prethodna objavaZašto nas drugi povrjeđuju i što bi na to rekla vaša duša
Slijedeća objavaČemu se raduješ?
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.

1 KOMENTAR

  1. ne znam kako da to objasnim ali ja vidim osobe koje ne poznajem a o kojima razmišljam. to je primjerice jedan pisac čiju sam knjigu pročitala i danima razmišljala o njemu, pa sam ga malo guglala i ostala fascinirana cijelim tim njegovim backgroundom koji je de facto prethodio toj knjizi. On ima specifičan profil, pa sam po tome znala da je to On. ali daleko je najfascinantnije kada sam vidjela osobu, jednog muzičara, u koju sam valjda zaljubljena, ma neam pojma, neizmjerno mu se divim u svakom pogledu, kao osoba, kao muškarac, kao vrsni glazbenik. ali ja kada nekoga volim, ja zaista volim sve njegovo, i ženu i djecu i psa .. ma sve 🙂 nemam tu neku crtu sebičnosti ili želju za posjedovanjem, meni to bez veze. i tako sam ja njega vidjela kako šeta sa svojom gospođom, polako, ruku pod ruku u sred Zagreba. I nije to sve (kao u onoj reklami) oni, koji su sada 60 godišnjaci, su bili mladi, oko 20-30 godina. ja sam prošla pored njih i namjerno sam se okrenula da ih pogledam. ali to su zaista bili oni!!! plave oči, frčkasta kosa oboje, dugi uski nos, mršavi, iznimno visoki. kao da sam na par sekundi opala u paralelni svemir, u drugu realnost. ja se i inače znam stopiti sa ljudima i njihovom osobnosti, pa je možda sve zbog toga. ne bih znala reći.