atma.hr – 61
Priroda današnjeg dana je “siddhi svijest”.

Siddhi svijest je savršeno stanje svijesti u kojem nema nikakvih sumnji niti vremenskog razmaka između nastajanja misli i njezine materijalizacije u svijetu oblika. To je neograničeno stanje postojanja u kojem se stvaranje događa trenutačno, bez vremenskog pomaka iz misli u oblik. Kada razmatramo to stanje milosti, um se odmah suprotstavlja toj zamisli i pronalazi mnoge razloge zbog kojih je, prema njegovom mišljenju, tako nešto nemoguće.

Sidhhi svijest, međutim, nema nikakve veze s umom, ona je izvan uma. To stanje skladnog postojanja nema ništa s umom čija priroda je stalni unutrašnji razgovor. Um se stalno muči s bezbrojnim željama koje se nikada ne mogu ispuniti na odgovarajući način. Svojem tijelu možemo omogućiti velike užitke putem pića i seksa, dati mu fantastične automobile i ukusna jela, masažu i svaki drugi užitak koji možemo zamisliti. Sutradan, naš um ima novu listu zahtjeva, tražeći sve više i više nečega što ne može zadovoljiti. To je narav uma kojim upravlja ego.

atma.hr – 78
Naš um je dakle prepreka za doživljavanje siddhi svijesti gdje smo u stanju blaženstva i potpunog prihvaćanja, te su naše želje istovjetne našem iskustvu života. Duboko u nama postoji svijest savršenog stanja u kojoj je naša sposobnost privlačenja predmeta naših želja neposrednija i manje prepuštena slučajnosti nego kada je na djelu um. Ako posjedujemo sidhhi svijest, mi smo mirni, a unutarnje znanje zamjenjuje misli.

Koristiti zvuk na razini sidhhi svijesti je poput uporabe drugog jezika. Naše Jastvo ima svoj vlastiti jezik. Kada se naše tijelo smiri i kada je potpuno u sadašnjosti, misli nestaju. Tada može započeti stvaran proces meditacije.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com


Widget not in any sidebars